fbpx    
Disney-accessoires slaapkamer peuter

De leukste Disney-accessoires voor de slaapkamer van je peuter

29 november 2019

De slaapkamer van onze peuter is ondertussen een walhalla vol Disney-items geworden. We moeten oppassen dat het geen museum wordt, maar tot nu toe gaat het goed 😉 Waar het, toen De Kleinste net was geboren, soms wat lastiger was leuke Disney-items te vinden, is het met Mickey’s 90e verjaardag dit jaar wel heel gemakkelijk geworden! Ben je ook op zoek naar leuke items van Mickey Mouse en zijn vriendjes voor je peuter? Dan vind je hier precies wat je nodig hebt!

Mickey Mouse beddengoed

Ja hoor! Gaan we weer! De mensen die mij wat langer kennen, weten dat ik een beddengoedverslaving heb, opgelopen in de zwangerschap. Ik kon niet wachten tot De Kleinste van zijn ledikantje naar een groot bed kon, zodat ik beddengoed kon kopen – true story. Het is triest, ik weet het.

Tot vorig jaar had De Kleinste twee sets beddengoed die wel kleurig waren, maar niet perfect in mijn ogen. Ik wachtte steeds tot ik iets leuks tegenkwam – van Disney dus. Gelukkig kwam bij Kruidvat vorig jaar heel leuke Mickey Mouse dekbedovertreksets uit!

Mickey Mouse slaaptrainer

De nieuwe favoriet in huis: De Mickey Mouse slaaptrainer. Onze peuter heeft moeite met slapen in zijn eigen bed en vooral blijven liggen. Hij is een kei in zichzelf wakker houden en belandt soms al om 21 uur bij ons in bed. Voor zijn tweede verjaardag kreeg hij van ons een Mickey Mouse slaaptrainer en sindsdien zijn hij en zijn wekker onafscheidelijk. Hij wist binnen enkele dagen al dat het maantje betekent dat hij moest gaan slapen en het zonnetje betekende dat hij mee mag met papa en mama. Naast dat het een trainer is, is het ook een nachtlampje. Binnenkort verschijnt er op de blog een uitgebreid verslag over hoe je een slaaptrainer succesvol inzet. Deze slaaptrainer is ondertussen overal uitverkocht, maar ik heb nog één adres gevonden waar hij te koop is: de slaaptrainer is nog hier te koop.

Wanddecoratie

Er is zoveel wanddecoratie te vinden van Walt Disney, dat je door de bomen bijna het bos niet meer ziet. Zo heb je de enorm leuke All Stars Disney-collectie van IXXI, kun je op veel plekken posters of muurstickers vinden en kun je ook gaan voor ouderwetse schilderijen. Wij zijn voor het laatste gegaan: we hebben diverse schilderijen gevonden bij kringloopcentra en hebben er ook wat gekregen van mijn ouders. Door ze speels neer te zetten, passen ze perfect in de slaapkamer van je peuter!

Disney-accessoires slaapkamer peuter

Je kan ook kiezen voor een muursticker. Zo zijn wij sindskort overgegaan op verschillende muurstickers van Mickey Mouse. Als je, net als wij, structuurverf op de muren hebt, behang de muur dan eerst met schuimvinylbehang. Het voordeel van dit behang is dat je niet eerst je muur hoeft te stucen en het oneffenheden wegwerkt. Daarna kun je direct muurstickers aanbrengen!

Knuffels, speelgoed en andere decoratie

Een laatste optie is het gebruik van Disney-knuffels, Disney-speelgoed en andere decoratie gerelateerd aan Disney. De Kleinste heeft altijd een knuffel van Olaf, kapitein Haak en nog andere knuffels in zijn bed liggen. Ook heeft hij Duplo van Mickey Mouse, wat natuurlijk perfect past op een themakamer!

Maak het jezelf niet te moeilijk

Wellicht ben je zo’n moeder die prachtig kan tekenen en een heuse muurschildering op de muur maakt en het leuk vindt om te doen. In dat geval: vooral doen. Als je liever lui dan moe bent, maak het je dan vooral lekker makkelijk met bovenstaande tips. Je kan helemaal wild gaan door een gethematiseerde kamer te kopen, of zelf te maken, maar met een boel kleine dingen kun je ook al het gewenste effect bereiken!

Disney-accessoires voor de slaapkamer van je peuter

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *