fbpx    
WordCamp Nijmegen voor bloggers

Evenementen voor bloggers: waar kun je allemaal heen?

2 juni was het de tweede keer dat Blogger by Nature plaatsvond: een Nederlandse conferentie voor bloggers. De trainingen bij Blogger by Nature waren afgelopen keer gericht op onder andere SEO, branding en Pinterest. Maar wat als je het gemist hebt? Of wat als je er wel was, maar nog niet uitgeleerd bent? Wist je dat er door heel Nederland tal van evenementen georganiseerd worden waar je ook, of juist, als blogger wat aan hebt?

Investeren in je blog moeilijk? Niet als je weet dat er veel evenementen door het hele land georganiseerd worden om jou te helpen met groeien. Een lijst met evenementen waar je dit jaar nog heen kan!

WordCamps

Kamperen? Wat? Nee toch? Nee, wees maar niet bang. De eerste keer dat iemand me vertelde over een WordCamp, dacht ik ook dat het een echt kamp was. Of zo’n foute overnachting in een gymzaal met snurkende mensen. Mij niet gezien. Tot ik werd meegesleept door mijn collega’s. Een WordCamp is een conferentie over WordPress. En als je blogger bent, dan is er een behoorlijk grote kans dat je WordPress gebruikt. Hoewel veel mensen in eerste instantie denken dat het gericht is op WordPress developers, is niets minder waar. Voor elke WordPressgebruiker is er wel iets interessants. Denk aan een SEO-workshop, praatjes over geld verdienen met je blog en meer.

Wat kost dat dan?

Een kaartje voor een WordCamp kost normaal rond de veertig euro. En dat is voor meerdere dagen. Hoe dat zo goedkoop kan? ‘Wij’ WordPressers zijn fan van kennisdelen en doen dit het liefst zo goedkoop mogelijk, dus veel bedrijven sponsoren WordCamps!

Wanneer en waar

WordCamps worden over de hele wereld gehouden, dus ook in Nederland! Om te zien welke WordCamps er allemaal zijn, kun je de planning hier bekijken. De eerstvolgende in Nederland is in Nijmegen en wel op 30 augustus tot en met 1 september. Kaartjes zijn te koop voor €40,- . En leuk detail: ik spreek er ook weer! Dit keer niet over SEO, want zoals ik al tijdens mijn Blogger by Nature praatje vertelde, er zijn mensen nog veel beter in SEO dan ik dat ben. En als je hoort hoe vaak Joost (van Yoast ja) tegen mij zegt: ‘foei Caroline’ als hij naar de settings op mijn website kijkt, wil je nooit meer een praatje van mij over SEO. (Dit is een grapje, ik ben best goed in SEO, ben gewoon een luie donder en verdien elke ‘foei’ die mijn kant op geslingerd wordt).

Dus als je even wilt kletsen, wil fangirlen (mag altijd, vind ik wel gek, maar ik doe net alsof ik dat niet vind) en mijn te gek gave maffe collega’s van Yoast wilt ontmoeten, moet je vooral dus komen. Er is er vast wel eentje zo gek en lief om met je mee te kijken naar je site om hem nóg beter te maken voor Google!

Koop hier je kaartje voor WordCamp Nijmegen.

WordPress Meetups

Is Nijmegen te ver, kun je die dagen niet, of heb je een andere smoes? (Grapje), dan zijn er ook nog WordPress meetups. Deze meetups zijn vaak in de avonduren en behandelen één of twee onderwerpen per keer. Deze worden wederom door het hele land gegeven. Om te zien of er ook één bij jou in de buurt georganiseerd wordt, check dan deze lijst. Vaak zijn de meetups gratis, soms is er een eigen bijdrage voor het eten of eventuele drankjes.

Wie komen er allemaal?

