fbpx
            De 3 leukste gepersonaliseerde geboortecadeautjes

De 3 leukste gepersonaliseerde geboortecadeautjes

door Caroline

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik had vroeger zo’n tegel op mijn kamer met daarop mijn naam, geboortegewicht en geboortedatum. Ik ken vrienden die hele borduursels hebben naar aanleiding van hun geboorte. Hoewel dergelijke cadeaus nog steeds erg leuk zijn, ken ik niemand in mijn omgeving die uren voor mij borduurt. Zo is mijn moeder blijkbaar al drie jaar geleden begonnen aan een enorm borduursel voor De Kleinste. Nee, hij is nog niet af. Daarbij zijn we gelukkig een stukje hipper geworden dan een geverfde tegel waarvan je altijd bang bent dat het kapotvalt. Wil je een persoonlijk kraamcadeautje geven of wil je voor je eigen kindje een dergelijke originele variant op de geboortetegel? Wat dacht je van de volgende drie leuke ideeën?

Geboortespeelgoed

De Kleinste heeft blokken op zijn kamer met daarop zijn geboortedatum, zijn naam en een quote die voor ons heel belangrijk is, rechtstreeks uit Peter Pan komt en wat ook op onze bruiloft gebruikt werd. De blokken heb ik zelf gemaakt door ze te verven in de kleuren van de babykamer, de letters uit te snijden met mijn snijplotter en ze er vervolgens op te plakken. Gelukkig kan je dergelijke blokken ook gewoon online kopen! Of als je een vaste hand hebt, de DIY zelf uitvoeren!

Let op: als je kindje er graag mee speelt, kan het snel beschadigd raken. Op zich geen probleem als je je realiseert dat het ook speelgoed is. Onze blokken zijn al aardig beschadigd, maar dat mag de pret niet drukken! Ik ben in ieder geval niet bang dat die dingen ooit kapotvallen.

Een leuke variant op de blokken, is een houten speelgoedtrein. Er zijn ook loopfietsjes, stoeltjes of speelgoedkisten die je kan personaliseren.

Geboorteposter

Als ik had geweten dat dit bestond, had ik het eerder laten maken: de geboorteposter. Het is wat strakker dan de varianten op tegeltjes met zoet slapende baby’tjes uit de jaren 80. De poster past niet meer zo op de slaapkamer van De Kleinste, maar wel op onze slaapkamer, aangezien wij een zwart met wit interieur hebben.

Deze geboorteposters zijn te personaliseren met de gegevens van jouw kleintje en worden zo in stijl geleverd. Ze passen dus echt bij elk interieur. De geboorteposters zijn te koop vanaf €12,50 bij Printcandy.

Borduurwerk!

Borduren is weer hip. Hoe ik dat weet? Ik ben zelf begonnen met borduren. En heel Etsy staat er mee vol. Ik ben misschien niet zo’n goede graadmeter van of iets hip is. Ik ben moeder. Alles wat ik doe is per definitie niet hip.

Borduren is dus hip. Zo kreeg ik als kraamcadeautje een slab waar het geboortekaartje van De Kleinste op geborduurd was. Ondertussen heb ik de slab weg moeten gooien, want hij was echt heel vies geworden. Zelfs Biotex redde de slab niet meer.

Ter vervanging heb ik het geboortekaartje nu laten borduren op een kussen wat bij ons in de woonkamer ligt. Oubollig? Ik vind van niet. Het is vooral een kussen met een verhaal geworden.

Heb jij een gepersonaliseerd geboortecadeau gekregen wat ik hier niet heb genoemd? Of heb je iets gekregen wat in deze lijst stond waar je zelf blij mee bent? Laat het me weten!


auteursavatarCaroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.
Lees meer van en over Caroline »
Back to Top