fbpx    

Halloween DIY: Spiegel versieren met krijtstift

3 oktober 2018

Deze keer geen knutselproject om samen met je peuter te doen. Dat is ook eens fijn. Geen geklieder dat je moet opruimen, vieze handjes die je moet afwassen, of mooie ontwerpen die finaal stuk gaan door kleine vingertjes! Tekenen op ramen en spiegels is hartstikke leuk en ook helemaal niet moeilijk. Krijt- of raamstiften kun je tegenwoordig bijna overal kopen en ze zijn er ook nog eens in hele leuke kleuren. Zo hebben wij thuis een bonte verzameling. Deze DIY wilde ik al een tijdje doen en op de één of andere manier bleef ik hem uitstellen. Gek, want ik was met een kwartiertje klaar! Met krijtstift kun je ontzettend leuke ontwerpen maken op glas en spiegels en al helemaal voor Halloween.

Kies je ontwerp

Voor je helemaal losgaat, beslis je waar je je ontwerp wilt plaatsen en wat je precies wilt. Je kan op verschillende plekken inspiratie opdoen. Denk aan Pinterest, maar ook aan Etsy. Afhankelijk van waar je je ontwerp wilt maken, kun je een tekst kiezen die daar bij hoort. De spiegel die ik heb gebruikt voor dit project, hangt in de hal bij de voordeur. Daarom koos ik voor de tekst home of a handsome devil, a wicked witch and their little monster. Andere ideeën zijn: Harry Potter quotes over magie, een spreuk, trick or treat, een quote uit The Nightmare before Christmas, of teksten uit liedjes die over Halloween of spookhuizen gaan. Inspiratie genoeg!

Als je ervaring hebt met handletteren, kun je je tekst of ontwerp uit de losse pols maken. Als je dat niet hebt, kun je ervoor kiezen eerst een mal op je computer te maken. Mocht je een snijplotter hebben, snijd deze dan uit. Dit is makkelijker aan te brengen op de spiegel.

Benodigdheden

  • krijtstift in een kleur naar keuze – ik gebruikte koper en kocht deze bij Xenos;
  • eventueel je ontwerp uitgesneden of uitgeknipt.

Geduld en een vaste hand

Maak je ondergrond eerst schoon en droog voor je begint. Kies een kleur, of wellicht meerdere kleuren, die bij je ontwerp en bij Halloween passen. Ik koos voor koper. Maar ook oranje, paars, zwart en donkergroen werken prima! Meerdere kleuren gebruiken, kan natuurlijk ook!

Als je er klaar voor bent, breng je je ontwerp met geduld aan op je ondergrond. Begin bovenaan. De inkt is namelijk in het begin nogal nat en dat veeg je snel uit. Aangezien je dat niet wilt (omdat je anders alles eerst weer moet poetsen), begin je het beste linksboven. Tenzij je linkshandig bent, dan kun je waarschijnlijk beter rechtsboven beginnen met je ontwerp. Eventuele foutjes kun je het beste direct corrigeren met een droog doekje. Achteraf corrigeren wordt lastiger, omdat je dan al water moet gebruiken en vooral niet te veel weg moet halen.

Eindresultaat

Kleed je hal leuk aan in stijl. Eventueel met BOO letters, of andere leuke Halloween projecten.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *