fbpx    
You better work essence gym-proof primer recensie

Essence You better work! Gym-Proof Primer Recensie

Ik heb afgezien voor deze blogpost voor jullie, dames. Terwijl ik dit schrijf, heb ik zweetdruppels op mijn voorhoofd van de hitte. Met 34 graden buiten en 30 graden binnen is er geen beter moment om de ‘gym-proof’ en ‘sweat proof’ primer van Essence te testen. Ik heb de Essence You better work! Gym-Proof Primer getest, zodat jullie dat niet hoeven te doen.

Essence You Better Work! Gym-Proof Primer

Een primer voor als je gaat sporten. Really? Op de achterkant staat: ‘This face primer works while you are working out’ en ‘the formula allows you to sweat in style.’ In stijl zweten? Zweet is zweet, dames en heren. Vies en plakkerig. Ik maak me op nádat ik heb gesport – niet dat ik op dit moment sport – en nadat ik heb gedoucht – dat doe ik dan weer wel. Maar mij opmaken om er fabulous uit te zien in de sportzaal? Wat?

terwijl ik dit schrijf, belt vriendin Femke mij en ik vertel haar van mijn bizarre vondst, die volgens haar helemaal niet bizar is. Zij sport met make-up op. Ik citeer: ‘Het geeft een dubbel-resultaat-gevoel. Niet alleen is je make-up gesmolten, maar je primer ook. Je zweet je kapot en je wordt dubbel beloond. Het is hetzelfde als je één kilo afvalt, je een nieuwe broek in een maat kleiner koopt, maar dan wel stretch. Je wéét dat je jezelf voor de gek houdt, maar het werkt wel.’

Ik… ja… uhm… het zal wel.

Waarom ik deze primer dan toch kocht? Naast dat hij ‘gym-proof’ is, is hij dus ook ‘sweat proof’ en zit er SPF 20 in om je te beschermen tegen de zon. En aangezien die combinatie mij wel oké in de oren klonk, kocht ik hem.

De Essence You Better Work! Gym-Proof Primer kost €3,59 bij het Kruidvat.

Wat ik verwacht van de You Better Work! Gym-Proof primer

You better work essence gym-proof primer recensie

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar bij ‘sweat proof’ denk ik: ik ga er niet van zweten. Of als ik er wel van ga zweten, dan zal mijn make-up niet uitlopen. Daarnaast belooft het rode huid en oneffenheden weg te werken. Ik had dit wellicht moeten gebruiken toen mijn kind me een blauw oog beukte en ik lagen foundation nodig had om dat te verbergen. Kortom, ik verwacht een perfecte basis en ook eentje waardoor mijn make-up langer blijft zitten.

Hoe ik de You Better Work! Gym-Proof Primer testte

Omdat ik zeker wil weten dat dit product ook écht nut heeft, heb ik de primer alleen aangebracht aan de linkerkant van mijn gezicht. Ik heb mijn gezicht in tweeën verdeeld: links bedekt met de primer en foundation, rechts heb ik alleen foundation als basis gebruikt. Als foundation gebruik ik Essence soft touch mousse – dit is dus wel een dikke aanrader! Voor dat zweten hoefde ik niet veel te doen. Ik was me aan het opmaken, maakte wat foto’s en hup, zweetdruppeltjes.

You better work essence gym-proof primer recensie

Zweten in stijl!

Ik moet wel zeggen, door de combinatie van foundation en de primer zagen mijn zweetdruppeltjes er haast Instagram-worthy uit. Misschien bedoelen ze dat met gym-proof? Alleen hoe fotografeer je zweetdruppeltjes? Met een groothoeklens? Nu snap ik wel hoe je in stijl zweet. Zo dus! #fabulous!

You better work essence gym-proof primer recensie

Sporten met de You Better Work! Gym-Proof Primer

Zoals ik al eerder zei, ik sport niet. Niet omdat ik het niet wil, maar… omdat ik het niet wil. Goed, dit laten we even voor wat het is. Ik krijg mijn work-out ’s avonds na het eten. Als ik het speelgoed van de peuter moet opruimen. Vierenzeventig treinbaanonderdelen – pin me niet vast op het getal, ik heb het niet geteld, terug in een bak tyfen met 30 graden is niet chill. Daar zweet je van. Normaal had ik gesteund. En geklaagd. En gezucht. Maar nu dacht ik; ZWEET, YES! En bukte ik nog eens. En kroop ik onder de bank om daar nog een verdwaalde schoen en deel van een trein te vinden.

Eindoordeel

De man vond ook dat hij nog een mening kon geven over mijn make-up: ‘Aan welke kant zit de primer? Oh ja. Ik vind dat de kant zonder primer er beter uitziet. Daar zweet je ook minder, of zo.’ Bedankt, heb ik daar mijn gezicht voor dicht geplamuurd. Persoonlijk zie ik het verschil tussen primer en de niet-primer kant bijna niet. Zelfs na drie uur zweten. De foundation is aan allebei de kanten rond mijn neus en op mijn wangen verdwenen. Mijn eyeliner zit aan de niet-primer kant nog het mooist en ook voelt mijn huid zonder primer net wat luchtiger, minder dichtgeplamuurd.

You better work essence gym-proof primer recensie

Eindoordeel Essence You Better Work! Gym-proof primer: 2 sterren – als je geen make-up draagt tijdens het sporten en gewoon zweet als een gemiddeld persoon, zou ik hem links laten liggen. Het is een extra toevoeging aan je make-up routine die zwaarder op je huid voelt dan nodig.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *