fbpx    

Disneyland Parijs als je zwanger bent – genoeg te doen!

Naar een pretpark gaan als je zwanger bent, is vaak niet veel aan. Je betaalt je scheel aan een kaartje en mag nog niet eens de draaimolen in. Dit is dan ook de gedachte die veel zwangere vrouwen bij Disneyland Parijs hebben: wat heb ik daar nou weer aan? Nou, zelfs als je zwanger bent, is er genoeg te doen. En ik kan het weten, want ik liep zwanger rond in Disneyland Parijs!

Lees ook: naar Disneyland Parijs met een peuter

Disneyland Parijs is een belevingspark

De ultimate guide voor als je zwanger bent en naar Disneyland Parijs gaat

Disneyland Parijs is geen pretpark, het is een belevingspark . Je waant je in verschillende werelden door de gebouwen die in stijl zijn aangekleed, de verschillende geuren die door het park en de hotels worden verspreid en de verborgen verrassingen die je maar net even moet weten.

Hidden Mickeys

Hidden Mickeys zijn te vinden in alle Disneyland parken. Een Hidden Mickey is het silhouet van Mickey Mouse verwerkt in gebouwen, attracties en op andere plekken door de parken. Alleen het zoeken (en het vinden) van die Hidden Mickeys is al een attractie op zich. Je verbaast je over waar ze het allemaal in hebben verwerkt.

De Boze Koningin van Sneeuwwitje

Bij de attractie van Sneeuwwitje spiekt elke paar minuten de Boze Koningin door het raam op de eerste verdieping.

Ontmoetingen met Disneykarakters

Gedurende de hele dag kun je verschillende Disneykarakters ontmoeten in beide parken. Naast foto’s, kun je ook handtekeningen scoren. Hoe leuk is het om een luiertas of accessoires voor je toekomstige baby te laten tekenen door je favoriete karakters? Wil je meer ideeën wat je kan doen met de handtekeningen van Disneykarakters? Lees dan vooral dit artikel over originele souvenirs in Disneyland Parijs.

Winkels

Een dag niet geshopt, is een dag niet geleefd. Er zijn genoeg winkels in Disneyland Parijs om je hele babybudget erdoorheen te jagen. Er zijn helaas niet veel winkels meer met echt babykleding, dus je zult even moeten zoeken. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik wilde tijdens mijn zwangerschap een compleet nieuw servies. En dat is daar ook prima te scoren.

Shows en parades

Het is een boel wandelen, zo’n dag. Gelukkig zijn er genoeg parades en shows waar je je mee kan vermaken. Check het programmaboekje wat je bij de ingang kan ophalen voor alle tijden. Vooral Mickey and the Magician is een aanrader. Ook als je een peuter hebt!

Attracties

Leuk, de hele dag rondsjouwen, maar mag je als zwangere dan helemaal in geen enkele attractie? Jawel, gelukkig wel. De volledige lijst is te vinden op de site van Disneyland Parijs, maar hieronder vind je ook een handig overzicht wat je kan bewaren op je telefoon of kan printen.

Zwanger naar Disneyland Parijs? Hier een volledig overzicht met alle attracties waar je in mag.

Neem je tijd

Als laatste tip wil ik meegeven: neem je tijd in de parken. Helemaal als je zwanger bent. Je voeten kunnen net wat minder hebben en je bent sneller moe. Als je de enige bent in de groep die achterblijft bij attracties, spreek dan af dat de overige mensen in je groep gebruikmaken van het fast pass systeem. Tenzij je het niet erg vindt om af en toe in je eentje op pad te gaan. Er is genoeg te zien, dus vervelen zul je je zeker niet.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *