fbpx    

Deze dingen hoef je niet mee te nemen als je verblijft in Disneyland Parijs

6 maart 2020

Ga je binnenkort op vakantie naar Disneyland Parijs en verblijf je in één van de officiële hotels van Disneyland Parijs? Dan wil je zeker weten dat je alles meeneemt wat je nodig hebt. Vooral als je met de trein gaat of beperkte ruimte hebt in je auto omdat je een wandelwagen én kind mee moet nemen, wil je natuurlijk geen overbodige dingen meenemen. Omdat ik jarenlang veel te veel meenam naar de hotels, weet ik ondertussen heel goed wat je niet hoeft mee te nemen. En wat wel weer handig is om mee te nemen.

Handdoeken en in sommige gevallen badjas en slippers

In elke hotelkamer of in de stacaravans van Davy Crockett, zijn handdoeken aanwezig. Je kunt elke dag schone handdoeken krijgen. Dit scheelt uiteraard veel ruimte in je koffer. In het Disneyland Hotel en in sommige suites heb je ook de beschikking over een badjas en badslippers. Deze liggen al in je kamer.

In de volgende hotels heb je de beschikking over een badjas en badslippers: Disneyland Hotel en op aanvraag in Disney’s Newport Bay Club als je verblijft in één van de Compass Club kamers.

Shampoo en zeep

Echte Shampoo, zeep en conditioner uit Disneyland Parijs in je haren? In de hotelkamers staat dit, in een leuke verpakking mét Mickey Mouse oren, op je te wachten. In Santa Fe kregen wij enkel shampoo en zeep, maar in het Disneyland Hotel kregen wij naast shampoo en zeep ook conditioner en bodylotion.

Een extra databundel

Het weegt natuurlijk niets, maar het scheelt wel geld. Alle hotels hebben draadloos internet. Dit betekent dat je geen extra data kwijt bent en je kind gerust achter YouTube Kids kan zetten, of zelf urenlang kan screamen. De televisie ontvangt toch alleen maar de publieke omroepen.

In sommige gevallen een haardroger

Zelf gebruik ik geen föhn, maar er zijn mensen die erbij zweren. Als jij iemand bent die altijd haar haardroger, stijltang, krultang en de rest van de badkamer meeneemt op een tripje van drie dagen, dan heb ik goed nieuws: laat die föhn maar thuis. Elke badkamer in Disneyland Parijs heeft namelijk een föhn die zo hard blaast dat je jezelf ineens voor de ingang van het park bevindt. Mét droge haren. Is dat mooi meegenomen.

In Disney’s Davy Crocket is er geen föhn. In Disney’s Hotel Cheyenne alleen op aanvraag.

Spiegelreflexcamera

Een aantal keer heb ik mijn lompe spiegelreflexcamera wel meegenomen, maar stiekem mis je toch veel van de magie. Je wil toch niet die bejaarde man zijn in It’s a small world die mét flits steeds foto’s maakt? Ik geef je alvast het antwoord: nee, dat wil je niet. Helemaal niet als ik degene ben die voor je zit. Niet dat ik er wat van zeg, maar ik ben wel zo’n passief agressieve trut die steeds over haar schouder geïrriteerde blikken geeft en zweert dat er een punt komt dat ik je erop aanspreek. Dat punt komt niet natuurlijk, dus eindig je in een blogpost.

Foto’s van de parade maken kun je natuurlijk doen, maar die foto’s kun je ook echt wel met je telefoon maken. En in de meeste attracties moet je je tas bij je houden. Ik kan je vertellen dat het echt niet fijn is om met een overvolle tas in Casey Jr. Circus Train te stappen, waar zelfs als je 1.65 meter bent, je het liefst je benen in je nek wil vouwen, omdat dat nog comfortabeler zit dan je benen op de grond en die tas tussen je benen. “Leuk hè, mama?” Ja. Enig. Echt. Absoluut enig.

Bij veel karakters en in veel attracties kun je gebruikmaken van een Photo Pass. Dit houdt in dat bij karakters een professionele fotograaf staat die de foto’s maakt van jou en de karakters. Deze kun je vervolgens digitaal kopen. Je kan er ook voor kiezen om een Photo Pass voor een paar dagen te kopen, dan kun je hier, gedurende je verblijf, gebruik van maken. Ook de foto’s die dan worden gemaakt in de achtbanen en overige attracties, kun je op je pas laten zetten. Door middel van een app heb je ze direct op je telefoon.

Wandelwagen

Mocht je wandelwagen veel ruimte innemen, dan kun je ervoor kiezen om een wandelwagen in Disneyland Parijs te huren. Dit kost je wel €25,- per dag, dus het kan een behoorlijke investering zijn. Voor mensen met het Infinity abonnement zijn de wandelwagens overigens gratis te huur.

Slabbetjes en kinderborden

Alle restaurants in Disneyland Parijs zijn voorzien van kinderstoelen met papieren slabbetjes. Ook krijgen de kinderen plastic borden, uiteraard in de vorm van Mickey Mouse. Kinderen onder de drie jaar eten gratis mee met hun ouders en in sommige restaurants krijgen ze pasta of frietjes op verzoek.

Flesjes water

Zes literflessen water meenemen is absoluut niet nodig. Mocht je veel water drinken, dan volstaat één flesje per persoon, of neem je Dopper mee. Door het hele park vind je op verschillende plekken speciale drankfonteintjes waar je je flesje kan vullen. Het smaakt iets anders dan het water in Nederland, dus mocht je nu écht gehecht zijn aan het Nederlandse kraanwater, dan zou ik flink wat ruimte reserveren in je koffer.

In sommige gevallen: koffie, thee en frisdrank

Sommige hotels hebben standaard koffiezetapparaten met koffie en thee in de hotelkamer. Ook is het mogelijk om in de hotels Sequoia Lodge, Newport Bay, Hotel New York (gesloten tot 2020) en het Disneyland Hotel zogeheten club kamers te boeken. Dit zijn duurdere kamers met extra luxe. Zo heb je een aparte incheckbalie en heb je de hele dag de beschikking over gratis frisdrank, koffie en thee in een aparte lounge.

In de volgende hotels heb je koffie- en theefaciliteiten in je kamer:

  • Disneyland Hotel;
  • Disney’s Newport Bay Compass Club kamers en suites;
  • Disney’s Sequoia Lodge Golden Forest Club kamers en suites;
  • Disney’s Davy Crocket (let op: wel een koffiezetapparaat en waterkoker, geen thee en koffie).

In sommige hotels kun je een waterkoker aanvragen. Dat is het geval in de volgende hotels. Hierbij moet je dus wel je eigen thee en koffie meenemen:

  • Disney’s Newport Bay;
  • Disney’s Sequoia Lodge;
  • Disney’s Hotel Cheyenne.

Check overigens altijd de details van je boeking op bovenstaande gegevens. Hoewel ik mijn best doe deze post up to date te houden, kan het zijn dat er in de tussentijd iets verandert. Kom me dus niet achterna met woede als je te veel of juist te weinig in je weekendtas hebt meegenomen omdat er stiekem toch geen haardroger aanwezig is.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *