fbpx    

De leukste kinderboeken voor Sinterklaas 2019

De pepernoten liggen weer in het schap, ik heb al twee zakken chocoladepepernoten achter de kiezen en de peuter vraagt om cadeautjes: het is weer bijna Sinterklaas. Als je nu al vreest voor al het speelgoed wat ontiegelijk veel geluid maakt, dan is dit artikel er één waar je vast helemaal zen van raakt. Ik heb het namelijk gehad met speelgoed wat geluid maakt. De sirenes van alle brandweerauto’s, liedjes die gezongen worden door Nijntje en zelfs boeken die geluid maken: Sinterklaas geeft ze dit jaar niet. Deze Sinterklaas gaat namelijk voor stil speelgoed. Zoals boeken. En dan boeken zonder batterijen, thank you very much. Lezen is namelijk goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Ook al kunnen ze zelf nog geen letter lezen. Door boekjes bladeren, de plaatjes bekijken en met papa en mama de boeken lezen, zorgt voor een voorsprong in fantasie én in taalontwikkeling. Ben je benieuwd welke boeken dit jaar absoluut in de schoen of tijdens pakjesavond gegeven mogen worden? Dit zijn de leukste kinderboeken van 2019!

Mo’s Daughters

Eerder schreven we al over de fantastische boeken van Mo’s Daughters. In deze boeken, geschikt voor kinderen van 0 tot 6, hebben meisjes de hoofdrol. De boeken spreken tot de verbeelding en zijn bij ons thuis een absolute favoriet. Voor een prijs voor nog geen tien euro per stuk, zijn dit fantastische schoencadeautjes!

de leukste kinderboeken van 2019

Niet alleen de prijs maakt deze boeken de moeite waard, ook de originele verhalen, de prachtige tekeningen en de bijzondere boodschap maakt het de moeite waard. Zo is Mo’s Daughters opgericht omdat meisjes vaak in hun eerste jaren goede rolmodellen missen. Ze leren dat meisjes niet per se lief hoeven te zijn of het huishouden hoeven te doen. Ze mogen ook troep maken. Mama’s werken ook, net als de papa’s. En doen waar je je goed bij voelt? Dat is écht heel belangrijk.

Deze boeken zijn niet alleen geschikt voor meisjes. Juist onze zoons leren dat meisjes net zo stoer zijn als jongens, zorgt ervoor dat we een sterkere generatie opvoeden. Wij zijn fan van deze boeken!

Eerder gaven we Mo’s Daughters al 5 sterren.

Happy Hero’s Ik word een superheld

Het boek ‘Ik word een superheld’ werd dit jaar gelanceerd door Happy Hero. Je kan kiezen tussen een meisjesvariant en een jongensvariant. Het enige verschil is dat in het ene verhaal Soof de superheld is en in het andere verhaal Sam. Je krijgt ook een superheldencape en een masker cadeau. Het boek, inclusief cape en masker, is te koop voor €21,95.

De boeken van Annie M.G. Schmidt

“De trein staat stil, de trein staat stil. De boemeltrein naar Zwolle”. Zo begon een jaar lang ons voorleesritueel met de peuter. Je wil niet weten hoe blij ik ben dat dit verhaaltje nu plaats heeft gemaakt voor de boeken van Mo’s Daughters. Annie M.G. Schmidt is een klassieker en zal dat blijven. Mocht je nog niets van haar in huis hebben, dan is het zeker een aanrader om één van de boeken aan te schaffen!

Verdere boekentips

Natuurlijk zijn er honderden zo niet duizenden kinderboeken te vinden. Mocht je nog meer inspiratie zoeken, denk dan aan de volgende boeken:

  • Zoekboeken zoals De Gele Ballon;
  • Disney voorleesboeken. Deze kun je veelal tweedehands vinden of als je goed zoekt, ook op Bol.com;
  • De Gruffalo – soms wat griezelig, maar een hele leuke om stemmetjes na te doen.

En mocht je echt moeite hebben met kiezen, denk dan eens aan een abonnement op de bibliotheek of op een andere abonnementsdienst zoals Storytel. Omdat dit minder leuk is om cadeau te doen aan een kindje, kun je het altijd samen met bijvoorbeeld een boek van Mo’s Daughters geven!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *