fbpx    

Halloween DIY: BOO letters versieren

12 september 2018

Als je met een peuter in huis woont die langzaamaan fantasie begint te krijgen, kun je helaas van je huis geen spookslot maken met spinnenwebben, levensgrote spinnen en boodschappen op de spiegels met nepbloed. Nou ja, helaas? Op zich is het wel fijn midden in de nacht naar het toilet te gaan en niet een afgehakte voet achter het douchegordijn vandaan te zien komen. Ik spreek uit ervaring, overigens. Goed, voor al die moeders (en vaders) die liever geen monsters willen verjagen en therapie willen aanvragen voor hun koters, heb ik vandaag een hele schattige Halloween DIY voor in huis waar je peuter gewoon aan kan meehelpen. We gaan namelijk letters versieren. Om het enigszins eenvoudig te houden voor je kind, kies je het beste voor een kort woord. Bijvoorbeeld: ‘BOO’ of ‘BOE’, maar de ‘E’ is eigenlijk altijd uitverkocht. Dus daarom ging ik voor ‘Boo’.

Benodigdheden Halloween ‘BOO’ letters

Hiervoor moet je even naar Xenos rennen (of online bestellen):

Extra benodigdheden voor versieren met je peuter

Extra benodigdheden voor versieren zonder peuter

Oftewel, als je een Halloween DIY wilt maken die mooi is:

Versieren van de letters – als je je peuter wilt laten helpen

Mocht je samen met je dreumes of peuter willen knutselen, dan is deze variant het meest geschikt. Ter voorbereiding, en hier kun je je peuter echt niet bij gebruiken, moet je de letters beschilderen met krijtbordverf. Dit kun je het beste doen door met de zachte kant van het schuursponsje te stempelen. Hierdoor dekt de verf het snelst en krijg je een mooi egaal oppervlakte. Mocht je peuter toch erg graag willen helpen, laat hem of haar dan met een schoon sponsje of kwastje de andere letters ‘beschilderen’ zonder verf. En benadruk hoe belangrijk deze taak is!

De letters hebben twee lagen nodig om volledig bedekt te zijn. Laat ze minstens een nacht drogen.

Krijtjes of krijtverf!

En dan het gedeelte waar je peuter mee kan helpen! Het versieren van de letters met krijt! Bedenk wel dat het uitvegen van de krijtjes niet meer echt zal gaan, vanwege de kartonnen ondergrond. Het is dus een blijvende decoratie. Tenzij je er weer overheen gaat met verf. Het voordeel van versieren met krijt, is dat het makkelijk schoon te maken is van andere oppervlakken en het vaak kindproof is. Laat je kind lekker losgaan op de letters. En als je het zelf nog net wat mooier wilt maken, kun je nadat je kind klaar is, zelf nog leuke Halloween-tekeningetjes of quotes erop zetten.

Versieren van de letters – zonder peuter

Crackle finish

Mocht je het project willen doen zonder peuter, omdat je er geen hebt, of omdat je peuter geen zin heeft, of omdat jij er geen zin in hebt, dan kun je natuurlijk volledig wild gaan! Ik ben zelf het meest fan van deze Halloween DIY. Door het gebruik van de crackle finish, krijg je een mooi effect wat natuurlijk perfect bij Halloween past. Zelf koos ik trouwens voor de combinatie grijs en koper. Koper past bij Halloween en het scheelt: het is ook nog eens hartstikke in!

Verf de letters in de eerste basiskleur. Laat het drogen en bedek het vervolgens met de crackle verf. Wees niet te zuinig, anders krijg je echt geen mooi barstend effect. Als dit ook droog is, ga je er met de tweede kleur, in mijn geval, koper overheen. Wacht geduldig af, de barsten zijn pas te zien als de verf volledig gedroogd is.

Decoratie

Als je klaar bent, kun je je letters op een mooie plek zetten. Wat dacht je van in de hal of in de boekenkast? Het zal prachtig staan naast een pompoen of andere Halloweendecoratie.

Welke is jouw favoriet? Mocht je zelf nog leuke ideeën hebben, laat ze dan achter in de comments!

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *