fbpx    

34 Gedachten als je kind ineens naar de peuterspeelzaal gaat en jij vrije tijd krijgt

20 maart 2019

Maanden heb ik uitgekeken naar het moment dat De Kleinste twee werd. Niet omdat ik graag wilde dat mijn baby’tje nu toch echt een peuter is, maar omdat hij dan naar de peuterspeelzaal mocht en ik elke week enkele uurtjes zou hebben voor mezelf. Tijd voor mijn blog, of tijd om naar het centrum te gaan, wellicht te gaan hardlopen of gewoon horizontaal op de bank te gaan liggen met een bak chips om acht uur ’s ochtends. Fuck die killer body, lang leve vrije tijd. En chips. Nu ik de afgelopen maanden daadwerkelijk één ochtend in de week vrij heb, weet ik niet zo goed meer waarom ik er zo naar uitkeek. En dus doorloop ik nu elke woensdagochtend hetzelfde gedachteproces:

Benieuwd hoe het voelt om je kind naar de peuterspeelzaal te brengen? Lees dan 51 gedachten als je je kind naar de peuterspeelzaal moet brengen.

 1. Zo eindelijk thuis na een halve zenuwinzinking bij het wegbrengen van De Kleinste.
 2. Ik had gepland om te bloggen, maar ik ben echt gewoon bekaf.
 3. Ik kijk eerst wel wat er op tv is.
 4. Oh, dr. Phil komt vanmiddag. Dat is vlak voor ik De Kleinste moet ophalen. Prima! Dan kijk ik dat mooi als beloning voor mijn ochtend hard werken aan mijn blog.
 5. Oké, genoeg gezapt nu. Het is ondertussen negen uur.
 6. Ik moet nog een was doen.
 7. Oh, iemand stuurt een appje. Leuk, even appen en klagen over hoe zwaar het moederschap is.
 8. Half tien. Was erin. Ik moet niet vergeten de boel op te hangen straks.
 9. Ik ga douchen. Begin ik om tien uur aan mijn blog.
 10. Kwart over tien: wow, lange douche, maar man, ik voel me herboren!
 11. Nu bloggen.
 12. Eerst ontbijten. Ik moet goed voor mezelf zorgen.
 13. Ik wil niet bloggen. Ik wil ontspannen. Ik moet goed voor mezelf zorgen.
 14. 10.30: ik verveel me suf. Zal er al wat op tv zijn?
 15. Straks is De Kleinste weer thuis, dan kunnen we sa- oh wacht, dan moet hij een dutje doen.
 16. Best lekker dat hij nog een dutje doet. Ik hoef nauwelijks te moederen op woensdag. Peuterspeelzaal en een dutje.
 17. Een jaar geleden had ik hier een moord voor begaan. Waarom verveel ik me zo?
 18. Laptop open. Brunch klaar.
 19. Oh, mailtjes!
 20. Oh, Facebook!
 21. Oh, Instagram!
 22. Oooooh, appjes!
 23. Oh, Pinterest!
 24. Misschien kan ik nog iets bakken en foto’s maken voor een recept of –
 25. Oh, Dr. Phil begint over een paar minuten.
 26. Ik werk wel tijdens het dutje verder.
 27. De was moet ik ook nog ophangen.
 28. Dr. Phil!
 29. Deze ken ik al. Ik ga de was wel doen.
 30. Nee, ik blijf toch kijken.
 31. Als Jop straks aan me vraagt wat ik vandaag heb gedaan, dan moet ik bekennen dat ik echt niks heb gedaan.
 32. Ja, boeien. Hij heeft op de vrijdag zijn vrije dag. Ik heb er een wasje in gedaan. En ik moet me toch niet zo schuldig voelen.
 33. Goed voor mezelf zorgen, dammit!
 34. Jeetje, het is nu al tijd om hem weer op te halen. Ik hoop dat hij een goed dutje heeft zodat ik nog iets voor mezelf kan doen. Want ik heb echt niets gedaan vandaag.

Volgende week een nieuwe kans. Op een dag went het en kan ik betere prioriteiten stellen. Tot die tijd stel ik me zelfs tijdens mijn vrije ochtend nog dienstbaar op. Hoewel er momenten zijn dat ik dus naar de tandarts ga, mijn wenkbrauwen laat epileren of heel adventurous: de boodschappen doe. Ik kom er wel. Ooit.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *