fbpx    

DIY: Je eigen Bullet Journal maken (met gratis printable dotted paper)

15 augustus 2018

Alle plannerfreaks verzamelen! Ben je net zo dol op bullet journals als ik, maar ben je ook een echte DIY-freak? Wellicht ben je net zo erg als ik en heb je bijna elke maand wel een nieuwe bullet journal of agenda. Of misschien heb je nog geen bullet journal en wil je graag beginnen, maar heb je geen zin, tijd of geld om een leuke bujo te kopen die naar jouw smaak is. Wat je reden ook is, vandaag heb ik een hele toffe DIY mét gratis printable dotted paper! De DIY is beschreven om je eigen bujo van A5 formaat te maken, maar de printables zijn in A4: dus als je een A4 bullet journal wil, kan dat dus ook!

Benodigdheden eigen bullet journal maken

Voordat je begint, is het belangrijk om te weten hoe je je bullet journal wilt binden. Wil je hem in een map of snelhechter? Dan zul je al gauw een A4 bujo hebben. Mocht je dit nou niet willen, maar liever een ingebonden bullet journal willen hebben, kijk dan naar de discbound systemen. Met discs kun je heel makkelijk je eigen notitieboekjes inbinden. Discbound planners en notitieboekjes zijn dus gemakkelijk zelf te customizen. Deze DIY gaat er vanuit dat je discs gebruikt om je bullet journal te maken.

Het maken van een cover voor je bullet journal

bullet journal zelf maken Voor deze DIY maak ik een bullet journal van A5-formaat en gebruik daarvoor een zelfgemaakte cover als basis. Kies karton of papier met een leuk ontwerp. Snijd of knip het net iets groter dan een half a4’tje aan de boven en onderkant. Dit zorgt ervoor dat je bullet journal straks in de kaft valt. Lamineer de cover eventueel als je dit mooier vindt. Mooie kartondessins of papierdessins kun je overigens vinden bij bijvoorbeeld Action of bij Hema.

De inhoud van je bullet journal maken

Download de gratis printable. Hierin vind je, op A4 formaat, dotted papier. Hiermee kun je alle mooie grafieken en layouts maken die je gewend bent te maken in een normale bullet journal.

  • Print de pagina’s, zo vaak je wilt, dubbelzijdig. Ik gebruik zelf 160 grams papier. Dit is mooi dik papier en zorgt ervoor dat je pennen niet doordrukken.
  • Vouw de pagina’s dubbel en halveer ze door middel van een papiersnijder of schaar.
  • Perforeer de pagina’s. Mocht je geen disc perforator of helemaal geen perforator hebben, dan kun je de discs uitlijnen op je papier en dit zelf uitsnijden. Maak eerst een oefenvel met je discs. Als je wel een normale perforator hebt, perforeer dan en knip de zijkanten ietsjes open, zodat je het resultaat krijgt zoals hieronder.bullet journal zelf maken
  • Plaats ze in je kaft en klaar is je bujo!

Mocht je toch niet zo van het bullet journallen zijn of zie je er tegenop om hem zelf te maken, dan is deze freebie om je eigen planner te maken misschien meer iets voor jou.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *