fbpx    
Disneyland met peuter

Disneyland Parijs met een peuter

Toen we onze reis naar Disneyland Parijs boekten voor april, had ik er al een aantal weken discussie op zitten met Jop. Hij vond onze peuter, toen 19 maanden, te jong voor Disneyland Parijs. Ik niet. Want je bent nooit te jong voor Disneyland Parijs. De liefde voor Disney moet vroeg beginnen, dames en heren. Anders heb ik straks een kind dat liever naar Kabouter Plop kijkt dan naar Peter Pan of Assepoester. En daar vind ik dingen van. Gelukkig kreeg ik gelijk: het was volledig geschikt voor een jong kindje. Heb je ook angsten om naar Disneyland met peuter te gaan? Na dit artikel niet meer.

Lange rit voor een peuter naar Disneyland Parijs

Eén van de bezwaren van Jop was de lange rit die we voor de boeg hadden. De trein zagen we helemaal niet zitten, dus het werd de auto. Zes uur stilzitten in een auto is voor ons al verschrikkelijk, laat staan voor een peuter. Die  lange autorit met een peuter naar Disneyland viel ons duizendmaal mee.

Disneyland attracties voor je peuter

“Dat kind mag nergens in!” Nee, hij mag niet in veel attracties. Gelukkig is er nog genoeg waar hij wel in mag en wat geschikt voor hem is. Gratis tip van mij: ga niet in Ratatouille met een klein kindje. Hoewel ze erin mogen, bleek het best eng te zijn. Ik was vooral bezig met de ogen afschermen van De Kleinste die gilde en angstige geluidjes maakte, die vervolgens mijn handen weer wegtrok en het weer op een gillen zette. Langste rit van mijn leven ooit. Ja, voor mijn gevoel nog langer dan die zes uur in de auto hiernaartoe.

Er zijn genoeg attracties waar de kleintjes in mogen. Hier kun je zien in welke attracties in Disneyland je peuter allemaal mag, let wel op dat niet alle attracties daadwerkelijk geschikt zijn voor peuters.

Disneyland met peuter

‘Bal, bal!’ en zo zat De Kleinste bij papa op de nek met zijn nieuwe ‘Poe’ ballon.

Disneyland Parades en shows – een must voor je peuter

De grootste succesnummers bij ons waren de parades en de show Mickey and the Magician. Mickey and the Magician is te zien in het Walt Disney Studios Park. Het is een show van 30 minuten en de peuter had er na 25 minuten genoeg van, gleed van zijn stoel en wilde toen gaan spelen. De eerste 25 minuten zat hij bijna ademloos op zijn stoel, te wijzen naar al het moois wat hij zag. Naar ‘Mouf!’ (Mickey Mouse) die op het podium stond en naar de prachtige dieren van De Leeuwenkoning die voorbij kwamen. En net als bij de parades, heeft de show ook veel muziek. Je hoeft niet bang te zijn dat je kindje te veel herrie maakt, de ruimte zit vol met jonge kinderen. En als je denkt: ‘wat ruik ik voor poeplucht? Is dat de mijne?’ dan is het waarschijnlijk de peuter achter je van wie de mama en papa net door de grond zijn gezakt uit schaamte.

Disneyland met peuter- de parades

Bij mama op de nek naar de parade kijken

De parades vinden plaats in het Disneyland Park zelf. Ze zijn prachtig, juist voor peuters. Zet je peuter op je nek of op de nek van je partner zodat ze alles goed kunnen zien. Bijkomstigheidje: als je een kleintje bij je hebt, krijg je meer aandacht van de Disneykarakters. Er wordt gezwaaid, er worden handkusjes gegeven en er wordt soms net eventjes wat langer geposeerd voor een foto.

Wachten in Disneyland met je peuter

Het grootste minpunt zijn de wachtrijen in Disneyland Parijs. Ons kleintje kan gewoon nog niet zo goed wachten, dus al snel besloten we alleen in attracties te gaan als de wachttijd korter was dan 10 minuten. Deze regel werkte goed. Het enige nadeel was dat we hierdoor niet alle attracties hebben kunnen doen die we graag wilden doen. Maar de peuter heeft er niet onder geleden.

Uiteten in Disneyland Parijs

De grootste vrees van de meeste ouders zit hem in het uiteten gaan. Als je in één van de hotels verblijft, zul je hoogstwaarschijnlijk elke avond in één van de restaurants eten. Een gemiddeld etentje duurt al gauw een paar uur. In Disneyland Parijs sta je vaak met een uurtje weer buiten, mét drie gangen achter je kiezen. Dit is echt niet ideaal als je een romantisch weekendje hebt met je partner, maar met een krijsende en vermoeide peuter is het heerlijk. De bediening is vaak ook enorm lief voor de kleintjes. Ze krijgen kleurplaten, er wordt met ze gespeeld en ze worden afgeleid als ze het op een gillen zetten. Hoewel ik me af en toe nog steeds opgelaten voelde als De Kleinste een keel opzette, verdween dat gevoel al snel door de geweldige serveersters en obers die de peuter afleidden.

Ontmoeten van Disneykarakters

Disneyland met peuter - Disney karakters ontmoeten

‘Ja, hoi. Waarom sta je achter me?’

Voor kleintjes kan het behoorlijk beangstigend zijn om vreemde mensen te ontmoeten. Dit geldt ook voor het ontmoeten van Disneykarakters. Hoewel er toch een zekere herkenning is van Disneykarakters: kapitein Haak, Mickey Mouse en Teigetje werden hier herkend, houdt het niet in dat je kleintje er in volle vaart op afrent zoals menig Disneycommercial je doet geloven. Over het algemeen zetten ze het op een gillen. Of kruipen ze bijna weer terug je baarmoeder in, zo bang zijn ze. Het helpt dat de karakters hiervoor getraind zijn. Laat zien dat jij ook niet bang bent door het karakter een high five, een hand of een knuffel te geven. Of benoem lichaamsdelen. De neus was toentertijd bij ons kleintje favoriet. Dus als we vroegen: ‘Waar is [karakter] zijn/haar neus?’ was hij direct kalm, raakte de neus aan en werd hij binnen de kortste keren vriendjes. Vraag dit alleen niet bij Donald Duck. De realisatie bij De Kleinste dat hij de neus van Donald Duck niet kon vinden, hakte er flink in 😉

Disneyland Parijs niet geschikt voor je peuter? Natuurlijk wel! En met deze ultimate guide leer jij hoe en waarom!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *