fbpx    
disneyland parijs in één dag

Disneyland Parijs in één dag

9 september 2019

Als je bent uitgekeken op de Efteling, Walibi of welk ander Nederlands pretpark dan ook, dan overweeg je wellicht om een dagje naar Disneyland Parijs te gaan. Nu de trein er nog geen drieënhalf uur over doet vanuit Amsterdam, is een kort bezoek helemaal binnen handbereik. Maar wat moet je dan allemaal regelen voor die tijd? Of is het wellicht tóch slim om meer dan één dag te boeken?

Vervoer naar Disneyland Parijs

Een ritje naar Disneyland Parijs duurt vanaf de Nederlandse grens toch al gauw een uur of vier met de auto. Het valt wellicht mee als je in Limburg woont, maar vanuit Amsterdam of het oosten van Nederland ben je dus zo’n zes uur onderweg met de auto. Enkele reis. Dit kan behoorlijk vermoeiend zijn, helemaal als je je bedenkt dat je dus middenin de nacht moet vertrekken om rond de openingstijd van het park (10 uur) binnen te zijn. Sinds maart dit jaar rijdt de Thalys rechtstreeks naar Marne-la-Vallée: oftewel naar Disneyland Parijs. In Nederland stopt deze trein op Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam. Vanuit hier brengt de trein je in drie tot drieënhalf uur naar de ingang van Disneyland Parijs. Tickets beginnen bij €35,- voor een volwassene. Een kind onder de 11 kost €15,-

Let op: boek de trein zo snel mogelijk. Hoe dichter je boekt bij de vertrekdatum, hoe hoger de prijs van het ticket wordt.

In 2019 komt de trein aan om 10.53 uur of om 19.04 uur en vertrekt om 12.04 uur of 20.04 uur. Mocht je dus een gehele dag willen, dan heb je van een uur of 11 tot ongeveer acht uur in het park.

Koop je Disneyland tickets van tevoren

Een waarschuwing voor je verder leest: de tickets van Disneyland Parijs zijn níet te vergelijken met de prijzen van de Efteling. Een ticket voor beide parken in Disneyland Parijs kost je ruim €109,- per persoon. Ik heb je gewaarschuwd. De prijzen zijn éxtreem.

Toch heb ik goed nieuws voor je! Om de wachttijden voor te zijn in Disneyland Parijs en in gebrekkig Frans een ticket te moeten kopen én daarbij de hoofdprijs van ruim 109 euro per ticket te betalen, is het verstandig je ticket online te kopen. Er zijn speciale aanbiedingen die je online kan vinden. Tot en met 30 september betaal je nu bijvoorbeeld €51,- per dag per volwassene. In oktober en november betaal je €56,-. Ik raad je aan, als je slechts één dag gaat, om een ticket voor één park te kopen. Mocht je nog nooit in Disneyland Parijs zijn geweest, kies dan voor het hoofdpark. Het Walt Disney Studios park wordt op dit moment flink aangepakt en er zijn nog geen tien attracties die op dit moment functioneel zijn. Zonde van je geld dus. Boek hier je tickets van tevoren om zo flink wat geld te besparen!

Restaurants boeken

Als je de volledige Disneyervaring wil, dan is het aan te raden om van tevoren te kijken waar je wilt eten. Mocht je karakters willen ontmoeten, maar geen uren in de rij willen staan en daarmee kostbare tijd verspillen, boek dan Auberge de Cendrillon voor prinsessen of Café Mickey of Inventions voor onder andere Mickey Mouse. Het wordt aangeraden deze restaurants twee maanden van tevoren te reserveren. Dit kan gewoon via de website. Mocht je dit allemaal niet willen: er is ook een MacDonald’s op Disney Village en tal van plekken waar je even snel een frietje kan halen.

Hoe druk is het park?

Of je Disneyland Parijs al dan niet in één dag kan doen, hangt af van de drukte in het park. Doorgaans zijn de schoolvakanties en de weekenden het drukst. Mocht je willen weten wanneer het park het rustigst is, dan raad ik je deze druktekalender te bekijken!

Fast pass systemen om het meeste te halen uit Disneyland Parijs in één dag

Mocht je in een periode gaan dat het park erg druk is, dan kun je overwegen een

Fast Pass arrangement aan te schaffen. Je kan sowieso met je ticket een fast pass aanvragen voor een attractie. Dit doe je eenvoudig door naar de attractie met fast pass mogelijkheid te gaan en hier een extra ticket te trekken. Op het ticket staat wanneer je terug kan komen en van je fast pass gebruik kan maken. Let op: je kan pas een nieuwe fast pass ticket halen als de vorige is verlopen, let hier dus goed op.

Als je het meeste uit je dag wilt halen, kun je kiezen voor een fast pass arrangement. Je moet hier wel wat dieper voor in de buidel tasten. Om hier onbeperkt gebruik van te maken, betaal je tussen de €120 en €150 per persoon bovenop je ticket.

Naar Disneyland Parijs in één dag of toch overnachten?

Als je alleen naar Disneyland Parijs gaat voor de attracties, dan raad ik je aan om naar de Efteling of naar Walibi te gaan. Hoewel de aankleding van de attracties fenomenaal is, is Disneyland Parijs meer dan dat. Er zijn tal van shows en parades gedurende de dag en er valt zoveel te zien, dat je je ogen uitkijkt. Zo ontdekken wij ook nog iedere keer nieuwe dingen in de parken. Mocht je het dus wat rustiger aan willen doen en zeker willen zijn dat je alles goed ziet, dan kun je overwegen om te overnachten. Als je in een hotel verblijft van Disneyland Parijs zelf, dan krijg je de tickets bij je boeking erbij. Daarbovenop heb je dan recht op de magic hours, dit betekent dat je al vanaf acht uur ’s ochtends het park in mag in plaats van tien uur. Enkele attracties zijn dan al open! De prijzen hiervan zijn zeer afhankelijk van wanneer je gaat en in welk hotel je verblijft, maar voor één nacht in het goedkoopste hotel voor twee personen, kun je ongeveer vijfhonderd euro rekenen. Santa Fe en Cheyenne zijn de goedkoopste hotels op het terrein van Disneyland Parijs zelf. Davy Crocket is zelfs vaak nog iets goedkoper, maar hiervoor zou je met de auto moeten gaan, omdat deze op enkele kilometers van het park af ligt. Om de prijzen in te zien, kun je hier enkele berekeningen maken en eventueel direct boeken .

Totale kosten als je één dag naar Disneyland Parijs gaat

Wellicht zie je door de bomen het bos niet meer, als dat het geval is, laat dat dan even achter in de comments. Dit artikel is namelijk bedoeld om iets meer duidelijkheid te verschaffen in de keuzes! Nogmaals alle kosten op een rij:
Trein: vanaf €35 voor een volwassene vanaf Amsterdam Centraal. €15 voor een kind onder de 11.
Ticket: Als je van tevoren boekt, kan dit je 50 euro per persoon schelen. Dit is afhankelijk van wanneer je gaat.
Eten en drinken: Je kan gewoon je eigen eten en drinken meenemen naar het park. Mocht je dit niet willen, er zijn overal waterfonteintjes te vinden en er is eten zat.
Overnachting: Afhankelijk van de periode, is dit ongeveer 500 euro per nacht inclusief entree voor twee personen in de goedkopere hotels.

Meer informatie

Mocht je meer informatie willen, of de prijzen in willen zien, dan vind je hieronder nogmaals alle relevante links:

Fast Pass Tickets
Boek hier je tickets van tevoren
Boek je overnachtingen hier
Boek je trein hier
Disneyland Parijs druktekalender

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *