fbpx    

De mooiste en leukste muurschilderingen om thuis na te maken

27 oktober 2019

Ik houd van interieur en ik houd ervan om ons huis regelmatig om te gooien. Zo heeft de peuter op dit moment Mickey Mouse en de hele bende op zijn muur staan. Het was even een karwei, want we hebben nergens gladde muren in huis, op die ene muur na in de kamer van de peuter die we met veel moeite glad hebben gemaakt. Het liefst wil ik nog heel wat muren voorzien van fotobehang of een muurschildering. Want zeg nou zelf, muurschilderingen zijn toch fantastisch? Op YouTube wemelt het van de tutorials om je muren te voorzien van de meest mooie patronen. Mijn persoonlijke favoriet? De Bob Ross tekeningen natuurlijk!

Bob Ross op je muren!

Mocht je Bob Ross niet kennen omdat je onder een steen hebt geleefd, of omdat je niet zo goed bent met namen: Bob Ross is die fantastische vent die je landschappen leert schilderen. Door middel van korte filmpjes heb je in een handomdraai een prachtig kunstwerk:

YouTuber Anja dacht: Wat Bob kan, kan ik ook. Alleen pakte Anja het een stuk groter aan en verfde haar slaapkamermuur. Het resultaat is verbluffend. Dit is natuurlijk perfect voor een woeste kinderkamer of misschien een idyllisch leeshoekje?

Bergen bergen

Bergen zijn populairder dan ooit lijkt het wel. Op schilderijen, op kussens en zelfs op muren: overal komen we ze nu tegen. Ze zijn ideaal voor een babykamer, maar zoals Samantha bewijst, zijn ze ook perfect voor op je eigen slaapkamer!

Ook op YouTube is het een populair onderwerp. En met reden, want hoe schattig is dit?

Heel YouTube staat vol met bergen tutorials trouwens. Zoek op ‘Mountain mural’ en je vindt zoveel soorten dat je vast iets vindt waar je zelf helemaal blij van wordt! Ik tenminste wel, want nu wil ik mijn thuiskantoor opnieuw verven.

Dromerige wolken

Wolken geven een kalm gevoel, tenzij je een heuse onweersbui il natekenen op je muur. Het is dus perfect voor een kinderkamer. Maar niet alleen op de muren, natuurlijk kun je dit ook op het plafond schilderen. Hoe? Morgan van Morgan Mural Studios legt haarfijn uit hoe je dat doet!

Willekeurige patronen?

Als je echt hip wilt zijn, kun je ook de andere tutorials op YouTube volgen. Knip een sweater kapot of gebruik een citroen (ja, echt waar…) om je muren te verven. Bekijk dit op eigen risico en probeer het eerst op karton voor je je muren een make-over geeft.

En als je verven te ingewikkeld vindt…

Als je verven te ingewikkeld vindt, wat ik me goed kan voorstellen, dan kun je altijd met fotobehang of muurstickers werken! Het voordeel daarvan is dat het aanzienlijk minder tijd kost, dus als je peuter op de muur tekent, doet het ietsje minder pijn dan wanneer hij over je Bob Ross schilderij van ruim 5 dagen heen kliedert.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *