fbpx    

Een nachtje in je eentje weg als moeder: geniet met luxe

Het moederschap is synoniem te zijn voor stress, drukte en chaos. Antoniem: ontspanning en luxe. Tenminste, dat lijkt het, als ik de reacties in mijn omgeving hoor wanneer ik op Instagram of in een appgroep gooi dat ik ‘weer eens’ een nachtje in mijn uppie ben. “Hoe krijg je dat toch voor elkaar?” of “Ik zou dat niet kunnen hoor, alleen weg van huis.” Het is soms geen kwestie van kunnen, maar vooral één van moeten. Want zorgen voor je kinderen, betekent zorgen voor jezelf.

Redenen om een nachtje ertussenuit te gaan

Twijfel je of je wel een nachtje weg kan van het thuisfront zonder dat je partner de weg kwijtraakt in de stapels was, vergeet jullie kind eten te geven of dat ze samen feesten tot middernacht en door alle wekkers heen slapen de volgende ochtend? Bedenk je dan dat dit niet jouw verantwoordelijkheid is. En dat je partner misschien eerder wat weg heeft van een peuter dan van een volwassen persoon, maar dat terzijde. Er zijn legio redenen om er één of meerdere nachtjes tussenuit te gaan. Naast de reden: ‘omdat het kan’, kan het zijn omdat je de volgende ochtend vroeg ergens moet zijn. Zo moest ik in december ’s ochtends vroeg in Zwolle zijn. Oplossing: een suite boeken in het van der Valk hotel. Resultaat: oh men, goddelijk! En een interessant videogesprek met de peuter toen ik in het superdeluxe vrijstaand bad zat. “Mama, als je klaar bent met werken, kom je dan uit bad?” Eh… ja.

Je moet opladen als moeder. Of als vader. Of als tante. Oom. Whatever: je moet gewoon opladen, punt. De reden waarom ik dat soms buiten de deur doe als de peuter bij opa en oma is of als Jop het oké vindt dat ik hem even alleen laat, is heel simpel: ik ben die reden. Even geen verplichtingen en alleen maar jezelf is gewoon goed.

Moeite met ontspannen? Kies voor een luxe plek

Ik heb moeite met ontspannen en sta vrijwel altijd aan. Mijn telefoon is altijd bij me in de buurt en als ik niet binnen 5 minuten reageer op je appje, dan slaap ik. Zo ernstig is het gesteld. Dat altijd aanstaan is niet heel goed voor je: af en toe moet je gewoon even uit en ontspannen. Als je hetzelfde probleem hebt als ik, kies dan een luxe plek. Zo boekte ik in december een suite bij van der Valk. Het kostte me 199 euro voor één nacht en hoewel ik heel veel andere dingen kon doen voor dat geld, genoot ik er ook met volle teugen van. Zo had ik een sauna, een luxe vrijstaand baden een stoomdouche waarvan ik nog steeds niet snap hoe het werkt. Bij binnenkomst trok ik direct de badjas aan en plofte direct op bed: zo. Voor de aankomende uren was dit mijn domein.

Badjas aan en de sauna in!

Bestel roomservice

Het voordeel van een hotel is dat je niet hoeft te koken. Een nadeel kan zijn dat je in je eentje uiteten moet en je hier wellicht niet op zit te wachten. Helemaal niet als je wilt opladen en geen kinderen om je heen wilt. Een optie is dan om roomservice te bestellen. Ik vind het nog steeds ongemakkelijk om te doen, maar in je eentje uiteten als je hoofd te vol is, is helemaal niet aan te raden. Bij sommige hotels moet je wel extra kosten bijbetalen voor roomservice: kies voor jezelf of je dit het waard vindt en of het je ontspanning geeft of juist stress.

Vreten! Eh, roomservice dus

Langere tijd weg: bijvoorbeeld op werkvakantie

Soms kun je er ook voor kiezen om voor een langere tijd weg te gaan. Zo is Jop vorig jaar samen met zijn vader voor 12 dagen op vakantie gegaan en ga ik regelmatig op werkvakantie in mijn uppie. Volgende week ga ik weer: dan zit ik 5 dagen in Terschelling met onder andere Cynthia Schultz!

Wil je ook nog mee? Check dan deze workation pagina. En als je er vragen over hebt, reageer of stuur me een berichtje op Instagram!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *