fbpx    

Attractiepark Slagharen met een peuter: is het de moeite waard?

Ik ben groot geworden met Attractiepark Slagharen. Elk jaar gingen wij een midweek of een weekend op vakantie naar dit attractiepark. Het is niet alleen een nostalgische plek voor mij, maar voor veel mensen met mij. Zo is mijn moeder groot geworden met het Ponypark en kunnen veel mensen zich nog de paarden herinneren die je bij je huisje kon krijgen om te verzorgen. Het park is niet meer zoals vroeger, maar dat mag de pret niet drukken. Het is nog steeds één van mijn favoriete Nederlandse pretparken. Nu ik zelf een peuter heb en ik dus een abonnement heb, was de grootste vraag wel: is het ook geschikt voor kleine kinderen?

Het thema

Het park is tegenwoordig volledig in thema van cowboys en indianen. Dit is ook steeds meer in het decor terug te zien. De nieuwe achtbaan Gold Rush, de Main Street en de accomodaties zijn op dit thema ingericht. De Octopusattractie is een tijd terug vervangen door één met stieren: dit past natuurlijk veel meer in het wilde westen. Helaas voelt de enorme maan als zweefmolen nog wel lichtelijk out of place.

De attracties

Attractiepark Slagharen heeft niet de meest spannende attracties die je kan vinden in een Nederlands pretpark. Dat wil niet zeggen dat alles geschikt is voor peuters. Natuurlijk vind je er een draaimolen en zijn er maar liefst twee reuzenraden: een hele grote en een kinderformaat. Gelukkig zijn er heel wat attracties die speciaal voor kleine kinderen gemaakt zijn en is er genoeg te doen. Er zijn ook enkele attracties waarbij ik twijfelde of de peuter wel mee kon. Overal staat natuurlijk aangegeven vanaf welke lengte je erin mag, maar dat mijn kind op enkele meters hoogte in een kabelbaan bungelt, vond ik geen fijn idee. En die zweefmolen sloeg ik ook maar over.

De winkeltjes: bouw je eigen beer

Mochten de attracties niets zijn waar je peuter blij van wordt, dan kun je hem waarschijnlijk wel blij maken in de winkels. In één van de winkels vind je namelijk een heuse berenmaker. Als je al eens in Duitsland of Engeland bent geweest, dan ken je vast het Build a Bear concept. Hier kies je je eigen knuffel uit die vervolgens wordt gevuld. Je kan een geurtje toevoegen en een hartje en vervolgens kun je er ook kleren voor kopen. Attractiepark Slagharen heeft haar eigen variant. Op Main Street kun je een beer – of een ander dier – laten maken en deze vervolgens aankleden.

De shows

Moviepark Germany had vroeger Looney Tunes die je kon ontmoeten. Center Parcs heeft ook van die mensen die bij het park horen – die groene, je weet wel – en we weten natuurlijk allemaal dat je in Disneyland Parijs elk karakter kan ontmoeten dat ooit bedacht is in een Disneystudio. Attractiepark Slagharen dacht dit vast ook te kunnen en bedacht daarom Randy en Rosie. Twee wasberen die in een molen wonen en ook shows opvoeren. Ik vond het altijd wat gek. Te meer omdat ik de karakters buiten het park om helemaal niet ken en er dus ook geen affiniteit mee heb. Op de foto met Mickey Mouse? Sure. Met een wasbeer die zijn eigen liedje heeft? Not so much. Mijn peuter vond het dus wel weer fantastisch, dus concept geslaagd.

Er zijn gedurende de dag verschillende dingen te zien. Zo rijden er auto’s rond, wordt er gedanst en kun je dus Randy en Rosie ontmoeten. ’s Avonds is er op dit moment een parade.

De kosten van het park en meer informatie

Een dagje Slagharen is een stuk goedkoper dan een dag Efteling. Een abonnement voor Slagharen begint al bij dertig euro. Hiermee krijg je ook nog eens korting in de winkels en in de restaurants. Kinderen tot en met drie jaar zijn gratis. Je wil natuurlijk in een periode gaan dat het niet al te druk is en wellicht wil je nog meer informatie! Pretparken in Nederland verzamelt alle informatie op hun website: van openingstijden tot attracties en entertainment.

Niet geheel onbelangrijk: de koffie is goed

Oh moeders, ik heb toch echt koffie nodig op zo’n dag. Liters drink ik weg. Gelukkig hebben ze allemaal zoette meuk waarvan je binnen 2 minuten stijf staat van de caffeïne én de suiker. Kun je er weer even tegenaan als je voor de dertigste keer de draaimolen in moet.

Ja, ik hing rond in Slagharen in mijn Mickey Mouse trui. En zoals je kan zien op de beker, was het ZOET. Maar wel lekker.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Boek een vakantie

Wil je blijven genieten van Slagharen? Je kan voor relatief weinig geld een paar nachten logeren in een tipi of in een blokhut. Je hoeft niet bang te zijn dat de attracties je gauw vervelen. Je kan namelijk ook gebruikmaken van het nieuwe zwembad, ’s avonds kun je – jawel – naar de Bingo en je kan op dit moment ook gebruikmaken van de schaatsbaan. Genoeg te doen dus. Mijn moeder en ik weten het wel: volgend jaar wordt het een paar nachtjes Slagharen. Met de peuter!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *