fbpx    

Hoera ik ben jarig! En blijf dus thuis

Het is mijn verjaardag! Hoera! De vlaggen kunnen uit, de poort en achterdeur staan open, ik ben de hele dag vrij en er is onbeperkt versgebakken cake, onbeperkte wijn en cola en er zijn vlaggetjes! Er is maar één ding mis. En dat is dat ik het niet vier met mijn vrienden en familie. Maar gewoon thuis. Want dat is wat er nu aan de hand is: jarig zijn in deze periode is een beetje gek.

In Nederland zijn er meer dan 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. 

Stichting Jarige Job

Kinderen in armoede

En toch, voor meer dan 61.000 kinderen is dit een jaarlijks terugkerende realiteit. Meer dan 61.000 kinderen kunnen hun verjaardag nooit vieren, omdat er geen geld is. Geen cadeautjes, geen taart, geen slingers. Waar ik mezelf vandaag mijn favoriete e-books cadeau doe, zodat ik lekker in de zon kan lezen op mijn verjaardag, hebben veel kinderen nooit iets. En dat komt hard aan.

Of ik mezelf zielig vind nu ik mijn verjaardag niet kan vieren? Wel een beetje. Laten we eerlijk zijn, ik wil ook met mijn vrienden en ouders, zusje, schoonzusjes, zwagers en iedereen die altijd zomaar langskomt, mijn verjaardag vieren. Of, zoals twee jaar geleden, besluiten om naar Disneyland Parijs te gaan en het daar te vieren. Ik baal er best wel van en dat mág ook.

Gemiddeld zijn er per dag 41.000 mensen jarig in Nederland.

CBS

Er zijn per dag 41.000 mensen die in deze crisis meemaken wat de kinderen die leven in armoede jaarlijks meemaken. En waar wij onszelf nog cadeautjes kunnen geven, wellicht cadeautjes krijgen, is dat dus lang niet voor iedereen weggelegd. Stichting Jarige Job vindt dat ieder kind een verjaardag verdient en geeft deze kinderen een verjaardagsbox ter waarde van 35 euro. Zodat deze kinderen toch hun verjaardag kunnen vieren.

Ik vier mijn verjaardag thuis

Ik vier mijn verjaardag dus verplicht thuis, zonder visite. Ondertussen vind ik het niet heel erg meer. De peuter vertelde me gisteren al dat hij cadeautjes had verstopt voor me en ik zag al heerlijke dingen in de koelkast staan, dus ik word goed verwend vandaag. Om mij hoef je je dus geen zorgen te maken. Ik heb nog slingers. Gemaakt door de peuter voor moederdag vorig jaar. Ze werken nog en er staat op dat ik de allerliefste ben, dus ik ben blij. Ook heel blij dat ik ze na vandaag weg kan gooien, want elke keer als de peuter ze vindt, roept hij dat ik jarig ben en dat het feest is. Ondertussen vieren we dus dagelijks feest.

Planningbord in ons huis om de peuter structuur te bieden. Belangrijk moment: de taart! Deze pictogrammen krijg je cadeau bij het e-book Laten we thuisblijven.

Tips om thuis te blijven: e-book laten we thuisblijven

We zijn expert geworden in thuisblijven, maar vervelen ons soms, of vinden het lastig om onze kinderen te vermaken. Speciaal voor iedere ouder die thuis een beetje gek word of tips wil met wat je thuis kan doen, heb ik het e-book Laten we thuisblijven geschreven. Het e-book bestaat uit 62 pagina’s en staat bomvol informatie zoals makkelijke recepten, rustmomentjes, tips om planningen te maken en hoe je driftbuien de baas bent en nog veel meer!

En, mega belangrijk: 1 euro van elk verkocht e-book gaat naar Stichting Jarige Job. Zo vang je twee vliegen in één klap: je hebt er zelf wat aan en je helpt die 61.000 kinderen in armoede.

Over de auteur

Caroline (uitgesproken als Keroolajn, op zijn Engels dus) is begin dertig en alweer een tijdje getrouwd met Jop. In september 2016 werd ze moeder van het meest prachtige kereltje dat de eerste maanden op deze aarde als een soort zeester lag te wapperen voor aandacht.

Lees meer van en over Caroline

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *