fbpx
            Disney+ is gelanceerd voor Nederland: maak alvast afspraken over wie de tv krijgt

Disney+ is gelanceerd voor Nederland: maak alvast afspraken over wie de tv krijgt

door Caroline

Wie werd nog meer wakker met het nieuws dat Disney haar nieuwste videostreamingdienst heeft gelanceerd in Nederland? Ik dus wel! Vanaf vandaag, 12 september, is Disney+ gratis te gebruiken voor mensen in Nederland. Via de app store, Android TV en Playstation is de streamingdienst tot 12 november gratis.

Wat is Disney+?

Disney+ is de nieuwste streamingdienst van Walt Disney. Voor €6,99 per maand krijg je onbeperkt toegang tot alle series en films van Disney, Pixar, Star Wars, Marvel en National Geographic. Ik was vanochtend niet uit mijn bed te krijgen, maar toen ik las dat de dienst was gelanceerd, sprong ik uit bed en vertelde het aan Jop, die het direct installeerde. Samen scrollden we door de lijst en bedachten elke obscure titel: Taran en de Toverketel. Check, staat erop. Descendants? Check. En die gekke serie van Star Wars dan? Check. Inclusief de Lego versies. Staan er allemaal op.

Een tijd geleden werd de nieuwe streamingdienst al aangekondigd. Daarbij werd bekendgemaakt dat Nederland één van de eerste landen zou zijn waar het gelanceerd zou worden. Ik gilde als een klein meisje, want hee, eindelijk hoef ik niet meer door de bakken met uitverkoop te rommelen, de plaatselijke kringloop te bezoeken, of de peuter teleur te stellen dat er wéér een Disneyfilm van Netflix was afgehaald en dat hij dus inderdaad Cars niet kon kijken. En dat ik te lui was om de DVD te zoeken om die in de DVD-speler te stoppen. Die peuter van mij is zo gewend dat alles on demand gaat, dat ik hem niet aan zijn verstand krijg dat iets er niet meer is.

Niet nóg een abonnement

De gemiddelde Nederlander heeft al ontelbare abonnementen. Naast de denkbare van je telefoon, kun je bijvoorbeeld een maaltijdbox hebben, een bloemenabonnement, een audioboekenabonnement, ebookabonnement en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Alleen voor televisie ken ik zo al Netflix en Videoland. En nu dus Disney+. Voor de abonnementsfreaks onder ons is er dus wel een nieuwe reden om te kijken welk abonnement er nu uitgaat. Bij ons is dat, het spijt me zeer, Netflix. We keken op Netflix toch al vooral de Disneytitels en aangezien Walt Disney zoveel te bieden heeft, is het bye bye Netflix. Ik denk alleen dat ik het wel weer nodig heb voor Sex Education, begin 2020.

Ervaringen van Disney+ en hoe je het krijgt

Disney+ is de aankomende twee maanden gratis. Je moet wel alvast je betaalgegevens invullen, maar er wordt nog niets afgeschreven. Het is op maar liefst 10 apparaten te bekijken. Je kan betalen met Paypal, CreditCard of iDeal en als je Disney+ meteen voor een jaar aanschaft, krijg je twee maanden gratis.

We testten het thuis alvast uit. Het laden duurt soms een tijdje, maar daarvoor zitten we waarschijnlijk in de testfase. Alles is onderverdeeld in categorieën en het doet wat denken aan Netflix. Met één groot voordeel: er speelt geen geluid af als je een preview bekijkt. Even serieus, ik werd gék van Netflix die het geluid alvast begon te spelen als je een omschrijving aan het lezen was. Disney+ doet dit dus al een stuk beter. Dan draait die Mute knop op mijn afstandsbediening ook geen overuren meer.

Check voor meer informatie de website van Disney+


auteursavatarCaroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.
Lees meer van en over Caroline »
Back to Top