fbpx    

De leukste wereldkaarten voor kinderkamers

20 februari 2019

De wereld wordt steeds kleiner: waar onze voorouders nog niet eens wisten waar Zoutelande lag en door middel van kompassen navigeerden naar een dorp verderop, zijn wij en onze kinderen gewend om in de auto, de trein of het vliegtuig te stappen voor verre vakanties en weekendjes weg. Niet zo gek dus dat het steeds populairder wordt om een toffe wereldkaart in je huis te hangen! En deze zijn zeker niet alleen leuk voor ouders. Wil je je kind wat bijbrengen over de wereld of vind je het gewoon leuk? Ik verzamelde de leukste wereldkaarten voor kinderkamers.

Wereldkaart met dieren

Als er iets is waar kinderen dol op zijn, dan zijn het dieren. Zo kon De Kleinste nog voor zijn eerste verjaardag een leeuw nadoen en omschreef hij honden als ‘woefwoef’ en katten als ‘miauw’. Nu hij ruim 2,5 is, kan hij zoveel dieren nadoen, dat hij het liefst de hele dag zijn vaardigheden wil laten horen. Als jij, net als wij, gek worden van het altijd maar moeten bedenken welk dier je peuter nu weer na moet doen, kies dan voor een wereldkaart met dieren. Zo kan je kind lekker zelf kijken en de dieren nadoen, scheelt jou ook weer tijd.

Wereldkaart met veel details: zoekplaatjes

Eén van de meest favoriete boeken van De Kleinste is op dit moment De Gele Ballon. Dit is een soort Waar is Waldo, maar dan leuker. Kinderen moeten op zoek naar de gele ballon, een fakir op een vliegend tapijt, een blauwe auto en een boef. Deze komen terug op elke pagina in het boek. Daarnaast zijn er ontelbare dingen te zien op de verschillende pagina’s. Mocht jouw kleintje ook zo dol zijn op zoeken, maar heb jij geen zin om elke keer dat boek op je schoot gegooid te krijgen, kies dan voor een toffe wereldkaart met veel kleurrijke details.

Wereldkaart DIYs

Wil je nog een stapje verder gaan in originaliteit? Dan zijn deze knutselideeën vast wat voor je!

Ik raad je aan om voor deze DIYs je wereldkaart altijd als canvas print te bestellen. Naast dat het licht materiaal is, kun je de knutselprojecten veel makkelijker uitvoeren.

Wereldkaart DIY: Houd met punaises bij waar je bent geweest

Het is niet het meest originele idee, maar wel ontzettend leuk: houd met punaises bij waar je kindje is geweest. Help je kind met het prikken op de juiste plekken, zo leert hij gelijk wat topografie! Wat ook een leuk idee is, is foto’s maken op de plekken waar je bent geweest en deze op je wereldkaart hangen. Ben je bang dat je de foto’s niet zal ontwikkelen? Kies dan voor een FujiFilm Instax camera waar de foto’s direct uit komen rollen!

Wereldkaart DIY: Quote toevoegen

Je kan wereldkaarten kant en klaar met quote kopen, maar mocht je een leukere tekst hebben, dan kun je natuurlijk zelf aan de slag! Je kan eenvoudig met muurstickers, verf of gewone stickers aan de slag. Mocht je een quote willen gebruiken, kies dan wel voor een rustige achtergrond.

Wereldkaart DIY: kleur de wereldkaart in


Als je een echte avonturier bent en de hele wereld over reist met je familie, dan is dit toch wel de allerleukste! Kies voor een zwartwit wereldkaart. Kleur de landen/gebieden in waar je bent geweest. Mocht je niet zo’n fan zijn van een halflege wereldkaart, kies dan voor patronen: stippen of strepen voor de landen waar je nog niet bent geweest en kleur de landen waar je wel bent geweest, volledig in, of voeg een tweede patroon toe.

Wereldkaarten zijn allang niet meer voor bejaarde mensen of reizigers: ze zijn juist ook heel erg leuk voor kinderen! Dit zijn de leukste wereldkaarten.
Wereldkaarten zijn allang niet meer voor bejaarde mensen of reizigers: ze zijn juist ook heel erg leuk voor kinderen! Dit zijn de leukste wereldkaarten.

Foto’s © Wereldkaarten.nl – met toestemming geplaatst.

Dit artikel is een samenwerking met wereldkaarten.nl

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *