fbpx    
eenvoudige traktatie vegan

Kleurrijke en eenvoudige traktatie (vegan friendly)

13 oktober 2017

Via deze weg bombardeer ik de vrijdag tot VreetVrijdagNee, eigenlijk wilde ik gewoon een reden hebben om een nieuwe categorie te introduceren: namelijk recepten. Maar dan wel recepten voor de drukke (en luie) moeders. Geef toe, we zijn allemaal soms liever lui dan moe. Recepten voor de moeders die geen tijd of zin hebben om uitgebreid te koken. Deze traktatie is waarschijnlijk beter op zijn plek op het werk óf als je schijt hebt aan het snoepbeleid van je school!

Snoeptraktatie!

Vandaag heb ik voor jullie een eenvoudige traktatie. Het is een ware suikerbom, dus ik weet niet hoeveel scholen dit zullen accepteren. Daar De Kleinste nog lang niet naar school gaat en het bestaan van snoep gelukkig nog niet heeft ontdekt, heb ik dit getrakteerd op het werk.

In augustus had ik mijn laatste werkdag bij mijn oude werkgever. Omdat ik toch wat jaartjes bij mijn vorige werkgever heb doorgebracht, mijn collega’s heel erg lief vond en ik het bedrijf en de werkzaamheden oprecht mis, besloot ik om te trakteren. In het verleden heb ik uren gezwoegd op volledig versierde cupcakes, pannenkoeken en taart. Maar daar heb ik nu simpelweg geen tijd meer voor zin meer in. Op zoek naar iets eenvoudigs dus. Maar ook iets wat creatief was. Het liefst kleurrijk. En het liefst vegan. En heb ik al gezegd dat het simpel moest zijn?

Toen ik mezelf voortsleepte door de supermarkt, ellendig bedenkend wat ik in hemelsnaam kon maken, liep ik langs het snoepvak. Ik weet niet hoe het bij jullie op je werk is, maar mijn oud-collega’s zijn dol op snoep. De snoeppot overleefde het, als je geluk had, twee dagen. Omdat ik zoveel mogelijk plantaardig eet, snoepte ik vaak niet mee. Omdat ik dikwijls hoorde dat vegan eten zo enorm moeilijk is, was het idee geboren. Daar, in de supermarkt, tussen al het snoep, besloot ik een snoepbakje aan mijn collega’s mee te geven, vol vegan producten. Wat er in ging? Dat zie je hier!

eenvoudige traktatie vegan

Benodigdheden

 • gekleurde bakjes (of snoepzakjes);
 • Chupa Chups lolly;
 • Skittles;
 • look-o-look zure duo matten (ik had kauwgomsmaak);
 • Katja zoute haringdrop;
 • Katja Apezuur;
 • Fruit-tella dummy;

En omdat we ook enigszins willen uitstralen dat we goede moeders zijn die nadenken over vitamientjes en gezonde voeding et cetera et cetera, mag het volgende er ook nog bij:

 • rozijntjes;
 • mandarijn.

Bereiding

 1. Leg alles mooi in het bakje (of gooi het erin).
 2. (optioneel) Leef je uit met versieringen zoals lintjes, cadeaupapier en kaartjes.

Reacties

De reacties waren louter positief. Opmerkingen als: “Rozijntjes! Deze had ik vroeger altijd!”, “Dummy’s, ik voel me weer kind!” en “Wat een leuke kleurtjes!”. Je hebt natuurlijk ook altijd de ‘zeurpieten’ die klagen over hun lijn terwijl ze het hele bakje in één keer achterover tikken.

eenvoudige traktatie

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

16 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *