fbpx    

Eenvoudig zelf een visgraat PVC vloer leggen

Wat veel mensen niet weten, is dat niet alle visgraat vloeren hetzelfde zijn. Door de tijd heen zijn er verschillende soorten van visgraat vloer ontstaan. Zo is er de onwijs stijlvolle Hongaarse punt onder de visgraatvloeren. Tal van mensen geven de voorkeur aan deze typische Hongaarse punt visgraat, door de uiterlijke kenmerken die net iets verschillen van de normale visgraat vloer zoals we die in Nederland kennen. Met Hongaarse punt PVC geef je net even een unieke touch aan je visgraat vloer. En het beste aan een PVC vloer? Je kunt het heel eenvoudig zelf leggen.


PVC vloer zelf leggen


Waar een visgraat vloer vroeger van echt hout was, zijn er tegenwoordig tal van andere materialen met een visgraat motief. Als je de keuze maakt de vloer zelf te leggen is een PVC vloer de gemakkelijkste keuze. Vooraf meet je hoe groot het vloeroppervlak is. Zorg ervoor dat je net iets meer PVC bestelt dan het precieze aantal vierkante meters van de ruimte. Ga voor een degelijke ondervloer, en let erop dat deze glad en egaal is voor je het PVC erop gaat leggen. Laat de PVC vloer voor je deze gaat leggen wel eerst even 24 uur acclimatiseren. Vervolgens is het een kwestie van beginnen. De vloeren worden per rol gelegd, en zijn makkelijk op maat te snijden met een mesje. Niet ingewikkeld laminaat op maat zagen, geen tijdrovende metingen, met PVC kun je zo beginnen met leggen.

Hongaarse punt PVC

De verschillen tussen een normale visgraatvloer en de Hongaarse visgraatvloer zijn niet heel groot, maar het kan net het verschil zijn wat je zoekt. Met het materiaal PVC kun je zelf kiezen wat voor soort visgraat motief je wilt hebben. Zodra de PVC vloer ligt en alle meubels weer op z’n plek staan, kun je genieten van de andere voordelen van PVC. Zo zijn PVC vloeren in een handomdraai schoon te maken, wat het ideaal maakt voor gezinnen met kleine kinderen. Ook is het materiaal geluiddempend, dus je hoeft niet meer op je tenen te lopen om de onderburen niet te storen. Met een Hongaarse punt PVC vloer heb je een echte blikvanger in huis, met alleen maar voordelen! 

Dit artikel is geschreven door één van onze sponsors.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *