fbpx
            4 originele foto-ideeën om je Instax foto’s te bewaren

4 originele foto-ideeën om je Instax foto’s te bewaren

door Caroline

Ruim vier jaar geleden kreeg ik mijn FujiFilm Instax Mini 8. Ik heb al ruim honderd foto’s met de camera afgedrukt en nog wekelijks krijg ik vragen over het leuke apparaat dat mensen doet denken aan polaroid. En de volgende vraag is: wat doe je met al die leuke foto’s? Hier vind je vier ontzettend leuke foto-ideeën om je Instax foto’s te bewaren.

FujiFilm Instax Mini

Korte uitleg voor als je niet helemaal weet wat het is: FujiFilm bracht enkele jaren geleden de Instax camera’s op de markt. Met deze camera’s druk je direct een foto af. Het is niet gemaakt om honderd foto’s van hetzelfde object te maken. Er zitten slechts tien foto’s in een film en je betaalt omgerekend 80 cent tot 1 euro voor één zo’n foto. Waarom ik er dan toch zo’n fan van ben? Nou, ten eerste omdat zo’n camera maar €74,- kost. Ten tweede omdat ze in allerlei leuke kleuren komen. En ten derde: je steelt gegarandeerd de show met de dingen. Maar de allerbelangrijkste reden zijn toch wel de herinneringen die je ermee maakt.

De herinneringen die eraan hangen, zijn goud waard. Je maakt geen perfecte foto’s. Vaak heb je de lichtstanden net niet goed staan. De foto’s zijn klein. Maar je fotografeert geen mooie plaatjes. Je fotografeert mooie momenten. En om die mooie momenten niet in een la te laten verdwijnen, heb ik 4 leuke foto-ideeën verzameld: wat je kan doen met de foto’s die je hebt gemaakt met je Instax camera?

Heel leuk, al die foto's die direct uit je Fujifilm Instax Mini rollen. Maar hoe moet je je Instax foto's bewaren? Met deze tips belanden je foto's nooit meer in een la.

Foto-idee 1: Maak een fotoslinger

In de speeltent van De Kleinste hangen alle foto’s van de leuke uitstapjes die we samen hebben gemaakt. Als je op je rug ligt in de tipi, zie je al onze avonturen. Ik heb de foto’s aan kleine wasknijpertjes gehangen.

Nog leuker is deze lichtslinger van de Hema, speciaal bedoeld voor de Instax foto’s.

Foto-idee 2: Maak foto’s in kleurenthema’s

Hema verkoopt monochrome films voor Instax. Leuk als je wat meer van de zwartwit foto’s bent. Ook kun je lenzen kopen in allerlei verschillende kleuren, waarmee je eenvoudig foto’s met dezelfde kleurenfilter kunt maken.

Foto-idee 3: Maak een digitale foto van je Instax

Instax foto's bewaren
Kijk mij even hip een foto in het zand plaatsen!

Mocht je toch graag een foto plaatsen op Instagram van je hipsterapparaat (snap ik, doe ik ook), maak dan een mooie foto met je Instax én dan nog een foto met je telefoon. Je kan hier eindeloos mee variëren: maak een foto op dezelfde plek met de instax foto, of op een andere plek. Gebruik andere lenzen, of probeer het perfect te positioneren.

Foto-idee 4: Vul een shopper met je Instax foto’s

Hema heeft een ontzettend leuke shopper, waar je 12 foto’s in kan plaatsen. Je kan ervoor kiezen de shopper te vullen in thema. Denk aan zomerse foto’s in de zomer, of alleen maar Disney foto’s in Disneyland Parijs.

Agenda, fotolijstjes en andere leuke foto-ideeën

Je kan uiteraard de foto’s ook in je agenda plakken, in fotolijstjes doen, aan je muur hangen in verschillende vormen of in fotoalbums plakken.

Wil je meer inspiratie? Volg dan mijn Pinterestbord.

Heel leuk, al die foto's die direct uit je Fujifilm Instax Mini rollen. Maar wat moet je ermee doen? Met deze tips belanden je foto's nooit meer in een la.

auteursavatarCaroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.
Lees meer van en over Caroline »
Back to Top