fbpx    
Disneyland Parijs app printscreen

Deze must have apps maken jouw verblijf in Disneyland Parijs nog beter

Het meeste uit je bezoek halen in Disneyland Parijs doe je niet meer door een volle tas met plattegronden en je fototoestel rond te sjouwen. Het meeste haal je tegenwoordig uit je telefoon, óók in Disneyland Parijs. Hoewel je natuurlijk nog het beste analoog geniet, maakt een combinatie van digitaal en analoog je dagen nog een stuk fijner! Hoe? Met deze apps haal jij het meest uit je bezoek aan Disneyland Parijs!

De officiële Disneyland Paris App

Als je naar Disneyland Parijs gaat, kun je ervoor kiezen om de hele dag met een programmaboekje in je ene hand te lopen en de plattegrond in je andere hand. De plattegrond vervloeken omdat het niet net als een navigatiesysteem aangeeft waar je staat en vervolgens allebei de boekjes maar weg te mieteren omdat je niet meer weet hoe je het fatsoenlijk opvouwt. Duurzaam is anders.

Je kan er ook voor kiezen om de officiële Disneyland Paris app te downloaden. Deze app laat je precies zien waar je op dat moment bent, waar alles zich bevindt en wat de wachttijden van de diverse attracties zijn. Daarnaast vind je er ook onder andere het programma en kun je restaurants boeken.

De officiële Disneyland Paris App download je in de Google Playstore of in Apple’s App Store.

Disneyland Paris PhotoPass

Disneyland Parijs biedt de PhotoPass aan. Bij sommige attracties en bij sommige karakters worden foto’s gemaakt. Deze kun je vervolgens digitaal bewaren door middel van je PhotoPass. Je tast wel even in de buidel voor een PhotoPass: voor tien dagen ben je zo’n €75,- kwijt. Deze pas is overigens gratis voor abonnementhouders van de Infinity jaarpas en geen tien dagen, maar gedurende het abonnement geldig.

Of het de investering waard is, is iets wat je zelf moet bepalen. In drie dagen tijd hebben wij ruim dertig foto’s laten maken met de PhotoPass. De enige reden dat ik er niet meer heb? We zijn in veel attracties met de PhotoPass niet eens geweest.

De Disneyland Paris PhotoPass app download je in de Google Playstore of in Apple’s App Store. Vervolgens voer je het nummer van je photo pass in en laden de gemaakte foto’s in de app.

Overige apps die ook heel handig zijn

Naast dat de bovengenoemde apps heel handig zijn voor je bezoek aan Disneyland Parijs, heb je natuurlijk ook nog wat mensen jaloers te maken. Daarom zijn Instagram en WhatsApp ook zeker apps die je goed kan gebruiken deze dagen. Disneyland Parijs heeft zoveel Instagramworthy plekken! En mocht je geen inspiratie hebben, check dan zeker deze leuke Disneyland Parijs foto challenge!

Daarnaast is het natuurlijk altijd aan te raden om iets van een spelletje of een video-app zoals YouTube Kids op je telefoon te hebben voor als de wachtrijen wat lang zijn en je een peuter moet vermaken. Je bent echt niet de enige ouder die zijn of haar kind achter een tablet of telefoon verstopt in Disneyland Parijs.

De afbeelding is een screenshot van de officiële Disneyland Parijs app

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *