fbpx    
Catrice Ultimate Matt Lipstick review

Catrice Ultimate Matt Lipstick review

22 augustus 2018

Als er iets is waar ik een hekel aan heb bij lipstick, is lipstick die zo erg afgeeft dat het er rond lunchtijd eruitziet alsof je je die ochtend hebt laten opmaken door je peuter. Of lipstick dat zo snel vervaagt, dat het lijkt alsof je de deur uit bent gegaan met alleen maar met een lipliner om je lippen. En bij sommige lippenstift vraag je je bij de eerste koffiepauze op kantoor af of je wel lipstick op hebt gedaan die dag. Om die reden heb ik ondertussen een behoorlijke collectie lipstick aangelegd en breid deze nog steeds uit. Deze keer test ik de Ultimate Matt Lipstick van Catrice!

De Catrice Ultimate Matt Lipstick is vegan

Normaal loop ik Kruidvat binnen om even te kijken of er nog nieuwe make-up is van Essence die ik graag wil proberen. Catrice ligt in dezelfde lijn qua prijs als Essence. De kleuren en de designs is vaak net iets ‘volwassener’ en minder gericht op tieners. Daarnaast werd ik blij verrast: Catrice geeft tegenwoordig aan welke make-up veganistisch is! Het idee dat mijn make-up niet getest is op dieren én geen dierlijke ingrediënten bevat, maakte me zo blij dat ik wel iets moest meenemen om te testen.

Op dit moment houd ik van mat. Ja, ik weet het, dit was volgens mij enkele jaren geleden in, maar who cares? It’s pretty! Om deze reden nam ik de Ultimate Matt 040 Lipstick mee.

De kleur is prachtig, mooi donker paars en hoewel de kleur niet zo mat is als wat ik van mat verwacht, ben ik er in eerste instantie dol op. Zo dol dat ik ’s avonds niet eens de moeite neem de lipstick eraf te halen (super dom en super lui, maar goed).

‘Heb je lipstick opgedaan en ben je toen weer in bed gaan liggen?’

Jop, zeven uur ’s ochtends: hij kijkt me aan, ziet mijn lipstick op mijn lippen en vraagt me verbaasd of ik uit bed ben gegaan om mijn lippen te stiften en toen weer in bed ben gaan liggen. Ik was stomverbaasd. Nee, dit was nog van gisteravond. Het ziet er blijkbaar nog enorm goed uit. Volgens mijn man dan. Als ik in de spiegel kijk, zie ik dat de lipstick vlekkerig op mijn lippen zit en hier en daar vervaagd is. Is te verwachten na een nacht, maar… wat gebeurt er als je hem net opdoet?

Vlekkerige lipstick

Het maakt niet uit hoe ik de lipstick opdoe: met de stift zelf, met een penseeltje, met de vingers, of eerst een lipstick potlood en dan de lipstick: de lipstick is aan de randen binnen no-time enorm vlekkerig. Wellicht is het de donkere kleur van de lipstick die ik koos, maar ik wil niet nog eens €3,99 uitgeven om te testen of het aan mijn kleurkeuze lag. Ik wil gewoon retestrakke lippen. Eén keer de hoeken van je lippen aanraken en het is uitgeveegd.

Een testje

Ik probeerde mooie foto’s te maken van mijn lippen. Nadat ik zwoel probeerde te kijken (lukte niet), toen maar sexy (lukte ook niet) en toen neutraal (dat al helemaaaaaal niet), kwam ik maar tot de conclusie dat deze lipstick níet gemaakt is om sexy te zijn. Het is gewoon een lipstick voor de uitgebluste moeder look.

Mooi kleurtje, maar het vlekt en veegt gigantisch snel. Hoe snel? Nou…

Wil je ook deze perfecte uitgebluste moeder look? Waai even uit aan het strand. Doe lipstick op en wrijf dan over je lippen. Oh en doe dan een poging tot zwoel kijken. Zeg manlief, denk jij ook wat ik denk? Ja? Oké *doet dutje*

Poest wel even goed je handen daarna. Tenzij je muren ook een uitgebluste moeder-look verdienen.

De kleur en de dekking zijn in eerste instantie prachtig, maar het onderhoud dat het vergt om mooie strakke lippen te krijgen en te behouden, zorgt ervoor dat dit totaal niet mama proof is. Conclusie: ideaal voor een uitgebluste moeder look, misschien leuk voor Halloween of als je peuter een driftbui op straat heeft. Veeg je lipstick dan uit en ga er wanhopig naast staan. Misschien helpt iemand je dan. Maar voor kantoor… wouldn’t do it.

Eindoordeel: [usr 2]

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *