fbpx    

#Animal Sheet mask van HEMA: ik ging tijgermoeder!

Ik wist niet wat ik zag toen ik bij HEMA naar binnenliep: zogeheten sheetmaskers van dieren. Toen ik zag dat het masker selfieproof was, kon ik hem helemaal niet meer laten liggen! Ik koos voor de tijger gezichtsmasker, omdat ik dat toch wel het meest in lijn vond met een mamablog. Na googlen kwam ik erachter dat een tijgermoeder betekent dat je vooral met harde hand opvoedt en succes boven alles zet. Ik had beter voor de (mama)beer kunnen gaan. Oh well, die striae op mijn buik en bovenbenen tellen vast voor tijgerstrepen!

HEMA Sheetmasker

De #animal sheet masks zijn te koop voor €2,50 en zijn in verschillende varianten te krijgen. Zo heb je onder andere de panda, de kat en dus de tijger. De tijgervariant bevat groene thee-extract en vitamine E. Iets met anti-oxidanten, dus vast goed voor de huid.

HEMA Gezichtsmasker aanbrengen

Het aanbrengen van een sheetmasker is vele malen makkelijker dan een gezichtsmasker. Het geeft ook een stuk minder zooi, kan ik je vertellen. Waar je bij een gezichtsmasker je vingers, je onderarmen, je nek, je kleding en je badkamervloer onder de derrie hebt zitten (althans, zo is het bij mij altijd), heb je hier heel eenvoudig één velletje gezichtsmasker. Ik knipte de verpakking ook aan de zijkant open, omdat ik bang was dat de sheetmasker snel zou scheuren, maar dat valt reuze mee. Het is doordrenkt van de olie, dus het is even een gepiel om het masker open te vouwen. Plaats het masker vervolgens op je gezicht: houd je ogen en je mond vrij. Dat laatste was bij mij wat lastiger, het masker is wat groot, waardoor het steeds op mijn lippen plakte.

HEMA Sheetmasker verwijderen

Het verwijderen is een stuk makkelijker dan bij peelmaskers of andere (vloeibare) maskers. Na tien minuten verwijder je de sheet van je gezicht, wrijft de olie in je huid en klaar! Het voelt wel zonde om het masker dan al weg te gooien, omdat het nog nat is.

Mijn huid voelde heerlijk na het verwijderen van het sheetmasker. Door het koele karakter voelde ik me alsof ik net wakker was geworden na een heerlijk dutje. Dit duurde zo’n vijf minuten, want ik ben een moeder in een algehele staat van vermoeidheid die pas overgaat als mijn kind studeert.

‘Foto’s? Ik wil hier geen bewijs van!’

Volgens de verpakking is dit masker perfect voor een selfie. Ik betwist dat. Het bewijs hieronder toont aan waarom. Toen Jop me zag, viel hij bijna van de bank en vroeg hij wat ik in he-mels-naam aan het doen was. Toen ik vroeg of hij foto’s kon maken, riep hij dat hij hier dus echt geen bewijs van wilde. De kat keek me ook aan alsof ze water zag branden. Ik gromde naar haar. Ze was niet onder de indruk. Nee, ik ben overduidelijk een betere mamabeer dan een tijgermoeder. Weten we dat ook weer. Selfieproof vind ik het masker dus niet. Mijn vriendinnen konden wel weer lachen om de appjes die ik ze stuurde.

Eindoordeel HEMA Sheetmasker

Omdat je als moeder al vaak weinig tijd hebt, heb je geen zin om een ingewikkeld masker aan te brengen, je badkamer te moeten poetsen omdat je zooi hebt geknoeid en vervolgens nog een half uur bezig zijn met blauw maskerspul onder je nagels vandaan te peuteren – ik spreek uit ervaring. Die tien minuten ontspannen met een masker op je smoel, kunnen je dan ook gestolen worden. Een sheetmasker is dan de perfecte uitkomst. Je bent twaalf minuten bezig: één minuut met het aanbrengen, tien minuten ontspannen, één minuut met eraf halen en de essence in je huid te masseren. Het masker ruikt ook nog eens heel lekker. Het enige minpuntje vind ik dat je het gevoel hebt dat je te veel weggooit. Daarom vier sterren!

Oh ja, mocht jij ook zo’n sheetmasker hebben geprobeerd, maak dan alsjeblieft een foto als je er charmant op kon staan. Ik wil graag tips!

De sheetmasker is te koop in verschillende uitvoeringen en kost €2,50 bij HEMA.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *