fbpx    

Character dining: dineren met je favoriete karakters in Disneyland Parijs

Je kan op twee manieren karakters ontmoeten in Disneyland Parijs: ofwel je staat lang in een rij met kleuters die op je tenen dansen, of je ontmoet de Disney-karakters in restaurants. Character dining in Disneyland Parijs is een stukje rustiger dan de rijen. Verschillende restaurants bieden deze vorm aan. Terwijl jij eet, komen de karakters langs jouw tafel. Er is tijd voor een handtekening, een foto en soms een kort praatje. De afgelopen jaren hebben wij al een aantal restaurants geprobeerd. Ben je in Disneyland met een peuter? Dan zijn sommige restaurants meer geschikt dan anderen.

Ontbijt met Disneyfiguren

Er zijn twee plekken waar je kan ontbijten met Disneyfiguren. Als je in het Disneyland Hotel een Castle Club kamer boekt, ontbijt je elke ochtend met Disneykarakters. Mocht je nu niet hier overnachten omdat bijvoorbeeld je vakantiegeld niet toereikend is om de kamers van zo’n ongeveer 1000 euro per nacht te betalen, dan kun je naar Plaza Gardens Restaurant gaan.

Plaza Gardens Restaurant

Plaza Gardens Restaurant heeft ’s ochtends een ontbijtbuffet waar je in een hele lange rij staat voor je naar binnen mag. In deze rij maak je gelukkig vrienden met de mensen voor en achter je. Dat moet ook wel als je met een dreumes reist die zelf niet veel zin heeft om te wachten. Leg vriendelijk uit in alle talen dat je dreumes zich in de ‘driftbui fase’ bevindt en kijk vooral lachend toe als de moeder voor je over haar achttienjarige zoon zegt dat hij nog steeds in die fase zit. Zorg er ondertussen wel voor dat je dreumes niet zijn wandelwagen in de benen van voorgangers rijdt. Hij mag dan denken dat de rij er sneller van gaat, dat is niet zo.

Het restaurant is één grote chaos. Hoewel er ontiegelijk veel karakters rondlopen, hebben ze welgeteld 5 seconden tijd voor je (ik heb het eigenlijk niet geteld, maar het voelde wel zo kort). Als je hier zit met een peuter die nog wat angstig is, is dit niet de beste gelegenheid. De Kleinste was enorme fan van Teigetje, maar nadat Teigetje langsstuiterde, zijn neus in het gezicht van mijn kind duwde, zijn armen in de lucht gooide en wegrende toen hij De Kleinste aan het huilen kreeg, moeten we langzaamaan De Kleinste weer laten wennen aan Teigetje. De Kleinste vond de bewaking van de karakters uiteindelijk leuker dan de karakters zelf.

Conclusie: leuk als je gauw het park weer in wil en wat handtekeningen wil scoren. Niet leuk met dreumes.

Lunch en avondeten

Er zijn drie restaurants waar je kan lunchen of dineren met Disneykarakters.

Auberge de Cendrillon

Auberge de Cendrillon, oftewel het prinsessenrestaurant. Hier wil je niet al te gauw weg, maar dat komt misschien omdat je vooral de jurken van de prinsessen wilt stelen. Hier ontmoet je unieke karakters zoals Assepoester, Belle, Rapunzel, Minnie Mouse en de muizen van Assepoester. Hoewel het restaurant druk is, neemt elk karakter de tijd voor een praatje, een knuffel, een handtekening en een boel foto’s. Dit restaurant is zeer geschikt voor kleine kinderen. Ik schreef al eerder over mijn ervaringen in dit restaurant.

Conclusie: leuk met kinderen, wel druk.

Café Mickey

Helaas was  Café Mickey al volgeboekt toen wij onze reserveringen maakten. Tip: boek op tijd! Dus hier kan ik niet al te veel over kwijt. Het restaurant zit in Disney Village en heeft een Italiaanse keuken. Mocht iemand hier gegeten hebben, laat het me vooral weten! Andere gasten in het park vertelden ons dat ze het tegen vonden vallen. Maar die mensen kwamen uit Groot-Brittannië. We horen wel vaker dat zij niet altijd de beste keuzes maken *kuch* Brexit *kuch*.

Conclusie: ik moet weer een tripje naar Disneyland Parijs boeken en dit restaurant proberen.

Inventions

Inventions is één van mijn favoriete restaurants. Het bevindt zich in het Disneyland Hotel en heeft uitzicht op het Disneykasteel *squeal*. Dat niet alleen, er liepen bij onze maaltijd bijzondere karakters rond. Niemand minder dan kapitein Haak kwam langs en ik fangirlde. Voor mensen die me nog niet zo goed kennen: ik ben fan van Peter Pan en de favoriete knuffel van De Kleinste heet Tik Tok. Naar de krokodil vernoemd uiteraard. Hoewel ik als de dood was dat De Kleinste het op een krijsen zette bij kapitein Haak, riep hij heel hard: HAAK en gaf Haak een knuffel. Mijn zoon. Donald Duck vond hij wel eng.

Inventions is een buffetrestaurant. Het is een overzichtelijk restaurant met goede bediening en de karakters komen meerdere malen langs. Zo hebben we Mickey Mouse, Knabbel en Babbel, Donald Duck, Goofy en Kapitein Haak(!!!!) gezien. Het viel ons op dat de karakters hier zo vaak langskwamen, dat De Kleinste het aan het eind van de maaltijd helemaal niet meer erg vond dat Mickey Mouse steeds een high five wilde en hij vond het zelfs leuk. Zo leuk zelfs dat hij nu nog steeds de hele dagen: ‘moufe!’ (mijn kind slist) roept als hij Mickey Mouse ergens ziet.

Conclusie: ja. Duizendmaal ja. Ik wil nog een keer.

Voorbereiding

Mocht je bij één van deze restaurants willen eten bij je volgende bezoek, wacht dan niet te lang met boeken. De restaurants zitten bijzonder snel vol. Je kan telefonisch en via de website reserveren. Neem ook een handtekeningenboekje, een tas of schoenen mee als je handtekeningen verzamelt: leuk als souvenir! Kijk ook meteen of je misschien wat foto’s van de Disneyland Parijs Foto Challenge voor een onvergetelijke trip kan aftikken.

Character dining is een leuke manier om net wat langer de tijd te hebben met bijzondere Disney-karakters in Disneyland Parijs. Waar dat kan, dat lees je hier!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *