fbpx
            Hier vind je de goedkoopste carnavalsoutfits voor je peuter

Hier vind je de goedkoopste carnavalsoutfits voor je peuter

door Caroline

Carnaval is duur. Of je nu hossend het ene biertje na het andere biertje wegtikt voor je naar de volgende kroeg zwabbert, de perfecte outfit wilt hebben die natuurlijk minimaal €35,- kost of een brief krijgt van de peuterspeelzaal dat je peuter binnenkort verwacht wordt in zijn mooiste carnavalsoutfit, omdat hij de polonaise gaat leren lopen. Vooral in het laatste geval kan de paniek toeslaan: je wilt dat jouw kind het schattigste mormel is dat rond stuitert, maar als het even kan, wil je dat wel voor een bedrag doen waar je niet ook je weekboodschappen van had kunnen doen. Helemaal omdat dat kind er volgend jaar, of volgende maand, toch weer uit is gegroeid. Ik verzamelde de beste plekken waar jij goedkoop carnavalskleding kan scoren voor jouw peuter!

Carnaval in de kringloopwinkels

Even dacht ik dat we een tweede carnavalswinkel hadden gekregen in onze woonplaats van slechts 8000 inwoners. Niets was minder waar: het was het kringloopcentrum dat de etalages had aangepast. Omdat je de kleding vaak maar een korte periode gebruikt én tweedehands een bewustere keuze is, is dit echt een heel goed alternatief.

Marktplaats

Zoek je een bepaalde outfit in een bepaalde maat? Dan is Marktplaats een betere optie dan een kringloopwinkel. Het nadeel is dat je het niet direct kan zien en je moet jezelf even door de advertenties worstelen van de partijen die carnavalsoutfits voor de hoofdprijs aanbieden.

Facebook

Een beter alternatief vind ik Facebook. Facebook heeft een eigen marktplaats waar je sneller kunt zoeken en kunt zien wat er wordt aangeboden. Naast de Facebook marktplaatsen heb je natuurlijk ook de plaatselijke verkoop- dan wel weggeefgroepen. Je moet wel eerst lid worden van een groep en soms de nogal bijzondere groepsvoorwaarden accepteren, maar eenmaal toegelaten, kom je in een soort walhalla van troep terecht.

Action, Kruidvat of Zeeman

Wil je liever geen tweedehands outfit voor je engeltje? Bij de Action, Kruidvat en Zeeman bieden ze vaak goedkope carnavalsoutfits aan. Toegegeven, het zijn niet altijd de meest mooie kostuums, maar zeg nou zelf: zelfs de meest afzichtelijke onesie wordt prachtig door je schattige peuter.

Vraag vrienden

Heb je vrienden met kinderen die net wat ouder of groter zijn dan jouw kind? Grote kans dat zij nog wel een voorraadje carnavalsoutfits hebben liggen!

Maak het zelf

Als je creatief bent en mooie dingen kunt maken, maak de outfit dan zelf. Pinterest staat vol met DIYs, helaas ben je vaak wel duurder uit dan dat je zou zijn als je het nieuw zou halen. Wat wel een goedkope DIY is voor als je er echt niet meer uitkomt: trek je kind een juten zak aan. Knip hiervoor gewoon een Sinterklaaszak kapot: dan kan je kind als zwerver uit de middeleeuwen. Niemand die raar opkijkt, want niemand ziet eruit met carnaval.

Koop het na carnaval

En de non-tip van de dag! Koop je carnavalsoutfit na carnaval. Toegegeven, je hebt er dit jaar niets meer aan, maar het bespaart je veel geld voor volgend jaar. Na carnaval gaat er altijd bijzonder veel in de verkoop, want winkels moeten weer ruimte maken voor andere spullen. Vergeet dan niet een maatje (of zes) groter te kopen, afhankelijk van hoeveel je kind groeit. Anders kan hij het volgend jaar weer niet aan.

Carnaval duur? Heb je er al aan gedacht om op deze plekken te kijken voor een carnavalsoutfit voor je peuter?

auteursavatarCaroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.
Lees meer van en over Caroline »
Back to Top