fbpx    
Disneyland Parijs bezoek voorbereiden

Disneyland Parijs: bezoek voorbereiden

Nog een paar dagen en vertrekken wij weer naar Disneyland Parijs! Hoewel Jop en ik al behoorlijke Disneyland veteranen zijn, gaan we voor het eerst naar Disneyland met de peuter. Ik ben ontzettend benieuwd wat hij ervan vindt en tel stiekem al een aantal weken de dagen tot ons vertrek af. Voorheen waren we van ‘lang leve de lol’ en we zien wel waar het schip strandt. De trip voorbereiden? Dat deden we ter plekke wel. Ondertussen hebben we voor de aankomende trip de medewerkers van het callcenter van Disneyland al een stuk of tien keer aan de lijn gehad. Waarom? Voor kleine vragen, grote vragen of dingen die geregeld moesten worden. Om jou dezelfde ellende te besparen van elke keer tien tot twintig minuten wachttijd met hetzelfde liedje op een loop (iets met wohoohooohoh, de rest hebben we verdrongen), heb ik een lijst met dingen samengesteld waar je rekening mee moet houden als jij ook (al dan niet met kleine kinderen) naar Disneyland gaat!

Kinderbedje

Bij het boeken van je verblijf wordt er gevraagd hoe oud de medereizigers zijn. Op het moment dat je kind onder de twee is, is het volgens Disneyland een baby (ben ik het mee eens, mijn anderhalf jaar oude dreumes die soms al last heeft van de peuterpuberteit ís gewoon mijn baby’tje. Lees je dit Jop? Ja? Zie je nou wel!). De volgende vraag is of er een kinderbedje op de kamer geplaatst moest worden, of dat je die zelf meeneemt. Nou, als jullie er één hebben, gratis, dan graag! Dan heb ik meer ruimte in de auto voor souvenis mee terug.

Het ledikantje wordt als notitie bij je reservering geplaatst. Eind goed, al goed, zul je denken. Op zich wel, ware het niet dat ik middenin de nacht plots rechtop zat in bed, Jop wakker maakte en met trillende stem zei: ‘Moeten we beddengoed meenemen voor het bedje?’ Ik zag mezelf daar al als wereldvreemde moeder middenin die hotelkamer staan. Wel een ledikant, maar geen beddengoed. Een peuter die rillend van de kou op een kaal matrasje lag en ik lekker onder een donzen dekbed. Dit was telefoontje nummer 1. We werden gerustgesteld, de kinderbedjes komen met beddengoed.

Achteraf op zich wel heel logisch voor een hotel.

Maaltijdplannen

Sinds 2017 is het ontbijt niet meer standaard inbegrepen bij een verblijf in een Disney hotel, behalve als je in één van de clubkamers of suites zit. Dit houdt in dat je het ontbijt bij kan boeken. De prijs hiervan is afhankelijk van je hotel. Voor het Disneyland Hotel betaal je €34,- per persoon per nacht. Kinderen onder de drie zijn bij het ontbijt en in de buffetrestaurants gratis. Er wordt hier namelijk vanuit gegaan dat zij mee-eten van het bord van papa en mama.

Als je weet dat wij voor ons hotel al €34,- per persoon per nacht betalen voor het ontbijt en je kijkt naar deze lijst met maaltijdopties, snap je als het goed is meteen waarom wij terugbelden om maaltijdopties bij te boeken. Een gemiddeld restaurantbezoekje in Disneyland Parijs kost je al gauw tussen de 40 en 80 euro per persoon, exclusief drankjes. Je kan uiteraard goedkoper eten, maar niemand wordt vrolijk van vier dagen lang bij de MacDonald’s vertoeven. Behalve je kinderen wellicht.

Het is slim om van tevoren een lijstje te maken bij welke restaurants je wilt eten tijdens je verblijf en deze meteen telefonisch te reserveren. Houd ook een tweede keuze lijst ernaast. Wij wilden graag namelijk twee dagen in Inventions eten en één dag in Café Mickey. Eén dag Inventions was geen probleem, dit hadden we namelijk al twee maanden van tevoren geboekt, maar er was verder geen plek meer.  Veel restaurants zitten dus ontzettend snel vol. Als je je pas bij aankomst bedenkt dat je graag wilt dineren met karakters, ben je of rijkelijk te laat, of een enorme gelukzak als het je lukt.

Geld besparen op je maaltijden

Als je je ontbijt bij je hotel boekt, is het verstandig om meteen een maaltijdplan te nemen. Er zijn drie opties: standaard, plus en premium. Voor je kiest voor welk plan je wilt gaan, is het slim om te kijken waar je wilt eten, wat de menu’s hiervan zijn en welke vouchers zij accepteren. Premium kopen terwijl je bijvoorbeeld alleen in je hotel wilt eten, is weggegooid geld. Op deze pagina kun je alle restaurants vinden in de parken. Hier kun je direct filteren op de vouchers. Je kan de maaltijdopties nog bijboeken als je al hebt gereserveerd. Dit moet je wel doen voor je aankomstdatum. Reserveer tevens direct je restaurants, voor je, net als wij, drie telefoontjes verder bent.

Doe alles onder het mom van: ‘dat is leuk voor de peuter’

Tijdens ons tripje in Disneyland Parijs word ik dertig. Omdat ik Peter Pans levensmotto redelijk steun, doe ik er alles aan om het kind in mij levendig te houden. Dit is niet altijd breed geaccepteerd door de mensen in mijn omgeving (Shut up, Nancy. Als ik in een tiara en een baljurk mijn huis wil poetsen, dan doe ik dat), alhoewel dit in Disneyland redelijk normaal is. Als je, net als ik, last hebt van mensen in je omgeving die je obsessie met Disney niet snappen, koppel het dan aan je kind.

Zo eten we één van de dagen in het ‘prinsessenrestaurant’ Auberge de Cendrillon. Hier komen diverse prinsessen aan tafel. Onder het mom van: ‘dat is leuk voor de peuter’ heb ik net Jop medegedeeld dat ik een tiara koop, die op mijn hoofd zet en dan op de foto ga met die prinsessen. Deze foto vergroot ik dan uit, hang hem op in mijn huis en wijs erna als iemand het ook maar in zijn of haar hoofd haalt iets te doen in mijn koninkrijk waar ik niet van gediend ben. Hah!

Overigens heb ik Jop ook al verteld dat er een handtekeningenboekje gekocht gaat worden. ‘Voor de peuter’.

Lees ook: 6 ideeën voor originele souvenirs uit Disneyland Parijs

Bel het lokale telefoonnummer

Als laatste tip eentje die je wellicht nog meer geld bespaart dan het maaltijdplan. Nee, dat is niet waar. Maar het komt in de buurt. Als je telefonisch boekt, moet je een 0900 nummer bellen, kosten: €1,- per gesprek. Als je al een reservering hebt en dingen wilt vragen of wijzigen, kun je het lokale nummer bellen. Voor Nederland is dat 020-7219362. Scheelt je een hoop kosten en je hebt een korter keuzemenu, alsjeblieft! De kosten die je nu hebt bespaard, graag overmaken naar mij! Ik heb me namelijk suf gebeld op dat 0900 nummer. Knuppel die ik ben.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *