fbpx    

Hoe laat je een hatecomment achter op een blog?

15 februari 2019

Ik blog al langere tijd en niet iedereen is gecharmeerd van mijn schrijf- dan wel opvoedstijl. Hoewel er moeders zijn die het niet altijd met me eens zijn, blijven de reacties altijd redelijk respectvol. Gisteren kreeg ik een reactie op een lipstickreview. In de zomer testte ik een lipstick van Catrice en het was verschrikkelijk. Ik kon in de verste verte er niets van brouwen, behalve te laten zien hoe verschrikkelijk hij was. Deze lezer kwam ook op deze lipstick review en dat irriteerde deze bezoeker nogal. Ik kreeg namelijk onderstaande reactie:

Kwam via Google zoekresultaten terecht op je blog…man man man..je lijkt op een uitgerangeerde vent met je verwaarloosde zelf. Bah eens geen leuke classy foto’s maken van de Catrice lipstick..yuk! Verschuilen achter het moeder zijn en jezelf in de washok volvreten zijn omdat je leven zo bizar theatraal zwaar is. Snap heus wel dat je man ’s avonds zwaarmoedig op de bank zit en je niet aankijkt. Hier in Nederland zijn wij vrouwen opgeleid en vrijgevochten. Heel treurig jouw niettige en zeer karmische bestaan van ellende. Hoop dat ik jou nooit tegenkom bij de AH, want dan gooi ik echt een zak M&M’s op je talentloze, onaantrekkelijke, dikke reet van 100 kilo. Bah.

Ik heb deze reactie niet toegelaten op mijn blog. Mocht jij de volgende keer wel een hatecomment willen achterlaten die wel door mij geaccepteerd wordt, volg dan de onderstaande stappen voor een grotere kans van slagen.

Stappenplan hatecomment achterlaten op een blog

Omdat ik me kan voorstellen dat je het wellicht lastig vindt om een goede hatecomment achter te laten op een blog, heb ik een stappenplan geschreven. Zo schrijf jij voortaan hatecomments die wel worden toegelaten op mijn blog!

 1. Bedenk wat je doel is

  Als je wil dat ik nooit meer blog, dan kun je beter stoppen met comments achterlaten. Ik schrijf nu eenmaal graag. Mocht je nu gefeatured willen worden in een blogpost, dan is een hatecomment natuurlijk wél het perfecte middel.

 2. Gebruik niet al te moeilijke woorden

  Het haalt de kracht uit je boodschap als ik moet opzoeken wat je toch in hemelsnaam bedoelt met ‘zeer karmisch bestaan’. Ik denk dat er bedoeld wordt dat ik mijn bestaan heb verdiend. In that case: bring it on! #lovemylife en nog wat van die afgezaagde hashtags.

 3. Check je spelling en grammatica

  ‘Niettig’ – ‘de washok’ – ‘volvreten zijn’. Voorbeelden van grammaticale fouten die ervoor kunnen zorgen dat je boodschap weer niet helemaal aankomt. Het wakkert eigenlijk de grammar nazi aan. Gratis tip: check je spelling en grammatica voor je op die knop drukt! Dan lijkt het nog alsof je inderdaad meent dat alle vrouwen aan het werk of aan de studie moeten.

 4. Check feiten

  Ik heb dus geen Albert Heijn in mijn stad! Ik kan je dus nooit tegenkomen en zal dus nooit M&Ms krijgen. Mijn collega’s zijn teleurgesteld, die zagen gratis M&Ms wel zitten.
  Ik heb even aan mijn man gevraagd waarom hij elke avond zwaarmoedig op de bank zit en me niet aankijkt, maar dat komt omdat de tv de andere kant op staat dan waar ik zit en hij altijd depressieve actiefilms kijkt. Daar wordt niemand vrolijk van, zegt hij.

 5. Beledig niet per ongeluk half Nederland

  Als je een reactie als deze achterlaat, speel het dan vooral op de persoon af. Aangeven dat ‘wij’ vrouwen in Nederland vrijgevochten en opgeleid zijn, betekent dus dat ‘wij’ vrouwen allemaal moeten werken? Want dat is waar onze oma’s zo voor hebben gevochten in de twintigste eeuw: nog meer opleggingen van buitenaf!

 6. Doe het onder je echte naam

  Last but not least: laat die reactie onder je echte naam achter. Niet onder initialen of een vaag e-mailadres. Ik ben veel meer geneigd om iets aan te nemen van iemand die een reactie achterlaat onder haar voornaam dan een naam vol nog meer grammaticale fouten.

En voor eenieder die mij inderdaad talentloos en onaantrekkelijk vindt: wat let je om te doen wat ik doe? Alleen dan beter? We zijn tenslotte allemaal vrijgevochten vrouwen.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

13 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *