fbpx    

De 9 leukste letterbordquotes voor vermoeide en luie moeders

21 februari 2019

Ja, ik weet het, ik weet het! Letterborden zijn alweer uit voor ze ooit echt in zijn geweest, maar als moeder is het mijn taak om altijd achter de trends aan te lopen in plaats van voorop te lopen. Zo kan mijn kind naar hartenlust roepen dat hij zich doodschaamt voor me en dat dingen allang ‘uit’ zijn. Het maakt niet uit dat hij pas twee is. Jong geleerd is oud gedaan, zeg maar. Mocht je dus nog een letterbord thuis hebben liggen en wil je vooral laten weten aan je gasten wat voor een #zwaarleven je hebt, lees dan verder. Deze letterbordquotes zijn namelijk te leuk.

Schoon huis? Yeah right

This house was clean yesterday, sorry you missed it

Ik heb 1 dag per week dat mijn huis schoon is. En dat is op de donderdag. Dat is de dag dat De Kleinste bij opa en oma is, de schoonmaakster het huis van top tot teen aanpakt en Jop en ik beiden niet thuiszijn om het huis weer smerig te maken.

Rotkinderen

Dear kids, I’m sorry I yelled. In my defense, you were acting like a bunch of psychos

Ik moet bekennen dat ik weleens uit mijn slof schiet. Soms ben ik boos op mijn man omdat de Google Home een commando niet snapt en het allemaal natuurlijk zijn schuld is dat het niet werkt. Soms kan ik het even niet hebben dat De Kleinste vindt dat ik per direct naar de winkel moet om chocolademelk te halen. Soms struikel ik over de katten die vinden dat het net na het ontbijt alweer etenstijd is. En soms gebeurt dit allemaal nog voor zeven uur ’s ochtends. Voor die momenten hebben ze vast dit bord bedacht.

Het ouderschap is een verrijking van je leven!

Parenthood: the scariest hood you’ll ever go through

Mijn schoonmoeder zei enkele maanden geleden tegen me dat het ouderschap het moeilijkst is dat je ooit in je leven zal doen. Ze heeft gelijk. Het verrijkt mijn leven hoor, maar het is ook dood- en doodeng.

Waarom doe je het jezelf ook aan hè?

And then one day we decided we were tired of sleeping in and doing whatever we wanted in a clean house – so we had kids

Omdat onze peuter zo slecht slaapt ’s avonds, is hij gelukkig een redelijke uitslaper. Hij doet gelukkig ook nog middagdutjes. Nu nog middagdutjes op kantoor invoeren en ik ben weer oké.

Als je het even niet meer ziet zitten

Klik gewoon random letters op dat bord. Kan jou het schelen

Dit is mijn status. Bijna altijd. Omdat ik minder wil vloeken, zeg maar.

Er zijn altijd ergere ouders

Don’t be so hard on yourself – the mom in E.T. had an alien living in her house for days and didn’t notice

Als je even in een dip zit, bedenk je dan inderdaad dat de moeder in E.T. niet doorhad dat er een alien in haar huis zat. Het kan altijd erger.

Ik verstop me altijd bij de wasmachine, niemand zoekt me daar

Based on the amount of laundry… I’m going to assume that there are people living here I’ve never seen

Ik heb ontzettend veel was en toch heb ik het gevoel dat ik permanent in het washok leef. Misschien moet ik mijn boeken en favoriete muziek niet meer meenemen en gewoon daadwerkelijk de was gaan doen.

Gelukkig is de enorme knot op je kop gewoon nog hip

Messy hair don’t care. Actually I do care it’s just that motherhood has forced me to lower my standards. Like a lot

Ondertussen weet de peuter dat mama zich af en toe opmaakt en staat altijd met open mond toe te kijken. En voor de dagen dat ik er geen zin in heb, zorg ik ervoor dat de peuter er om op te vreten uitziet. Dan gaat alle aandacht daarheen.

Allemaal geen zin in? Laat je letterbord leeg en plak er een post-it op

Mocht je nu echt een luie moeder zijn, plak dan een post-it op je letterbord met de tekst: ‘het kost me te veel moeite een leuke tekst hierop te maken’. Het duurt ook veel te lang om al die letters uit te zoeken en op je bord te klikken.

Deze quotes voor op je letterboard zijn serieus te leuk! #momlife #letterboard #letterboardquotes

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *