fbpx    

Hoe overleef ik het kind van een ander? Tip: koop een stevige eettafel

Caroline en ik zijn al jaren bevriend. We kennen elkaar inmiddels al ruim tien jaar(!) van onze studietijd in Arnhem. Samen hebben we al veel meegemaakt, mooie dingen beleefd, zijn we op elkaars bruiloften geweest en deelden we natuurlijk alle ups en downs van Carolines zwangerschapstraject.

Inmiddels is de Kleinste alweer drie jaar oud (ik mag niet meer zeggen van Caroline dat het nog maar een klein jaar duurt voordat hij naar school moet) en hebben we de afgelopen jaren een mooie traditie opgebouwd. Elke zomer komen Jop en Caroline, samen met hun peuter, een weekendje naar ons en gaan we naar het strand. Wij wonen namelijk vlakbij strand.

Stevige pollepels en een stevige eettafel

Een peuter die komt logeren kun je slechts op twee manieren overleven. Stap 1: koop een nieuwe eettafel. Bij Caroline is er al twee keer één tafel gesneuveld. Ik maak geen grapje. Hoewel ze het ontkent, komt het vast omdat die wervelwind van haar op de tafel klom. Dus: regel een industriële tafel waar dat kind veilig op kan klimmen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat de hele boel in elkaar stort. En koop daarna stevige pollepels. Toen Caroline’s peuter hier voor het eerst was, trok hij alle lades open. Omdat ik geen kinderslot nodig heb, want geen kinderen, stopten we in alle lades pollepels. Dit werkte heel even, tot de Kleinste zijn monsterpowerpeuterkracht liet zien, en de pollepels door hard trekken gewoon door midden braken. Onderschat nooit de kracht van een peuter, dat heb ik wel geleerd.

Hoe leuk ik het ook vind dat ze op bezoek komen, elk jaar is het dus ook wel weer even slikken. Wij hebben namelijk geen kinderen, en van de gedachten dat er een kleintje komt logeren loop ik ook niet bepaald warm. Zeker niet omdat die peuter niet de beste slaper is. Deze 50 herkenbare gedachten sluipen bij mij elk jaar weer door mijn hoofd.

 1. Shit, gaan m’n pollepels weer.
 2. Misschien moet ik mijn lades dichtlijmen.
 3. Nee dan gaan ze niet meer open dat is niet handig.
 4. Is mijn eettafel wel bestand tegen een peuter? Ik kan me herinneren dat bij Caroline de hele eettafel eens instortte. (n.v.d.r. oftewel Caroline: dat was een fabrieksfout. Niet de fout van de peuter.)
 5. Nee, ik ga op zoek naar een nieuwe eettafel.
 6. Ik kan ze ook op de grond laten eten.
 7. Kan ik daarna zeker gelijk gaan stofzuigen en dweilen.
 8. Je kunt hier van de grond eten, er ligt genoeg.
 9. Toch maar aan tafel, lijkt me beter.
 10. Stevige eettafels…
 11. Een industriële tafel! Als zelfs een bouwvakker in de industrie er met zijn bouwvakkersdecolleté niet doorheen zakt, moet het ook veilig zijn voor een peuter, toch?
 12. Zolang ze de poten niet van pollepels maken…
 13. Ik ben benieuwd hoe vaak ik wakker ga worden vannacht.
 14. Gelukkig heeft mijn slaapkamer een deur.
 15. Ze slapen op zolder, wat als de Kleinste ’s nachts van de trap valt?
 16. Ik moet een traphekje.
 17. Doe niet zo raar, je hebt geen kinderen, nergens voor nodig.
 18. Plus het is zielig voor de kat Zoef, die kan dan ook niet meer naar zolder.
 19. Sowieso. Arme Zoef. Die houdt mogelijk nog minder van kinderen dan ik.
 20. Gelukkig kan Zoef de hele dag naar buiten.
 21. Mag ik ook de hele dag naar buiten?
 22. Oh ja we gaan naar het strand.
 23. Lekker een boek lezen en ontspannen op het strand. OH NEE.
 24. Shit hoe ga ik dit overleven?
 25. Wat als de Kleinste na een uur weer naar huis wil?
 26. Hoe moet ik dan ooit bruin worden?
 27. We kunnen ook naar de kinderboerderij!
 28. Ja vet schattig koeien aaien en door de stront stappen. Stinkt alles weer naar poep.
 29. Oh wacht, dat doet het toch wel. Peuters.
 30. Shit, Caroline ontloopt altijd poepluiers. Als ze het mij maar niet laat doen.
 31. Ik ga dat dus écht niet doen he. Echt niet. NEE.
 32. Gelukkig komt Jop ook mee. Kan hij het mooi doen.
 33. Is ook gezellig voor Peter dat Jop meekomt.
 34. Wat gaan we eigenlijk eten?
 35. Mag zo’n kleintje wel patat? (n.v.d.r. oftewel Caroline: ook wij voeren de friet/patat discussie op de redactie. Het is friet. We zullen salaris in moeten houden) Is dat niet te ongezond?
 36. Ik weet echt niks over kinderen.
 37. Misschien moet ik iets makkelijks maken. Kan de peuter mooi komen helpen in de keuken. Is hij ook weer stil.
 38. Wel even oppassen met de pollepels.
 39. Ik heb echt medelijden met mijn pollepels.
 40. Heb ik eigenlijk wel kindproof servies in huis?
 41. Drinkt een peuter eigenlijk uit een glas?
 42. Ik heb nog wel een plastic beker in de badkamer.
 43. Hebben kinderen echt kinderbestek nodig?
 44. Ik weet écht niks over kinderen!
 45. Misschien kan hij wel gewoon met een pollepel eten.
 46. Wat nou als hij m’n borden op de grond gooit?
 47. Misschien moet ik ze tóch maar van op de grond laten eten.
 48. Het komt wel goed.
 49. We gaan gewoon naar het strand en alles komt goed.
 50. De lach van de Kleinste wanneer hij het water in rent en z’n ouders vol schrik achterlaat maakt alles goed (n.v.d.r. oftewel Caroline: sadist).

Over de auteur

Samantha (29), getrouwd met Peter en “mama” van Zoef de kat. Zoals het er nu naar uitziet ook het enige kind dat ze ooit zal hebben, want aan echte kinderen heeft ze stiekem een hekel (behalve aan het kind van Caroline, n.v.d.r. oftewel Caroline). Samantha houdt van reizen, en veel. Ze houdt er ook van om anderen te helpen. Ze combineert dit door te schrijven op haar blog tipsopreis.nl.

Lees meer van en over Samantha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *