fbpx    
krijtverf knutselen dreumes fles wijn cadeau versieren

Wijnfles knutselen: versier met krijtverf en krijt

8 augustus 2018

Een leuk knutselproject met je dreumes is het versieren van een (wijn)fles. Dit is een ontzettende snel, leuk en nuttig knutselproject. Je kan de wijnfles weggeven als verjaardagscadeau, maar je kan er ook voor kiezen om hem zelf te houden en je keuken er wat mee op te fleuren. De DIY is onwijs simpel, maar vergt iets meer voorbereidingstijd dan het versieren van een keukenschort of het maken van een mok.

krijtverf knutselen dreumes fles wijn cadeau versieren

Toepassingen

De mogelijkheden voor deze DIY zijn eindeloos. Je kan vazen maken, potjes versieren, waxinelichthouders maken en nog meer. Je kan er ook, zoals in dit knutselproject, voor kiezen om een (nog volle) wijnfles te beschilderen en versieren. Dit maakt het ontzettend leuk om weg te geven als cadeau! Denk bijvoorbeeld aan moederdag, vaderdag, of de verjaardag van opa of oma.

Benodigdheden

 • een fles wijn of andere decoratiefles;
 • (restje) schoolbordverf. Je hebt bijna niets nodig. Ik had mijn verf nog over nadat ik een Lack tafel pimpte;
 • schuursponsje;
 • verfbakje;
 • krijtjes;
 • afplaktape
 • lint en strik om te versieren (optioneel).

Stappenplan wijnfles versieren met schoolbordverf

Zorg ervoor dat je kindje niet in de buurt komt van het verf. De eerste stappen moet je écht doen zonder je kindje. Het beste is dit een dag of enkele dagen van tevoren te doen, zodat de krijtverf goed is uitgehard. Ik was natuurlijk weer eens te laat, en deed het twee uur van tevoren.

 • Verwijder de etiketten van de fles. Dit kan eenvoudig met warm water.
 • Maak de fles goed schoon en droog.
 • Plak alles af wat je niet wilt verven. Te denken valt aan de hals waar eventuele etiketten nog wel opzitten. Of misschien wil je een mooie rand.
 • Doe wat verf in de verfbak en dep de sponzige kant van het schuursponsje in het verf.
 • Stempel vervolgens de fles met het schuursponsje. Omdat je geen ondergrond gebruikt, kan je niet ‘verven’ alsof het een kwast is. Door te stempelen, veeg je de verf niet uit.
 • Laat goed drogen en bedek nogmaals. Vaak is twee lagen voldoende.
 • Laat weer goed drogen.
krijtverf knutselen dreumes fles wijn cadeau versieren
Dat gaat goed!

Als de verf uitgehard is, kan de fles versierd worden. Ik koos ervoor om eerst het lint en de strik eromheen te doen en toen pas de Kleinste de boel te laten versieren. Hierdoor kon ik daarna weer alles opnieuw doen. Wees niet zoals ik: eventuele linten en dergelijke pas nadat je dreumes de fles heeft ‘versierd’.

Laat je kindje met krijtjes de fles versieren. Help hierbij wel mee, want we werken hier met glas. Voor je het weet, ligt die fles op de grond en is al je harde werk voor niets geweest.

krijtverf knutselen dreumes fles wijn cadeau versieren
Papa helpt De Kleinste met versieren.

Mocht je peuter er geen zin in hebben en je moet toch echt over tien minuten de deur uit? Wees niet getreurd! Zet zelf wat strepen en zeg met een stalen gezicht dat je kind het heeft versierd.

Deze supereenvoudige en leuke DIY is een echte showstopper! Ook enorm leuk als center pieces, laat mensen een persoonlijke boodschap achterlaten op je huwelijk of feest!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *