fbpx    

Hang de vlag uit! Die gaat gelukkig niet digitaal

De digitale wereld wordt in ons huishouden omarmd. Zo is onze wasmachine aangesloten op WiFi, zodat Google Home de lampen laat knipperen om te laten weten dat de was klaar is. Daarnaast verdien ik mijn geld dankzij het bestaan van het internet én gaat er geen dag voorbij dat ik niet eventjes bang ben dat ik heel veel berichtjes heb gemist, omdat ik een uur lang heel gefocust bezig was. Kortom: digitalisering is erg populair en belangrijk in het dagelijks leven van veel mensen. Wat er niet digitaal is? Een vlaggenmast met vlag aan je gevel. En gélukkig maar. Vlaggen doen we gelukkig ouderwets.

“Hang de vlag uit!”

“Hang de vlag uit” of “de vlag mag uit” zijn uitspraken die ik nog regelmatig hoor in mijn omgeving als er iets is om te vieren. We weten allemaal dat “Hang de vlag uit” iets positiefs is en dat vergelijken met iets? Dat is niet zo makkelijk. Natuurlijk heb je: “Dat mag in de krant”, waar je er bij vanuit kan gaan dat de krant zowel een papieren als digitale versie heeft en je hebt natuurlijk de volledig gedigitaliseerde: “Het mag op Facebook”. Dat laatste pakt alleen niet lekker als je weet dat niet iedereen op Facebook zit. Daarnaast, als je geslaagd bent voor je schoolexamen, hang je zowel de vlag uit als dat je het op Facebook, Instagram en TikTok zet. Heel eerlijk? Ik vond het geweldig om de vlag uit het raam te hangen toen ik zelf slaagde voor mijn diploma in de prehistorie. Moet je nagaan hoe lang we die vlag al uithangen 😉

Alle redenen waarom de vlag uit kan

De vlag uithangen doen we dus niet digitaal. Een feestdag heb je niet altijd door, behalve als we er een vlag voor hangen. Koningsdag: check, de halve stad hangt de vlag uit. 75 jaar bevrijding van onze stad op 1 april van dit jaar? Check, zowel de Canadese als de Nederlandse vlag hingen hier in de straten. Met carnaval wordt hier de vlag van ‘s-Heerenberg uitgehangen en aan menig vlaggenmast wappert hier de rest van het jaar de Achterhoekse vlag: om trots te laten zien waar we vandaan komen. Gelukkig zijn er veel mensen die hun vlag uithangen en met reden: een vlaggenmast kopen is niet duur: zo heeft ons huis er maar liefst twee. Zat bij de koop inbegrepen, ik vind het prima. Kunnen we flink de bloemetjes bui- ik bedoel de vlag uithangen.

Laten we van thuis zijn maar een feestje maken

Ondertussen vieren wij hier regelmatig feestjes. Wij zien onze vrienden door de huidige situatie rondom Corona niet. Dit betekent dat we thuis maar feestjes vieren met het gezin. Filmfeestje, slaapfeestje, bakfeestje, we noemen alles een feestje. Ik ben het er alleen nog niet mee eens dat Jop vindt dat ik de was ook maar moet zien als een feestje.

Om even terug te komen op dat ‘wasfeestje’. Het zou zomaar kunnen dat we het toch maar vieren volgend jaar op 19 april, want dan is het officieel ‘Hanging Out Day‘, een dag waarop we de droger niet gebruiken en de was buiten ophangen. Ik verzin dit niet, elke dag is wel een feestdag. Waar je overigens gerust vlaggen voor kan laten ontwerpen. Dat ontwerpen doe je dan wel weer digitaal. Is er toch nog iets digitaal aan de vlag uithangen! Zolang we het uithangen altijd fysiek blijven doen.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *