fbpx    
disney prinsessenschoenen

6 ideeën voor originele souvenirs uit Disneyland Parijs

Disneyland Parijs heeft genoeg winkels om er in no-time je hele maandsalaris uit te geven. Kleding, schoenen, speelgoed, servies, etenswaren, schrijfwaren: het is er allemaal, en meer. Hoewel het leuk is om een aandenken mee te nemen uit het park, wil je wellicht niet iets wat je ook op Marktplaats of op Bol.com kan vinden. Vrees niet! Ik heb mijn ultieme guide voor originele souvenirs uit Disneyland Parijs uitgeschreven voor jullie. Houd deze bij de hand voor je volgende trip en je koopt geen nutteloze souvenirs voor jezelf of voor je peuter.

1. Handtekeningen verzamelen

Er zijn genoeg Disney karakters te ontmoeten in Disneyland Parijs. Prinsessen, Peter Pan, Spiderman, The Incredibles, Mickey en Minnie Mouse, karakters uit Jungle Book, Aladdin: de lijst is eindeloos. Als je een echte spaarder van herinneringen bent, zijn de handtekeningen toch wel het leukste. De karakters mogen op alles handtekeningen zetten, zolang het maar geen aanstootgevende dingen zijn. Als je zeker wilt zijn van veel karakters, dan kun je overwegen een restaurant te boeken met character dining.

Handtekeningenboekje

In het park kun je overal handtekeningenboekjes kopen. Je kan uiteraard ook je eigen notitieboek meenemen. Wellicht kun je de buitenkant laten signeren, of wil je alles aan de binnenkant. Mocht je het als achtergrond willen om later nog overheen te kunnen schrijven, kies dan een mooie lichtgrijze stift of pen. De karakters schrijven namelijk enorm groot. Nu ik dit bedenk heb ik een doel voor mijn volgende trip!

handtekeningen op je tas

Gezien in Disneyland Parijs: tassen met handtekeningen. Er liepen twee meisjes met allebei een tas van Barstje van Belle en het Beest. De tassen stonden vol met handtekeningen.

handtekeningen op schoenen

Ik heb zelf nu al drie paar schoenen die gesigneerd zijn. Zo heb ik mijn The Nightmare Before Christmas schoenen laten signeren door Jack Skellington, heb ik gympen met allerlei karakters en heb ik nu witte pumps met handtekeningen van diverse prinsessen. Mocht je net als ik al diverse paren hebben, denk dan in thema’s! Bijvoorbeeld prinsessen, of alleen slechteriken.

2. Een enkele mok

Negen jaar geleden kocht ik een Tinkerbell piratenmok. Het is nog steeds één van mijn favoriete mokken. Ondertussen heb ik ook mokken van Alice in Wonderland en andere Disneymokken. In onze keuken hangen twee rekken met allemaal unieke mokken, waardoor het me ineens niet meer stoort dat ik geen paren heb. Aan elke mok hangt een andere herinnering.

3. Een bedeltje van Pandora

Sinds april 2018 heeft Disneyland Parijs een Pandorawinkel. Het is gevestigd in het Walt Disney Studios Park. Hier zijn drie unieke bedeltjes te koop die alleen in de parken worden verkocht.

4. Disney pins om te ruilen

Pin trading is iets wat ik enkele jaren geleden ontdekte. Je kan in de winkels diverse bijzondere pins kopen. Pins die met thema’s of karakters te maken hebben, maar ook limited pins. Vervolgens kun je deze met medewerkers ruilen. Het leuke hiervan is dat je soms meer te weten komt over de parken en over de medewerkers zelf. Je krijgt leuke tips van de medewerkers en soms krijg je zelfs een extra pin. De pins die wij hebben verzameld, hangen in de logeerkamer. Van de meeste pins weet ik nog hoe ik eraan kom.

5. Foto’s voor een fotoalbum

Er zijn genoeg mooie momenten in Disneyland Parijs waar je foto’s van wilt maken: parades, ontmoetingen met karakters, mooie plekjes, gezellige avonden en ga zo maar door. Als je net als ik nonstop foto’s maakt, is het leuk om een fotoalbum te ontwerpen en deze te laten drukken. Staat ook nog eens leuk in je boekenkast.

Een leuke challenge is de Disneyland Parijs Foto Challenge voor een onvergetelijke trip.

6. Instax foto’s/Polaroid foto’s


Als je niet zo van het fotoalbum ontwerpen bent, maar wel van foto’s houdt, dan zijn Polaroidachtige foto’s een must. Ik heb mijn Fujifilm Instax Mini 8 al enkele jaren en hij gaat overal mee naar toe. Hoewel een film nogal duur is en de fotokwaliteit niet fantastisch, word ik wel superblij van elke foto die ik in mijn handen heb. We hebben hier slingers in huis met foto’s van alle leuke momenten die we samen delen. Positieve energie alom!

Wat zijn jouw tips?

Welk souvenir is jouw favoriet? Of heb je zelf suggesties? Ik hoor graag wat de leukste souvenir is die jij hebt meegenomen uit Disneyland Parijs!

Geen zin om thuis te komen met tassen vol troep? Met deze 6 ideeën voor originele souvenirs uit Disneyland Parijs zal dat echt niet gebeuren.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *