fbpx    
Een fleurige lentetuin inrichten doe je zo

Een fleurige lentetuin inrichten doe je zo

7 januari 2021

Velen van ons voelen zich somber tijdens de donkere, grijze wintermaanden en daarom is dit een goed moment om na te denken over jouw lentetuin. Er zijn veel manieren om een ​​beetje kleur in de tuin te brengen en dingen op te fleuren ter voorbereiding op het warmer worden van het weer. Want daar zijn we met z’n allen wel aan toe!

Kleurrijke Lentebloemen

Een manier is om heldere en mooie lentebloesems te kiezen die zijn ontworpen om vanaf maart te bloeien. Narcissen, krokussen, viooltjes en tulpen zijn mooie voorjaarsbloeiende planten die het goed doen als ze in overvloed worden geplant. Dit zal echt indruk maken om een ​​prachtige kleurrijke border tuin te creëren. Hyacinten zijn een andere populaire keuze die verkrijgbaar is in een hele reeks zachte en krachtige kleuren om de essentie van de lente weer te geven.

Een fleurige lentetuin inrichten

Als je zin hebt om texturen en hoogtes te combineren, is de iris een laat in het voorjaar bloeiende plant die hoog in de border zal staan ​​voor een elegante esthetiek. Voor een prachtige en meer ongebruikelijke voorjaarsplant staan ​​alliums ook hoog voor een prachtige aanvulling op felgekleurde bloementuinen.

Weg van het gazon en de bloembedden, voeg wat meer kleur toe rond je lentetuin met azalea’s en rododendrons die tegen de muur op kruipen, bloeiende fruitboombloesem, seringen en ruige clematissen. Dit laatste is slechts een voorbeeld van hoe je kleur kunt toevoegen met een mannelijker randje in plaats van traditionele mooie bloemen.

Kleurrijk meubilair voor jouw lentetuin

Felgekleurde tuinmeubelen zijn een andere geweldige manier om de lente op te fleuren. Ik raad je aan een selectie investeringsstukken te kiezen die zijn ontworpen om de tand des tijds te doorstaan, zowel qua stijl als qua duurzaamheid. En kleurrijk hoeft niet aanmatigend te zijn. Dus denk bijvoorbeeld aan een hardhouten tuinbank die je wit verft of juist in een sprekende felle kleur. Hallo gezellige lentetuin!

Een fleurige lentetuin inrichten

Verder houd ik van de frisse lente-look die wordt geleverd met aluminium tuinbanken zoals de 3-delige Venezia loungebank met textileen kussen, die gemaakt zijn van UV- en kleur gestabiliseerd stof voor een niet-vervagende kwaliteit, rekening houdend met het feit dat de Nederlandse lente vaak getuige is van nat weer. Deze set kun je het hele jaar door buiten laten staan. 

Een fleurige lentetuin inrichten
3-delige loungebank set Venezia

Kleur gebruiken in tuinontwerp voor kleine ruimtes

Als je de voorkeur geeft aan een meer chique, minimalistische esthetiek met je lentetuin, maar toch kleuraccenten wilt, zijn kussens en andere accessoires een geweldige manier om de look te bereiken. Wanneer je een tuinontwerp voor kleine ruimtes overweegt, is dit ook een goede manier om een ​​rommelig uiterlijk te voorkomen. 

Als je de voorkeur geeft aan een echt statement-stuk – of misschien ben je van plan je tuin te gebruiken voor het ontvangen van gasten en voor gezelligheid gedurende de seizoenen – is het Montana Apple Day Bed een glorieus stuk. Handgeweven om eruit te zien en aan te voelen als natuurlijke waterhyacint, heeft een uitschuifbare drinktafel voor extra luxe en is super gemakkelijk te onderhouden het hele jaar door dankzij de hoge waterafstotende eigenschappen en olefine vezels die zijn ontworpen voor optimaal gebruik buitenshuis.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geïnspireerd in je tuinontwerp en ik je een aantal nuttige ideeën heb gegeven over hoe je de levende elementen van je tuin kunt combineren met een aantal mooie meubels om je een fleurige lentetuin in te richten.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *