fbpx    

Blog jaaroverzicht 2018

28 december 2018

Het einde van 2018 is bijna daar, wat betekent dat Kaktussen.nl alweer bijna twee jaar bestaat. Afgelopen jaar nam ik mijn blog serieuzer, leerde ik ontzettend toffe mensen kennen en groeide zowel mijn site als ikzelf als persoon. Door Kimberly werd ik getagd in het Blog Jaaroverzicht bedacht door Joyce.

Op mijn beurt tag ik bloggers Yvette, Monique en Judith.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in het afgelopen blogjaar?

Ik heb afgelopen jaar ontzettend veel bloggers leren kennen. Was mijn netwerk in 2017 redelijk niet-bestaand, ondertussen heb ik een waar netwerk met appgroepen en persoonlijk contact met veel bloggers. Ik kan er altijd terecht met vragen en ik beantwoord ook graag de vragen van anderen. Daarnaast heb ik mogen spreken op Blogger by Nature en mocht ik vanuit mijn werk bij Yoast een blogevent organiseren.

Zijn er ook dingen die je minder leuk vond?

Ik vond het lastig mezelf de tijd te gunnen dat het oké is om pauze te nemen. Zo heb ik vanaf oktober niet veel geblogd. Ondertussen heb ik dit geaccepteerd en heb ik, na een behoorlijk lange pauze, mijn motivatie en inspiratie terug.

Houd je je bezig met bezoekersaantallen? Zo ja, was je tevreden over je cijfers dit jaar?

Ja, ik ben nogal verslaafd aan mijn cijfers. Ik ben meer dan vertienvoudigd qua cijfers en daar ben ik enorm trots op. Hopelijk komt er in 2019 opnieuw een vertienvoudiging. In januari zat ik op net 100 bezoekers per maand, ondertussen zijn dit er rond de 3000 per maand. Hoewel het geen drijfveer moet zijn om door te gaan, helpt het wel om de mooie stijgende lijn te zien!

Wat is de leukste samenwerking die je hebt gedaan?

Ik heb er twee: dat is met Bulbby en met The Walt Disney Company. De meest bijzondere samenwerking was met Kelly, begin dit jaar schreef ik over haar programma voor drukke moeders. Naar aanleiding van mijn contact met haar, is ze mijn coach geworden. Ik ben mede door haar op persoonlijk vlak enorm gegroeid.

Wat zou je in 2019 helemaal anders willen doen?

Ik wil minder perfectionisme en meer doorzettingsvermogen. Mijn grootste probleem is dat ik erg enthousiast kan beginnen aan blogposts en ze soms niet eens online zet, omdat ik bang ben. Voor wie? Vertel het me maar. Ik wil dus vooral meer doen, in plaats van altijd maar denken. Ik wil dingen beter inplannen! Zo ga ik volgende week weer op blogvakantie en dit zorgt hopelijk voor een beter plan.

Wat zijn je 3 favoriete artikelen van andere bloggers dit jaar?

  • Deze lijst met Fair fashion webshops – ik ben veel meer bezig met eerlijke mode en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Als dan een blogger dit helemaal uitzoekt, dan verdient ze een ereplekje!
  • 7 x zelfhulpboeken om 2018 goed mee te beginnen van Iris. Ik heb dit jaar een ‘obsessie’ ontwikkeld voor zelfhulpboeken. De boeken op het lijstje van iris heb ik bijna allemaal geluisterd op Storytel nu.
  • De Dexter spreekt serie van blogger Kelly Deriemaeker. Ik moet altijd zo vreselijk lachen om de uitspraken van haar zoon.

Welk artikel vond je het leukst om zelf te schrijven?

Ik heb zelf het meeste lol gehad met het schrijven van de dingen die je wel op je werk kan doen en thuis niet als je moeder bent. Ik kreeg enorm leuke reacties van mijn collega’s en ook veel medemoeders herkenden het. Daarnaast heb ik ook veel lol gehad met het artikel over de binnenspeeltuin Monkey Town, voornamelijk omdat ik het overgrote gedeelte van het artikel in de ballenbak heb geschreven.

Welk artikel is het slechtst gelezen in 2018?

Ik heb geen idee. Ik ben bang dat ik te teleurgesteld raak als het een artikel is waar ik zelf heel trots op ben. En het was ook te veel gedoe om uit te zoeken 😉

Welk artikel is het best gelezen in 2018?

Ik krijg vaak de vraag wanneer de tweede komt bij ons. Daarom schreef ik een blog over waarom ik twijfel over een tweede kind. Dit artikel is dus het meest gelezen en ik ben hier heel trots op. Het was een persoonlijk artikel dat uitlegde dat ik geen fertiliteitstraject meer wilde, en tegelijkertijd een knipoog naar de ongemakken die een tweede met zich meebrengt, want waar laat ik toch al die foto’s? Mijn telefoon is nu al permanent vol! En oh ja, laten we de wijn niet vergeten. En toch rammelen mijn eierstokken ook af en toe.

Wat zou je nog willen leren?

Ik zou meer willen leren over het promoten van mezelf. Reclame maken voor mijzelf is niet iets waar ik goed in ben en ik ben al gauw bang dat mensen mij arrogant vinden.

Welke andere blogger zou je in 2019 (weer) willen ontmoeten?

Dat zijn er nogal wat! Ik zou graag een keer een werkdag met Merel willen inplannen, gezellig borrelen met Cassandra, vooral nog meer blijven kletsen met Yvette en alle andere mensen in de appgroepen waar ik zit nog beter leren kennen en hopelijk kunnen ontmoeten!

Maakt het bloggen je nog steeds gelukkig?

Ja. Meer dan ooit. Ik voel me nu meer blogger dan ik me vorig jaar voelde. Ik schaam me niet voor de titel en ik kan vooral mijn passie hier kwijt: schrijven. Ik geniet het meest van mailtjes of appjes of comments van mensen die kwijt willen dat ze zo enorm hebben moeten lachen om iets wat ik heb geschreven. Dat is toch waar het voor mij om gaat!

Je belangrijkste doel voor 2019?

Mijn belangrijkste doel is consistentie in combinatie met groei. Ik wil mijn blog zien groeien op een authentieke manier. Ik wil mezelf elke dag in de ogen kunnen blijven kijken en zeggen dat mijn artikelen oprecht zijn. Dat het recht uit mijn hart komt. Maar misschien is nog wel het allerbelangrijkste dat mijn blog niet heilig is. Het is oké om af en toe een pauze te nemen, zoals ik de afgelopen weken deed.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *