fbpx    
boeken voor bloggers

De drie meest inspirerende boeken voor bloggers en schrijvers

19 januari 2019

Dat ik graag schrijf, is voor de meesten geen geheim of verrassing. Ik was een jaar of negen toen ik in het vriendenboekje van mijn zusje schreef dat ik later schrijfster wil worden. Hoewel ik nooit een boek heb uitgegeven (of überhaupt maar naar een uitgever heb opgestuurd), weet ik blijkbaar veel mensen wel te raken met mijn woorden. Naast dat mijn bezoekersaantallen groeien en mijn schrijfsels beter worden, krijg ik best vaak van lezers te horen dat ze vinden dat ik leuk en grappig schrijf. Ik word hier zo enorm blij van en dit geeft mij op dagen dat ik denk: ‘ik ben niet goed genoeg’ net dat stapje extra. De grootste criticaster leeft in jezelf, daar ben ik ondertussen wel achtergekomen. Omdat ik niet alles wat ik toepas zelf heb verzonnen, wil ik drie boeken delen waarvan ik vind dat geen enkele blogger zonder kan.

Schrijven, kreng! Van Lisette Jonkman

Ik kreeg dit boek van Jop, als stimulans om te blijven schrijven. Ik heb het boek van voor naar achter in één ruk uitgelezen, vervolgens is het een naslagwerk geworden. Ik raad dit boek iedereen aan: of je nu blogt, verhalen schrijft of creatiever wilt worden. Dit boek heeft het allemaal. Je leert out of the box denken tot in het extreme, je leert grappige samentrekkingen maken en je leert hoeveel een schrijver nou echt verdient (niet zo veel, kwam ik achter).

Het boek is te koop voor €15,99.

Blogboek van Kelly Deriemaeker

Eind lente in 2017 twijfelde ik of ik wel door moest gaan met mijn blog. Ik had het gevoel dat er te veel concurrentie was, dat ik niet uniek genoeg was en dat niemand op me zat te wachten. Ik had al maanden niets meer op mijn site gepost en afgezien van een vriendin hier en daar die opmerkte dat ik al een tijdje niets online had gezet, was er geen motivatie voor mij. Ik was een weekendje weg met Jop toen ik het Blogboek van Kelly Deriemaeker in de boekhandel zag liggen. Ik bladerde het door en besloot dat ik €24,95 voor het boek echt te veel geld vond. Ik legde het terug en we vervolgden onze weg. Nog geen uur later besloot ik terug te gaan naar de boekhandel om het boek te kopen, want ondertussen had ik in die tijd Jop de oren van zijn kop gekletst over hoe tof dat boek was, over hoe mooi het was en dat ik graag het bloggen nog één kans wilde geven. Het is elke cent dubbel en dwars waard geweest. Naast dat de vormgeving en het papier fantastisch is, is de informatie erin van enorm veel waarde. Kelly legt uit waar je inspiratie vandaan haalt, maar ook waarom authenticiteit zo belangrijk is en hoe je omgaat met kritiek. Het boek heeft ondertussen veel geleden en heeft zelfs flink wat waterschade opgelopen nadat we een lekkage in huis hadden. Het maakt niet uit, want het ligt nog altijd trots op mijn bureau (waterschade en al).

Het boek is te koop voor €24,95.

Lees ook: mijn 3 favoriete ebooks over Pinterest

Nice girls don’t get the corner office van Lois P. Frankel

Nee, geen boek over schrijven of over bloggen, dit is een zakenboek. Wellicht gek om dit in eerste instantie te adviseren aan bloggers, maar ik ben in de zomer van 2018 verliefd geworden op dit boek. Het geeft tips over alle valkuilen die vrouwen maken, van zichzelf kleiner maken dan dat ze daadwerkelijk zijn, tot niet durven onderhandelen met wie dan ook. Hoewel niet alle tips zullen gelden voor mensen die niet in loondienst zijn, staat er genoeg in om je te inspireren en je aan het denken te zetten. Zoals de auteur zelf zegt in haar boek: als je 10% van de tips in dit boek verwerkt, dan groei je al meer dan je je ooit had kunnen voorstellen.

Nice girls don’t get the corner office is verkrijgbaar in zowel het Nederlands als Engels en kost €15,-.

Rest mij nog enkele laatste vragen aan jullie: welke van deze boeken staan al in je boekenkast en welke missen er volgens jou op de mijne? Laat het me weten in de comments!

Als blogger of schrijver wil je natuurlijk gemotiveerd zijn. Met deze drie boeken word je een betere schrijver en vind je je motivatie terug!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *