fbpx    

9 redenen waarom het heel fijn is om kinderen te hebben

Dat kinderen vermoeiende wezens zijn die hun ouders uitputten, naar wijn doen laten grijpen en smachtend laten verlangen naar hun bed, is algemeen bekend. Waarom je dan toch in hemelsnaam ook maar zou overwegen om aan kinderen te beginnen? Kinderen zijn ook heel erg leuk en verrijken je leven. Mensen kunnen hun levensdoel vinden dankzij hun kind, maar het kan ook veel simpeler zijn dan dat. Waarom het fijn is om kinderen te hebben? Nou, wat dacht je van de volgende 9 redenen:

  1. Je kan ongegeneerd meezingen met liedjes van K3.
  2. Er ligt gratis fruit voor kinderen in de supermarkt, maar hee, als zij genoeg hebben of er mee klieren, wie zegt dan dat het niet in jouw mond mag eindigen? Alles om voedselverspilling tegen te gaan, toch?
  3. Je kan ongegeneerd in de rij staan in Disneyland Parijs om op de foto te gaan met Mickey Mouse, Winnie de Pooh, Goofy, Kapitein Haak en alle prinsessen. Alles voor jouw kleine schatje, toch? Vervolgens doe je ook nog wel even voor hoe je Mickey Mouse moet knuffelen, want je peuter vindt het een beetje spannend.
  4. Het is totaal oké om tegen jezelf te praten op straat als er een peuter of baby bij je in de buurt is. Dat je het boodschappenlijstje bespreekt met jezelf, of wat voor een mooie bomen er toch staan terwijl je kind snurkt in zijn wandelwagen is opeens niet meer raar.
  5. Je kan feestjes skippen onder de noemer ‘Ik heb geen oppas’. Ook al kun je wel oppas regelen.
  6. Je geniet veel meer van je vrije tijd als je kinderen slapen, bij opa en oma logeren of even rustig aan het spelen zijn. “Je weet niet hoe makkelijk je het hebt!” zou je het liefst roepen naar elke tiener die klaagt over vermoeidheid.
  7. Je hebt enorm veel aan je dag, want je bent vaak al enorm vroeg wakker, omdat je kind besluit dat zodra de zon opkomt, het tijd is om op te staan. Ook als dat betekent dat de zon om 5 uur al op is in de zomer. Mocht je dit toch niet zo fijn vinden, denk dan eens na over je verduisterende raamdecoratie.
  8. Je kan twee ijsjes bij de ijssalon bestellen en weten dat je peuter na drie happen er genoeg van heeft en jij dus twee ijsjes hebt. Dubbel genieten: weggooien is zonde namelijk!
  9. Je ontdekt alles opnieuw. Waar jij nogal stug door het verkeer manoeuvreert, of een wandeling het middel is om een bestemming te bereiken, is alles voor een kind een avontuur. Opeens zie jij ook die prachtige bloemen langs de weg, ontdek je paddestoelen in het bos of word je zelfs enthousiast van een trein die voorbij raast, omdat je peuter het zo fantastisch vindt.

Wil je trouwens al het bovenstaande wel, maar blijf je voorlopig nog liever even kinderloos? Weet dan dat je altijd mijn peuter een dagje (of drie) mag lenen om de verrijking van mijn leven te ervaren. Dan kan ik even bijslapen.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *