fbpx    

Disneyprinsessen ontmoeten in Auberge de Cendrillon

Auberge de Cendrillon is één van de duurste restaurants in Disneyland Parijs. Voor een menu voor volwassenen betaal je €77,- per persoon. Voor een kindermenu betaal je €45,-. Het is niet zozeer dat het eten uitmuntend is, dat is het (bijna) nergens in Disneyland Parijs. En toch hebben wij hier al twee keer gegeten. Waarom zou je, als het eten niet bijzonder is, en het menu zo enorm duur is, hier toch willen eten? Je betaalt hier voor de beleving: het is een restaurant waar prinsessen en andere karakters aan je tafel komen. Het is een duur alternatief voor anderhalf uur in de rij staan voor het Princess Pavilion, waarbij je in dit restaurant meteen drie prinsessen te pakken hebt. Score! De laatste keer dat we hier aten, was het met een anderhalf jaar oude dreumes. De ervaringen deel ik graag met jullie.

Restaurant

Het restaurant zelf is geheel in Assepoesterstijl: Auberge de Cendrillon betekent ‘Assepoesters herberg’ en dat zie je aan alles terug. De muren zijn beschilderd met scènes uit de tekenfilm van Assepoester en zoals we van Disney gewend zijn, is het personeel in klederdracht die past bij de setting. De tafels staan dicht op elkaar, waardoor je een gepropt gevoel krijgt en iedere dreumes het op een gillen zet, de onze inclusief. Sorry, lieve overige gasten, hij heeft er overduidelijk geen zin in. Opvallend genoeg waren het vooral de vaders die ons chagrijnig aankeken. Alle moeders gaven ons een bemoedigende glimlach en een been there, done that blik, legden hun kroost uit dat kindjes van deze leeftijd soms gewoon even heel hard gillen en niet blij zijn en leidden De Kleinste af met gekke bekken of lieve woorden, eender welke taal. Dankjewel, lieve mama’s. Jullie zijn awesome. Er is geen plek ter wereld waar ik me zo gesteund voelde door medemama’s.

Disney prinsessen en overige karakters

Voorheen dansten de prinsessen met hun prinsen in het restaurant. Enkele jaren geleden hebben we hier, toen nog met ons tweetjes, gegeten en ik zag er dan ook enorm naar uit om weer dansende stellen te zien. Voornamelijk omdat de kindjes toe konden kijken én mee konden dansen. De Kleinste had totaal geen zin om na een rit van 6 uur in de auto weer te moeten stilzitten in een kinderstoel. Helaas, geen dansende prinsessen. En geen prinsen in het restaurant.

Wel was Minnie Mouse er ín prinsessenjurk. Verder waren er twee vrouwelijke muizen van Assepoester (hebben ze namen? Ik kon ze niet vinden), Belle, Rapunzel en uiteraard Assepoester zelf. De karakters komen aan elke tafel en hebben tijd genoeg voor een kort praatje. Ze zijn overduidelijk getraind om om te gaan met kinderen die even heel erg bang zijn en weten hoe ze ze op hun gemak moeten stellen.

Minnie Mouse ontmoeten. Op mama’s schouders is het toch een stukje minder eng.

Assepoesters neus was interessant

De Kleinste heeft op dit moment zijn ‘neusfase’, wat inhoudt dat hij de neuzen van andere mensen machtig interessant vindt en graag eraan zit. Voornamelijk het wipneusje van Assepoester was favoriet en al gauw probeerde De Kleinste uit alle macht haar neus te pakken. Assepoester was hier niet van gediend en ontweek De Kleinste behendig. Ik vond het hilarisch. Assepoester vond het zelf wat minder. De Kleinste vond Assepoester ook niet zo leuk. Die twee werden geen dikke vriendjes.

Assepoester onderschept de nieuwsgierige vingertjes van De Kleinste nadat hij heeft ontdekt dat Assepoester óók een neus heeft.

Belle vond een kwijlende dreumes minder erg en vond het zelfs oké dat hij haar een kleffe knuffel gaf. Haar jurk zat toch al onder de vlekken van alle kinderhandjes, kon haar het schelen.

Omdat het op een gegeven moment echt allemaal te veel werd voor de dreumes, ben ik met hem naar buitengegaan terwijl Jop afrekende. Bij het even buitenspelen en buitenrennen op het binnenplein van het restaurant, waar ook de koets van Assepoester staat, kwamen er nog enkele karakters naar buiten. Ondertussen was De Kleinste wat gewend aan Minnie en de muizen en zwaaide enthousiast. Het voordeel van zo’n kleintje mee op vakantie? Je krijgt een stuk meer aandacht van die karakters, want er werd nog even gespeeld met hem.

Belle en De Kleinste werden al gauw vrienden. Belle bedekt hier met haar handen een vlek en de dreumes geeft haar een blik alsof hij haar door heeft.

 

Eten

De gerechten zijn van een hogere kwaliteit dan enkele jaren geleden, maar mocht je enkel voor het eten willen gaan, dan zijn er andere restaurants meer de moeite waard: bijvoorbeeld Annette’s Diner of The Rainforest Café, beiden in Disney Village. Reken erop dat je met een uur tot anderhalf uur weer buitenstaat. Lang tafelen in Disneyland Parijs is er niet bij. Dat is ook niet iets wat je wilt als je met een klein kind bent overigens.

De Kleinste was niet onder de indruk van het ontmoeten van Rapunzel. Het drankje was echt veel lekkerder. Op elke foto die ik van De Kleinste met Rapunzel heb, is hij of aan het eten, of stopt hij net wat in zijn mond.

Tips

Mocht je ook graag een keer in Auberge de Cendrillon willen eten, reserveer dan ruim van tevoren. Wij hebben een week van tevoren gereserveerd en er was nog één plekje vrij: op onze aankomstdag om 18 uur.

Om het restaurant goedkoper te bezoeken, zijn maaltijdvouchers aan te raden. Dit scheelt zo enkele tientallen euro’s per maaltijd.

Eén van de snelste manieren om prinsessen te ontmoeten in Disneyland Parijs, is het restaurant Auberge de Cendrillon.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *