fbpx    

Hoe houd je je badkamer schimmelvrij? Lees deze tips!

21 juli 2020

Help! Schimmels! Hoe houd je je badkamer schimmelvrij? Na jaren genieten van de nieuwe badkamer die je met jouw gezin hebt uitgezocht, ziet jouw badkamer er niet meer zo nieuw uit. De tegels zijn dof geworden, de voegen zijn niet meer wit en in de hoek… schimmel! Wat je ook doet, de schimmel wil maar niet verdwijnen. Je zet de afzuiginstallatie continu aan, lucht de badkamer zoveel mogelijk door, niets helpt! Gelukkig hoef je je hier niet langer zorgen om te maken, want in dit artikel geef ik jou handige tips om jouw badkamer voorgoed schimmelvrij te houden.

1. Verbeter de luchtkwaliteit

Een goede luchtcirculatie is een must als je van die nare schimmels in de badkamer af wilt komen. Heb je al eens gedacht aan de pro design ventilator? Dit is een badkamerventilator: het afzuigsysteem met krachtige motor trekt de damp aan en zorgt ervoor dat schimmel voorgoed verleden tijd is. Zorg ervoor dat je één keer in de zoveel tijd het filter goed schoonmaakt, zodat jouw badkamer schimmelvrij blijft. Je kunt natuurlijk ook met de ramen en deuren open douchen, maar dit werkt lang niet zo effectief als een badkamerventilator.

2. Zorg voor een waterafstotende vloer en muur

Een andere optie is het zorgen voor een waterafstotende vloer en muur. Schimmel nestelt zich het liefst op poreuze oppervlakken. Heb je een vloer met voegen? Dan is de kans groter dat hier schimmel op ontstaat. Kies je echter voor een gietvloer of PVC vloer, dan geef je schimmel geen kans. Vind je tegels in jouw badkamer toch net wat mooier? Zorg er dan voor dat je de voegen waterafstotend maakt. Er zijn diverse producten op de markt die jou hierbij kunnen helpen. Ook een muur zonder al teveel voegen is aan te raden. Wil je geen schimmels op jouw muur, dan is het noodzakelijk om deze goed af te kitten. Zorg er hierbij voor dat de kitrand goed aansluit op de tegels, zodat zich hier geen schimmel in kan nestelen.

3. Verwijder de schimmel

Je hebt nu een gloednieuwe badkamerventilator geplaatst, jouw vloer en muur waterafstotend gemaakt, maar je hebt de schimmel nog niet op alle plekken weg kunnen krijgen. Pfff. Voordat ‘Ik heb een heel zwaar leven’ van Brigitte Kaandorp in je gedachten opdoemt, heb ik goed nieuws voor je. Er zijn vele handige anti-schimmel producten op de markt waarmee je de laatste restjes schimmel snel weg kunt krijgen. Zo heb je een aantal agressieve varianten die goed zijn voor de hardnekkige schimmels, zoals HG. Ben je meer een voorstander van groene producten? Dan is er ook een milieuvriendelijke optie, die tevens goed kan helpen. Maak een papje van bakpoeder of soda en laat deze drogen op de schimmel. Spoel deze vervolgens af. Werkt dit niet voldoende? Kies dan toch voor chloor. Even laten intrekken met water, afspoelen en weg zijn die ellendige schimmels!

Direct aan de slag!

Hoe houd je je badkamer schimmelvrij? Nou, met deze tips dus! Ik heb ze zelf ook toegepast en mijn badkamer is nu al een tijd schimmelvrij. Ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *