fbpx    

3 indrukwekkende TED Talks van bijzondere moeders

26 oktober 2019

YouTube staat vol met inspirerende TED Talks. TED is een conferentie wat in 1984 het levenslicht zag en jaarlijks georganiseerd wordt. Tijdens deze conferentie spreken diverse experts op allerlei gebieden over hun expertise. Het is absoluut geen zware kost, het is juist de bedoeling dat het zo toegankelijk mogelijk is. En het fijne van TED is dat de talks ook op YouTube verschijnen! Dank je wel, TED! Het wemelt dus van de TED Talks online en je hebt geen Netflixabonnement of televisie meer nodig als je je in deze wereld gaat begeven. Omdat het soms nogal een wirwar kan zijn, delen we vandaag 3 bijzondere en indrukwekkende TED Talks van bijzondere moeders.

“We hebben niet eens een woord voor een vrouw die moeder wordt”

Alexandra Sacks is psychiater en werkt met vrouwen die moeder worden. Ze legt uit dat ze het vreemd vindt dat er honderden boeken geschreven zijn over tieners die volwassen worden en alle hormonale veranderingen die daarbij horen, maar dat de veranderingen bij een aanstaande moeder worden weggewuifd. In zes minuten legt ze uit dat ze moeders helpt die denken dat ze postpartum depressie hebben, maar erachter komen dat het moederschap moeilijker is dan een baby eruit persen. Nee, dit gaat niet over het aanstellen, maar over het accepteren van de verandering!

Moederschap is verrot

Moeders over de hele wereld voelen zich eenzaam of incompleet of verliezen zichzelf door het moederschap. Kendra Estle legt uit dat het klagen over moederschap alleen lijkt te kunnen als we het met veel humor doen, zodat de ontvanger niet weet of we helemaal serieus zijn. Het is een korte talk, maar één met een leuke boodschap!


“My son was a Columbine shooter, this is my story”

We sluiten af met het indrukwekkende verhaal van Sue Klebold. Ik heb deze TED talk ademloos gekeken. Sue Klebold is de moeder van Dylan Klebold, de jongen die samen met iemand anders dertien mensen vermoordde op Columbine High School. Vervolgens pleegden de twee daders zelfmoord. Vijftien minuten lang vertelt Sue hoe het is om de moeder te zijn van Dylan Klebold, de jongen die samen met iemand anders twaalf mensen vermoordde op Columbine High School. Hoe het was om het nieuws binnen te krijgen, hoe het was om te horen wie de slachtoffers waren en te weten dat haar zoon dit had veroorzaakt. Ze vertelt haar verhaal, hoe vreselijk ze het vindt en of ze iets anders had kunnen doen.

Op zoek naar meer inspiratie?

Als je op zoek bent naar meer talks, zoek dan op YouTube naar ‘TED Talks motherhood’. YouTube staat er vol mee, van opvoedtips van psychologen tot persoonlijke verhalen van ouders!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *