fbpx    

15 dingen die irritanter zijn dan je peuter die een driftbui heeft

19 maart 2019

Dat driftbuien de hel op aarde zijn voor iedere moeder, is vast iets waar je het wel mee eens kan zijn. In de supermarkt, op straat, in een pretpark: die kinderen krijgen het altijd voor elkaar om het bloed onder je nagels vandaan te halen en vooral heel erg irritant te zijn. Omdat het moederschap niet het ergste is wat je kan overkomen, zijn hier 15 dingen die nog irritanter zijn dan de driftbui van je peuter.

 1. Je echtgenoot die alle kastjes open laat staan in huis en daarna op de plee aan het kakken is en dan doodleuk vermeld dat de kastjes nog open waren omdat hij ‘nog niet klaar was met ontbijt maken’. Nee, dat zie je zelf ook wel. Maar je hebt net wel je knie en je hoofd gestoten aan die openstaande kastjes.
 2. Je kat die per se op jouw toetsenbord wil liggen als je deze blogpost wilt schrijven.
 3. Het piepje van de vaatwasser. Serieus. Make. It. Stop.
 4. De postbode die altijd exact komt als je net je kind in slaap hebt gesust. Je redt het dan net niet om eerder bij de deur te zijn dan de postbode en ineens klinkt je deurbel alsof er een kanonskogel wordt afgevuurd naast het bed van je kind.
 5. Wonder boven wonder slaapt je kind door de deurbel heen. Maar wordt vervolgens wel wakker omdat jij een chocoladereep uit de kast pakt.
 6. Dat het regent net als jij bedenkt dat jij en je kind wel buiten kunnen gaan spelen. Hoi, blubber.
 7. Dat je vergeten bent de was op te hangen, die je drie dagen geleden in de wasmachine hebt gedaan. Getver.
 8. Dat je databundel op is.
 9. De wijn is op. Needs no explanation.
 10. Je wilt graag een boek lezen dat je net hebt aangeschaft bij Bol.com voor op je eReader en je komt er vervolgens achter dat je eReader boven ligt, naast het bed waar je kind nu slaapt.
 11. Je kan ook de app gebruiken om te lezen op je telefoon. Alleen heb je nog 5% batterij en ligt je oplader ook boven. Naast de eReader. Waar je kind nu slaapt.
 12. Je kind heeft bedacht dat het bedtijdritueel langer moet. Naast dat je een verhaal moet voorlezen en een tandenpoetsliedje moet zingen om ervoor te zorgen dat er nog iets van een tandenborstel in de buurt komt van het gebit van je kind, moet je nu ook alle knuffels een kus én een knuffel geven. Ligt het nou aan jou of ligt er elke avond een nieuwe knuffel bij? Onze teller staat nu op negen.
 13. Die moeder die het altijd beter weet en in Facebook comments aan jou wil laten weten dat zij haar kind écht niet een tablet geeft in een restaurant, nadat je haar hebt gewaarschuwd in een blogpost terecht te komen als ze wel commentaar heeft. Ze was gewaarschuwd.
 1. Dat er geen nummer 14 is in dit lijstje, maar ik hem lekker wel mee heb geteld.

De lijst kan nog wel even doorgaan. Maar dat zou alleen maar nog irritanter zijn.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *