fbpx    

Help, mijn kind beukte me een blauw oog

“Wat is er met jóu gebeurd?”
“Jemig, Carol, wat is er met je oog gebeurd?”
“Wat heb je aan je oog?”
Nou, ik heb een blauw oog. Nee, ik werd er niet mee wakker. En nee, er hoeft ook geen hulp ingeschakeld te worden. Tenzij er ergens een mamatelefoon is voor mama’s wiens kinderen zo wild zijn dat ze een blauw oog oplopen. De Kleinste kwam namelijk zo hard terecht op mijn oogkas met zijn achterhoofd, dat ik letterlijk sterretjes zag. En ik kan je vertellen: dat doet PIJN! Ik sprak afgelopen zaterdag op een conferentie en ik had geen zin om aan vreemden uit te moeten leggen wat er is gebeurd. Of nog erger: dat het af zou leiden van mijn presentatie.

Dus ik rende naar Kruidvat en kocht van Essence de Coverstick, in de hoop dat dat ding wonderen kon verrichten. Mijn ervaringen lees je vandaag. Net als mijn gedachten over het al dan niet starten van een vlog, want jeetje, wat is fotograferen van je eigen blauwe plek ingewikkeld.

Blauwe plek

deze blauwe plek werd nog blauwer, bijna tegen zwart aan. Oh ja, kan iemand me een keer leren hoe ik wenkbrauwen moet epileren? Misschien laat ik dat maar eens doen in een salon. My god, wat lelijk.

Zoals je kan zien op de foto is de blauwe plek ondertussen massive. En zoals je kan zien, trek ik een hoofd waarvan je kan denken dat ik die blauwe plek heb verdiend. Op dit punt dacht ik: ‘Misschien moet ik dit gaan vloggen. Kan iedereen meteen zien hoe slecht ik eigenlijk ben in make-up. En dat het echt heel raar is dat mijn best bezochte artikelen die over make-up zijn’ (en over Disneyland, maar dat is niet raar). Ik heb het toch maar niet gedaan.

Redenen waarom ik niet ben gaan vloggen:

 1. Ik heb geen vlogcamera.
 2. Ik kan vloggen met mijn telefoon of mijn DSLR, maar ik ben de statieven kwijt (professioneel, hè?).
 3. Wat als mensen me heel stom vinden op camera?
 4. Wacht, ik moet dat ook nog gaan monteren.
 5. En dan hoor ik mijn eigen stem. Ugh.
 6. Kind slaapt. Dan moet ik fluisteren. Laat maar. Ik houd het wel bij schrijven.

Dus jullie moeten het doen met deze blog. Succes, hè! Ik heb namelijk ook moeten uitvinden hoe je een blauwe plek fatsoenlijk camoufleert. En hoe ik het heb geleerd? Ik heb tieners om hulp moeten vragen, want eerlijk gezegd gebruik ik nooit camouflagesticks. En die beauty blenders… ik associeer dat toch met iets anders wat doorgaans ook paars is.

Blauwe plek bedekken – benodigdheden

Het voordeel van mijn nitwitmentaliteit rondom make-up is dat je hoogstwaarschijnlijk de spullen die je nodig hebt, wel in huis hebt:

 1. coverstick (had ik ook niet tot vandaag);
 2. foundation;
 3. foundation kwast;
 4. je vingers.

Totale kosten: als je budget pakt van Essence, zit je sowieso onder de €10,-.

Blauwe plek bedekken – stappen

Benodigde tijd: 10 minuten.

Met onderstaande stappen bedek je je blauwe plek in no time.

 1. Maak je huid goed schoon.

  Zorg ervoor dat je huid goed schoon is, zodat de foundation goed blijft zitten.

 2. Gebruik je coverstick voor de blauwe plek

  Bedek vervolgens met je coverstick de blauwe plek. Het doet waarschijnlijk pijn, dus doe het voorzichtig. Omdat het bij mij een behoorlijke plek was, heb ik een flinke laag gebruikt.

 3. Blend de make-up met je huid

  Gebruik je vinger of een beauty blender om de make-up te blenden met je huid. Let op: dit doet wederom pijn. Waardoor je halfslachtig aan het wrijven en deppen bent. Ik noem het de wrijfdep. Of de depwrijf. Hoe dan ook, het maakt het hele proces niet makkelijker.

 4. Bedek met foundation

  Bedek je gezicht vervolgens met je foundation. Doe dit voorzichtig, ik merkte dat je al gauw de camouflagemake-up eronder uitveegt.

Als je weet dat er een blauwe plek zit, kun je het nog wel zien. Ik ben nooit van het volledig dichtplamuren van mijn gezicht en baal stiekem dat je nu wel kan zien dat ik foundation op heb, maar het is beter dan een enorm blauw oog tijdens een presentatie.

Voor en na

En je bent vast benieuwd naar mijn gezicht na alle make-up. Dat vind je hieronder!

Als je goed kijkt, zie je nog wel wat blauw. Om dit goed te bedekken, heb je denk ik of een betere kwaliteit make-up nodig, of een betere techniek. Mocht je beide niet hebben, dan kun je altijd nog een bril opzetten (eventueel zonder sterkte). Zie je er slimmer uit en is je blauwe plek ook niet meer zo opvallend.

Look at me, I’m smart…ish. Met de was aan het wasrek achter me, in de badkamer.

Vertel me alsjeblieft dat ik niet de enige ben die ooit een blauwe plek heeft gekregen van haar peuter. En als je het ook hebt meegemaakt, wat is jouw perfecte camouflagetip?

Een blauw oog omdat je peuter iets te wild was? Of je zelf nogal lomp was? Met deze tips zie je er (bijna) niets meer van.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *