fbpx
            6 dingen die je kan doen met koude thee en gebruikte theezakjes

6 dingen die je kan doen met koude thee en gebruikte theezakjes

door Caroline

Sinds ik moeder ben, drink ik mijn koffie en mijn thee koud. Waar koffie prima koud kan met een sloot sojamelk erin (hoi, eenvoudige ijskoffie!) vind ik koude thee écht enorm ranzig. Kokhalzend ranzig. De ergste poepluier ranzig, zo ranzig dat – je snapt het vast wel. Die koude thee komt voornamelijk omdat ik de thee ergens neerzet waar een baby of peuter niet bij kan, zodat het niets over zich heen krijgt. Dan vergeet je gewoon te drinken. Of het wordt koud omdat je kind aandacht wil. Welke reden dan ook, het moederschap staat gegarandeerd voor ijskoude thee. Of gloeiend hete thee in één keer achterover gieten. Dat laatste is gewoon niet zo goed voor je. Nu kun je stoppen met thee drinken, maar wist je dat je ook een hoop kan doen met koude thee of met theezakjes?

Leg de thee op je ogen

Je hebt waarschijnlijk wallen tot aan halverwege je neusvleugels. Of je wallen hebben zelfs wallen. Slapen is voor kinderlozen en zij die een partner of schoonouders hebben zodat je kan bijslapen. Of voor hen die een kind hebben die wel doorslaapt of – ik ben jaloers, ja? #sorrynotsorry. Die peuter van mij slaapt nog niet door. Hoe dan ook: wallen, je kan twee dingen doen. Of je camoufleert de shit van ze met je make-up, of je legt gebruikte theezakjes op je ogen. Het helpt tegen wallen. Tip: doe dit wel als je kind even slaapt. Kinderen kunnen namelijk in enkele seconden ineens bovenop een kast geklommen zijn met sojasaus en daar de muur besmeuren met chocomelk waarvan je eigenlijk 100% zeker van wist dat je het niet meer in huis had. Je kind vindt het. Geloof me.

Ga in bad met je thee

Badthee. Het bestaat. Dat zijn enorme zakjes thee die je dus in je bad doet. Nee, dit doe je niet om vervolgens een heel bad vol met koude thee te moeten wegslurpen. Hier ga je in liggen. Badthee heb je niet nodig. Je kan gewoon je normale theezakjes gebruiken. Doe dit overigens wel in warm water, anders schiet het nog niet zo op. En niemand ontspant van een koud bad. Denk ik dan toch. Je bad is misschien wel de enige plek waar je je warme thee wel kan opdrinken. Tenzij je in slaap valt in het warme water om even bij te tanken. Dan drink je alsnog koude thee.

Maak ijsthee

Heb je het drinken van warme thee opgegeven net als ik? Maak dan ijsthee. Dit doe je eenvoudig door thee te trekken, fruit toe te voegen en eventueel suiker of zoetstof toe te voegen.

Gebruik de thee om je eten smaak te geven

Wie heeft er bouillon nodig als je thee hebt? Je kan thee eenvoudig gebruiken om je eten wat smaak te geven. Gebruikte theezakjes zijn hier prima voor!

Ga knutselen met theezakjes

Die papieren theezakjes: daar kun je dus een hoop mee doen. Van knutselen tot aan sparen voor goede doelen. Je kan theedozen beplakken voor alle thee die je toch nooit warm zult drinken, maar je kan er vast nog meer mee doen. Geen idee wat. Google maar.

Maak nieuwe thee

Deze oplossing ligt natuurlijk vreselijk voor de hand, maar wist je dat je ook gewoon nieuwe thee kan zetten? Ja, joh. Serieus. Elk theezakje kun je vaker gebruiken. Goed voor het milieu. En misschien kun je deze keer wél gewoon warme thee drinken. Al is het maar één slokje als je peuter even verstopt zit achter zijn tablet of als je Disney+ voor hem hebt aangeslingerd.


auteursavatarCaroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.
Lees meer van en over Caroline »
Back to Top