Het publiek op deze meetups en conferenties is erg divers. Zo zul je developers tegenkomen die jouw favoriete plugins maken (zoals wij van Yoast!), kun je de mensen ontmoeten die jouw website wellicht hosten, ontmoet je medebloggers, webshopeigenaren, SEO experts en andere WordPressenthousiastelingen.

Hopelijk zie ik je op WordCamp Nijmegen. En mocht je het spannend vinden om eventueel alleen te gaan, bedenk je dan dat ik er ook ben. Dan ken je al één persoon.

PS: ik garandeer je dat je naar huis gaat met een boel inspiratie, nieuwe contacten en ideeën voor nieuwe blogposts. En hoogstwaarschijnlijk ook met goodies.

Blogger by Nature

Hee, zei je net niet dat Blogger by Nature alweer voorbij is? Klopt! Maar de dames die Blogger by Nature organiseren weten dat wat ze doen, goed is. Dus ze hebben de nieuwe datum (6 april 2019!) al bekendgemaakt én de kaartverkoop is al open. Deze maand nog kun je een early bird ticket aanschaffen voor €65,- exclusief BTW. En hun goodiebag is altijd al meer waard dan dat. Leuk pluspuntje: er komen een heleboel bloggers! En als je nog niet overtuigd bent, lees dan dit artikel over Blogger by Nature nog een keer!

Unleash your true potential

Ik heb al wel eerder over Kelly geschreven. Kelly is mijn coach en heeft me de afgelopen maanden geleerd voor mezelf te zorgen, geholpen met mijn eigen stem vinden voor mijn blog en ze heeft het stukje in mij ontwaakt dat ervoor zorgt dat ik soms mijn middelvinger opsteek naar mijn eigen laptop, hem dichtklap en een boswandeling maak. Als mijn familie dit nu leest, lachen ze vast heel hard en roepen: ‘haha, Caroline wandelt! Hahahaha.’ Ja, mam. Ik wandel. En ik mediteer dus ook. Door Kelly.

Nu kun je denken: ik wil ook een Kelly! Natuurlijk wil je een Kelly. De hele wereld moet een Kellypersoon hebben in zijn of haar leven. Kelly is GirlBoss met hoofdletters. En ze wil andere mensen helpen hun ware potentie in te zien. En daarom organiseert ze een eendaags event: Unleash your true potential. Dit is gericht op alle mensen die een eigen bedrijf hebben of willen starten. Hoe krijg je een moneymindset? Hoe vind je je stem en hoe krijg je het toch in hemelsnaam voor elkaar dat mensen jou online zien, want marketing is moeilijk. Helemaal als je je eigen merk bent als blogger zijnde.

De kaartverkoop is gestart!.

In jezelf investeren

Bovenstaande events zorgen ervoor dat jij met je blog een kickstart maakt of net dat zetje krijgt wat je nodig hebt. De eerste keer dat ik geld neerlegde voor Blogger by Nature, deed ik dit na nachten wakker te hebben gelegen. Gelukkig sliep ik in die tijd toch al slecht, dus kon ik mooi van de gelegenheid gebruikmaken om mezelf ervan te overtuigen dat investeren belangrijk is. Je investeert ook in de toekomst van je kind, waarom niet in die van jezelf? Daarbij heb ik over de jaren heen zo ongelooflijk veel mooie contacten opgedaan op al deze evenementen. Er zijn mensen die me nu kennen van mijn blog, er zijn mensen die me kennen van mijn werk bij Yoast en op de momenten dat ik naast mijn schoenen ga lopen, bedenk ik me dat er mensen zijn die familie van me zijn. Wat ik wil zeggen: als je verder wilt komen met je blog, met je bedrijf en jezelf meer wilt gunnen, dan moet je af en toe investeren.

Ik ben onwijs benieuwd of ik jou op één van de bovenstaande evenementen terugzie.

Blogger by Nature gemist? Investeren in je blog moeilijk? Niet als je weet dat er veel evenementen door het hele land georganiseerd worden om jou te helpen met groeien.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *