fbpx
            6 toffe ideeën om je huis te versieren voor Halloween

6 toffe ideeën om je huis te versieren voor Halloween

door Caroline

Het is oktober en dat betekent dat het eind deze maand Halloween is! En dat betekent dat ik ook vind dat vanaf nu je huis versierd mag worden voor Halloween. Ik ben een Halloweenfan. Ik heb een ding met heksen en de magische elementen eromheen. Dit is een tijdje zo’n obsessie geweest, dat ik mijn profielwerkstuk over hekserij heb gedaan. Ik woon zelfs in een stad wat bekendstaat om een heks die ooit aanstuurde op haar eigen proces. Dat ik dus één keer per jaar mijn huis kan omtoveren (haha, toveren, doen heksen ook. Vat je hem? Haha. Laat maar… en dóór), vind ik fantastisch. Mocht jij nu ook helemaal los willen gaan met halloweendecoratie binnenshuis, dan heb ik goed nieuws! Met deze tips weet je zeker dat je kind niet gillend en getraumatiseerd onder zijn bed kruipt, maar jij wel gewoon lekker kan griezelen.

Bepaal de kamer(s) voor Halloweendecoratie en denk toch in vredesnaam aan je kinderen!

Het is belangrijk om te weten welke kamers je gaat decoreren in het Halloweenthema. Als je een jong kind in huis hebt van wie net zijn fantasie begint te ontwikkelen, zoals die van ons, die wil slapen met deuren open en lampen aan, zoals die van ons, en het woordje ‘eng’ te pas en te onpas gebruikt, zoals die van ons, raad ik je aan je aspiraties om het engste Halloweenhuis in de buurt te hebben, af. Leg bijvoorbeeld geen afgehakte (nep!)ledematen onder een douchegordijn, schrijf geen enge boodschappen met bloed op spiegels en tegels en vervang je lampen niet door spotjes met een flikkerend-kaarslicht-effect.
Doe deze dingen echt alleen als je je eigen kinderen een trauma wil geven, of als je geen kinderen hebt. Je wilt namelijk niet dat je kind nog liever bij die monsters onder zijn bed ligt dan beneden bij jou op de bank zit.

Het belangrijkste is dat je niet te veel doet. Verander niet het hele huis, je moet het in november weer opruimen. Hier en daar wat veranderen zorgt al voor een andere sfeer. Ben je even de weg kwijt? Pinterest staat vol met fantastische Halloweentips om je huis te versieren. Zo zie je meteen het verschil tussen doodeng en heel erg schattig.

Gebruik pompoenen ter decoratie

Pompoenen horen bij de herfst en bij halloween. Je kan neppe pompoenen vinden bij onder andere Xenos. Deze zijn ook nog eens van plastic, dus die kunnen ook niet gesloopt worden door je peuter. Wissel af met verschillende grootten, of nog beter, maak er een leuke pompoenstapel van en zet er griezelige woorden op!

Maak een heksenparkeerplaats

Dit is mijn favoriet. Maak een parkeerplaats voor heksen in je hal. Dit is heel eenvoudig te doen! Koop een bezem, hang wat decoratie op en klaar! Je kan ook nog een cape en een heksenhoed aan de kapstok hangen.

Borduur Halloweenwerkjes

Dit kost wel wat meer tijd om te maken, maar mocht je net als ik ook zo relaxed worden van borduren, borduur dan leuke Halloweenteksten of afbeeldingen. Hang deze op in de hal of in de woonkamer. Op Pinterest zijn een boel gratis patronen te vinden!

Wissel schilderijtjes

Je kan op Etsy en op Pinterest ontzettend leuke Halloween gerelateerde posters vinden die je zelf kan printen. Hang deze op of zet deze neer. Zelf hebben wij enkele schilderijen van Disneyland Parijs. Zo past het schilderij van The Haunted Mansion perfect in het thema van Halloween. En heb je deze leuke Halloween printables al gezien?

Pak je letterbord of lightbox erbij

Hoewel er zat mensen zijn die letterborden of lightboxes net zo cliché vinden als de tekststickers op je muren, vind ik ze nog steeds erg leuk. Ze zijn ook perfect voor dit soort dagen!

Pas je letterbord of lightbox aan met Halloweengerelateerde quotes. Een leuke is ‘I put a spell on you’ of de alombekende ‘Trick or treat!’. Je kan ook teksten uit Harry Potter gebruiken. Die passen natuurlijk perfect binnen dit thema.

Teken met krijtstift op de ramen

Halloween huis versieren

Grappige heksjes, snoezige monsters, zwarte katten of koddige teksten: teken ze op je ramen of op je spiegel met krijtstift. Er zijn verschillende krijtstiften te verkrijgen, maar voor Halloween is de voorkeur toch wel oranje en zwart!

Versier letters met een spooky boodschap

Halloween huis versieren


Dit is zeker weten peutervriendelijk! Kies leuke woorden van karton uit bij Xenos, verf ze in Halloweenkleuren en zet ze in bijvoorbeeld de hal. Het is een ontzettend leuk project om samen te doen met je peuter!

Lees meer: Halloween DIY Boo Letters versieren.

Versier jij je huis voor Halloween? Zo ja, wat pas jij allemaal aan?


auteursavatarCaroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.
Lees meer van en over Caroline »
Back to Top