fbpx    
decoratie voor de kinderkamer kindvriendelijke vazen

Decoratie voor de kinderkamer – kindvriendelijke vazen en bloemen

Eén van de kamers die we na de verhuizing vorig jaar links hebben laten liggen, was de slaapkamer van De Kleinste. In het oude huis had hij de prachtigste babykamer ooit en dat kregen we helaas niet gekopieerd in dit huis. Omdat hij nog steeds bij ons op de kamer sliep, schoven we het opknappen van zijn kamer voor ons uit, om uiteindelijk, ruim een jaar later, een kamer te hebben zonder sfeer. Nu hij langzaam een peuter wordt en in zijn eigen bed slaapt, werd het hoog tijd de kamer aan te pakken. Het halletje voor zijn kamer was vorige maand aan de beurt geweest en ook het speelhoekje was aangepakt. En hoewel ik nog niet helemaal wist wat ik wil in de slaapkamer, wist ik één ding zeker: ik wilde kleur. En bloemen. Ondertussen heeft de peuter een heuse Disney-kamer gekregen.

Nepbloemen en plastic vazen

De Kleinste is gek op bloemen. Zijn moeder ook, dus dat helpt! Ondertussen blijven de bloemen in hun vazen staan en weet de peuter dat hij alleen mag ruiken. Dit zal echter niet gebeuren met bloemen op zijn slaapkamer. Evenmin als met de vazen: dit moet peuterproof zijn.

Gebruik een gieter als vaas

decoratie voor de kinderkamer kindvriendelijke vazen

Omdat de vazen tegen een flinke stoot moeten kunnen, viel mijn oog gauw op een leuke flamingo gieter bij de Xenos. Hier ben ik op door gegaan. Zo vond ik bij de action een verstuiver waar ik de bovenkant vanaf draaide en bij de HEMA een olifantengieter. De nepbloemen komen van de Action en van de Xenos. Het schikken van de bloemen vond ik het leukste, want je propt de bloemen in het achterwerk van de dieren. Ik had onwijs veel lol in mijn eentje met alleen al dit gedeelte. En nog meer toen ik later alles aan De Kleinste liet zien en hij het bosje bloemen uit de kont van de olifant trok. Oh, dirty mind.

Nepbloemen korter maken

De nepbloemen moeten soms ingekort worden. Vooral de lange stelen van de Xenos zorgen ervoor dat er letterlijk veren in de reet van de flamingo lijken te zitten. Dit inkorten kun je het beste doen met een heel stevige schaar of een scherp mes. Je knipt of snijdt eerst de buitenhuls eraf, om vervolgens voorzichtig het ijzerdraadje door te knippen of snijden. Dit kost eventjes wat tijd en concentratie. Als je hier te lomp mee omgaat, kun je waarschijnlijk direct nadat je alles af hebt, een nieuwe schaar kopen omdat hij doormidden is. Ik kan erover meepraten.

Schikken

En dan is het tijd alles leuk neer te zetten! Ik koos ervoor het plastic vaasje, gemaakt van de verstuiver, achter neer te zetten. De flamingo en olifant eromheen. Je kan uiteraard variëren met andere plastic gieters of zelfs ijzeren gieters. Varieer in hoogte, in volume en in kleur. En mocht je andere dieren willen, er zijn ook koeien-, eendjes- en varkengieters.

Op zoek naar decoratie voor de kinderkamer? Of is jouw kindje dol op bloemen en zoek je kindvriendelijke vazen? Deze oplossing brengt sfeer in huis.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *