fbpx    

5 gratis kindvriendelijke Halloweenposters die ook jouw sassy kant omarmen

5 oktober 2019

Ik ben niet zo van over de top decoreren in mijn huis. Niet met kerstmis, mijn vriendinnen noemen me niet voor niets The Grinch, niet met pasen en ook niet met verjaardagen. Ik hang met moeite slingers op voor de verjaardag van de peuter en ben ook altijd weer blij als die schreeuwerige kleuren weer uit mijn woonkamer weg zijn. Maar er is één evenement wat mij niet over the top genoeg kan: en dat is Halloween. Ik ben niet van de spookhuizen of fright nights in pretparken, maar ik ben wél fan van heksen, de herfst, vampiers, snoep en oh ja, zei ik al heksen? Ik ben zo’n fan dat ik mijn decoratie zelfs het afgelopen jaar in de hal heb laten staan. Dat ging geheel per ongeluk trouwens. Woeps! Ben jij net zo’n fan als ik of wil je wel wat doen aan je huis, maar niet te veel? Ik ontwierp 5 Halloweenposters die kindvriendelijk zijn (als in: nachtmerrievrij) maar ook tonen dat in jouw huis nog altijd een sassy vrouw woont. Die haar kinderen met één blik het zwijgen op kan leggen, omdat die kinderen denken dat je kan toveren.

Welkom thuis! De spinnenwebben zijn decoratie

In dit huis hebben we lief, hebben we spinnen, doen we alsof de spinnenwebben decoratie zijn en is dat gegil niet van een vleermuis, maar van een peuter die zijn zin niet krijgt. Welkom thuis!

Download volledige poster “Welkom thuis”

Eet smakelijk – of eet niet

Deze is te schattig voor in de keuken. De banier aan de zijkant heeft wat ‘hapjes’ eruit. Want peuters eten nu eenmaal alles wat jij vooral niet klaar hebt gemaakt. Papier, DUPLOblokjes, kattenbrokjes, uit de prullenbak, van straat en die plant die je al een tijd geen water hebt gegeven. Dus hee, eet smakelijk!

Download volledige poster “Eet smakelijk”

Lekker in de pruttelpan!

De peuter heeft thuis zijn ‘Leeuwenkoning’-fase en naast dat hij dus de hele tijd roept dat de bank zíjn koninkrijk is, heeft hij het veel over de pruttelpan: ‘hopsakeetje, hofmaarschalkje, lekker in de pruttelpan!’ Nee, niet die pruttelpan! Oftewel: nee, alsjeblieft, laat mama niet koken, want dan eet ik het toch niet op. De keukenheks is aan het werk hier!

Download volledige poster “Keukenheks”

Witch please

Bitch kan niet meer als je moeder bent, hè? Nee, dan moet je netjes zijn. Witch please kan dus best. Vloeken met elegantie.

Download volledige poster “Witch Please”

En als het je niet zint, dan vlieg je maar op

De peuter steekt regelmatig een bezem tussen zijn benen en dan roept hij: ‘Kijk, mama! Ik ben een heks!’ Ja, vaders en moeders. Elke vrijdagmiddag om 13 uur geef ik vliegles in de tuin.

Download volledige poster “Vlieg Op”

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *