fbpx
            Eenvoudige DIY – Keukenschort versieren

Eenvoudige DIY – Keukenschort versieren

door Caroline

Of je nu een leuk knutselproject zoekt voor een naderende verjaardag van opa of oma, voor vaderdag of voor een leuke tante of oom: deze DIY is één van mijn favorieten tot nu toe. Niet geheel omdat het met een paar minuten af kan zijn. Een spoed DIY als het moet, dus! Maar ook als je wat meer tijd pakt, is dit een geschikt project. Want een keukenschort komt altijd wel van pas!

Benodigdheden DIY – Keukenschort

  • DIY Keukenschort van HEMA €9,-

Is dat alles? Ja, dat is alles. Bij het keukenschort zitten al drie textielstiften. Het schort is geheel blanco, dus naar hartenlust te versieren. Of verstieren.

Druk? Deze leuke DIY is met een paar minuten klaar! Alles is bijgeleverd en in een mum van tijd heb je een uniek keukenschort gemaakt.

Hoe je denkt dat het gaat

Je verwacht uiteraard dat je peuter de mooiste creaties maakt. Misschien kunnen jullie samen wel op één schort kleuren! Dan delen jullie de stiften en help je elkaar. Jullie lachen en bewonderen al het moois. En er gaat niets stuk. Er wordt niets vies. En er gaat niemand krijsen.

Hoe het werkelijk gaat

Kind zet streep op schort. Leegt de halve stift op zijn eigen stoel. Kind zet nog een streep op schort. Kleurt vervolgens zijn handen. Kind zet een streep met een andere kleur. Ziet de vlekken op zijn hand. Zet het op een brullen, want ‘bah’. Jij als mama probeert mee te kleuren. Kind wordt boos en trekt stift uit je hand. Doet eigenhandig dop op stift. Wordt boos omdat de dop er niet meer af kan. Jij krijgt de stift en moet de dop eraf halen. Als je de dop weglegt, zet kind het weer op een brullen, want de dop moet wel binnen handbereik blijven. En jij ook, want stel je voor dat die dop weer magisch op die stift zit. Kan dat kind niet meer kleuren en hij vond het nét zo leuk om de voorbij wandelende kat te bekladden.

Tegen de tijd dat hij er plezier in krijgt, kun jij niet wachten tot je dit cadeau kan inpakken en je hele huis kan ontsmetten, voor de inkt overal in is getrokken.

Ik was te laat met het opruimen, want meneer kreeg er echt plezier in. Ben, in theorie, een half uur bezig geweest met alle inktresten van zijn tafel af te poetsen. Ik zeg in theorie, want na 2 minuten gaf ik het op en riep ik: ‘Dit slijt vanzelf wel!’

Oma’s reactie

Oma, voor wie dit schort bedoeld was, was helemaal blij en trots. Ze beloofde De Kleinste plechtig dat hij elk jaar met oma’s verjaardag weer een tekening op het schort mocht maken. Ze moest eens weten…


auteursavatarCaroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.
Lees meer van en over Caroline »
Back to Top