fbpx    

Een toetje voor Assepoester en andere prinsessen

Ik heb een nieuwe hobby gevonden! En dat is mensen foto’s sturen van prachtige toetjes die ik heb gemaakt, om vervolgens de ‘WAUW ZO MOOI!’ in ontvangst te nemen en dan alsnog wel te vertellen hoe simpel het is dit te maken. Want even serieus, ik ben niet iemand die uren in de keuken staat. Toen we dit huis kochten, was dat ook omdat de keuken zo mooi groot is, maar uitgebreid koken doe ik nauwelijks. Dus vandaag wederom een recept wat in een handomdraai op tafel staat. Je hebt geen gekke machines nodig, behalve één gek dingetje van AliExpress, maar daar kom ik zo op terug!

Een prinsessendessert!

Vandaag heb ik voor jullie een dessert voor prinsessen. De koning hier in huis lustte het ook graag, dus je kan het gerust aan iedereen voorschotelen.

Benodigdheden

 • pure chocolade om te smelten;
 • 3D chocolademal van een hoge hak (kleinste mal) – en als je geen maand wilt wachten, kun je ook het tienvoudige uitgeven bij onze grote vriend Bol.com;
 • 2 bolletjes vanille-ijs (voor vegan, gebruik bijvoorbeeld Swedish Glace Vanille, te verkrijgen bij onder andere Albert Heijn.);
 • frambozenjam;
 • spuitzak (optioneel – maakt je leven wel een stuk makkelijker).

Dit recept heeft slechts drie ingrediënten, maar is geschikt voor elke prins(es) en koning(in) in je huis. Dit heerlijke toetje is een lust voor het oog!

Bereidingswijze

 1. Smelt de chocolade au bain marie.
 2. Plak de mal dicht langs de randen met plakband. De bijgeleverde klemmetjes waren nutteloos en onbruikbaar, dus daarom plakband.
 3. Als de chocolade gesmolten is, kun je deze of met een lepeltje voorzichtig in de mal scheppen. Of, als je het slimmer wilt aanpakken, een spuitzak vullen met de chocolade en zo je mal vullen.
 4. Zet je mal stevig neer. De KALAS schaaltjes van Ikea zijn hier perfect voor. Plaats het hierna in de koelkast.
 5. Wacht to de chocolade goed hard is en verwijder de mal dan voorzichtig van de chocolade.
 6. Leg twee bolletjes vanille-ijs op een bord. Zet de chocoladeschoen erbij en garneer met frambozenjam.

Het leuke aan de mal vind ik toch wel dat je er zo enorm mee kan variëren. Houd dus vooral de site en mijn Instagram in de gaten voor meer inspiratie!
Prinsessentoetje - Dit toetje met slechts drie ingrediënten is een ware hit bij iedere gast. Tover hem in een handomdraai (bibbidi bobbidi boo) op tafel.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *