fbpx    

Clomid 100 – Eindelijk de goede medicijnen!

5 oktober 2015

Het is alweer even geleden dat ik een update plaatste. De laatste paar weken waren op ziekenhuisgebied een wervelwind aan emoties. Gelukkig met een leuke ‘conclusie’: ik heb eindelijk de goede dosis medicijnen te pakken!

Terugblik op de afgelopen maanden

Op 13 april begon ik met Clomid 50. Dit houdt in dat ik vijf dagen lang elke dag één pilletje moest slikken om mijn eisprong op te wekken. De eerste maand met succes: er was een eisprong. De tweede maand hadden we minder geluk en dat hield in dat, na een korte pauze in juni, ik in juli begon met een dubbele dosis Clomid, namelijk 100. De eerste ronde op Clomid 100 ging goed, de eisprong was laat, rond dag 20, maar hij was er! Opluchting, blijdschap en opnieuw die hoop… Hoop op een zwangerschap. Helaas, het mocht niet zo zijn. Een nieuwe cyclus startte met weer een ronde Clomid 100.

Met zenuwen terug

Op dag 12 van mijn cyclus mocht ik weer terug naar het ziekenhuis. Ik was nerveus. Mijn menstruatie was ditmaal zo kort geweest, dat ik ervan overtuigd was dat de medicijnen niet werkten en mijn lichaam weer wat raars had gedaan. Jop kon helaas niet mee, wat niet hielp voor mijn gemoedsrust.

Cystes

En toen kreeg ik de inwendige echo. Ik heb in de afgelopen paar maanden wel het één en ander opgestoken van de echobeelden en toen ik twee(!) behoorlijk grote eiblaasjes zag, keek ik hoopvol naar de fertiliteitsmedewerker. De eiblaasjes werden opgemeten, de één was 1,8 centimeter, de ander 1,6 centimeter (eiblaasjes worden doorgaans 1,8-2,2cm voor ze springen). Goed nieuws, er groeide inderdaad een eiblaasje, ook wat minder nieuws: het grote blaasje was waarschijnlijk een cyste. Een cyste is gelukkig niets ernstigs, over het algemeen is het een eiblaasje dat nog niet is opgeruimd door je lichaam. Waarschijnlijk wordt het tijdens de volgende cyclus opgeruimd. Wel kan het wat pijn en kramp veroorzaken. Ik moest op dag 15 van mijn cyclus terugkomen. Opgelucht ging ik naar huis.

Eisprong

Op dag 15 was er weer positief nieuws, ik heb een eisprong gehad! Ik voelde me enorm opgelucht, zeg maar gerust euforisch! De cyste bleek helaas twee cysten te zijn van elk meer dan 2 centimeter. Ik moet aan het begin van mijn volgende cyclus terug om te kijken of mijn lichaam het heeft opgeruimd. Helaas heb ik wel behoorlijk last van krampen en steken die bijna de hele dag doorgaan. Voor de dames onder ons: het voelt voor mij alsof ik de afgelopen twee weken dagelijks mijn ergste menstruatiedag beleef aan krampen. Voor de mannen onder ons: gewoon heel veel pijn.

Even geen ziekenhuis meer

Nu is het wachten wat deze cyclus brengt. Op dag 3 van de nieuwe cyclus moet ik terug naar het ziekenhuis. Dan wordt gecontroleerd of de cysten zijn verdwenen. Als die weg zijn, hoef ik vermoedelijk even niet meer op controle. Het is nog even afwachten dus, maar stiekem kijken we al uit naar even geen ziekenhuisbezoeken!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *